Συνάδελφοι 700 ή όσοι τέλος πάντων είμαστε.

Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω κάποιες απόψεις μου. Η πολύχρονη αναμονή και προσδοκία μας έχει πράγματι κουράσει ψυχολογικά και θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτό. Είναι ανάγκη επομένως να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα (εγώ θα έλεγα έστω και αρνητικό αλλά να ηρεμήσουμε εν πάσει περιπτώσει κάποια στιγμή). Εδώ βέβαια θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι επανειλημμένα έχω προτείνει να διαγραφούμε από τους συλλόγους μας και την ΟΜΕ – ΟΤΕ (προσωπικά αλλά και άλλοι συνάδελφοι από τα Ιωάννινα το έχουμε κάνει από το περασμένο καλοκαίρι) και να δημιουργήσουμε δικό μας σύλλογο. Θα ήταν σίγουρα έτσι περισσότερη η πίεση αλλά και η δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης. Δυστυχώς όμως οι μεγάλες αντιρρήσεις ήταν από τους συναδέλφους των Αθηνών και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί (εκτός ίσως από ορισμένους που έχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία). Τέλος πάντων αλλά και ποτέ μπορεί να μην είναι αργά.
Και τώρα κάποια ερωτήματα :
1. Ειπώθηκε ότι ο δικηγόρος μας είχε κάποιες επαφές με τους νομικούς του ΟΤΕ για το θέμα μας και ότι δρομολογήθηκαν κάποιες ενέργειες. Και μετά από αυτό τι; Μήπως θα έπρεπε να έχει συνεχείς επαφές για ενημέρωση και αν αυτό γίνεται που βρισκόμαστε;
2. Πρόσφατα γράφτηκε στις εφημερίδες ότι στην τελευταία συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ με την Διοίκηση ειπώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι αναζητείται λύση για αποχώρησή μας σύντομα. Αληθεύει αυτό και αν μπορούμε να το πληροφορηθούμε από την ΟΜΕ-ΟΤΕ.
3. Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν γίνει τίποτε στον επόμενο μήνα άντε δίμηνο που θα έχει υπογραφεί και η συλλογική σύμβαση πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και στο 2008. Μήπως επομένως θα πρέπει να προετοιμαστούμε μόνο για το δικαστήριο του Μαίου 2008; Και όταν λέω να προετοιμαστούμε μία σκέψη μου που την έχω μοιραστεί με αρκετούς συναδέλφους να κάνουμε ακόμη και μία επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας αναφέροντας λεπτομερώς το ιστορικό της υπόθεσής μας αλλά και τονίζοντας ότι θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που θα σκεφθούμε. Δεν μπορεί να αναβληθεί το δικαστήριο για πέμπτη φορά.
4. Τέλος να σκεφθούμε σοβαρά και την προσφυγή μας στα αστικά δικαστήρια κατά του ΟΤΕ τόσο γιατί μας κρατάει όμηρους αλλά και δεν έχει απαντήσει ακόμη στις αιτήσεις μας.
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απόψεις σας

Θεόδωρος Μακρής
2651046299
Ιωάννινα