Θεόφιλος Καπέλης

Συνάδελφοι,

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού με τις κρατήσεις, πλαφόν κλπ., γιατί όσον αφορά τη διαφορά σύνταξης Ιουλίου με Αυγούστου εκτός από την εφαρμογή του ΛΑΦΚΑ που ο καθένας ξέρει περίπου για τι ποσό πρόκειται, υπάρχει για τους πρώτους 400 τουλάχιστον (που πληρώθηκαν για πρώτη φορά 28 Μάη), και η αναδρομική κράτηση των 2/3 περίπου αναδρομικών για το λογαριασμό Νεότητας που δεν έχουμε πληρώσει. Το υπόλοιπο 1/3 περίπου θα κρατηθεί στη σύνταξη Σεπτέμβρη (πληρωμή 28 Αυγούστου).
Αν υπολογίσει κανείς το ΛΑΦΚΑ, και ρωτήσει και το λογ/σμό Νεότητας πόσα του κράτησαν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σύνταξης Ιουλίου με Αυγούστου.
Όσον αφορά το πλαφόν παρ’ ότι προσωπικά σ’ εμένα δεν έχει εφαρμογή γιατί δεν είμαι πτυχιούχος, νομίζω (και ας με διαψεύσει κάποιος που μπορεί να ξέρει καλύτερα) ότι το πλαφόν εφαρμόστηκε αν εφαρμόστηκε στην απόφαση συνταξιοδότησης και από την πρώτη πληρωμή. Αν δηλαδή κάποιος είχε επισκεφτεί πριν φύγει τον συνάδελφο Κατσικέα ή κάποιον που είχε το πρόγραμμα που υπολόγιζε σχεδόν ακριβώς πόση σύνταξη θα έπαιρνε, και έβλεπε ότι στην απόφαση που πήρε τέλος Μάη ότι το ποσό που του απονέμουν απέχει αρκετά από αυτό που του υπολόγισε το πρόγραμμα και μάλιστα στην πληρωμή του Ιουλίου που δεν υπήρχε ούτε εφαρμογή ΛΑΦΚΑ ούτε κράτηση αναδρομικών λογ/σμού Νεότητας υπήρχε διαφορά και μάλιστα σημαντική π.χ. 200, 300 ή περισσότερα ευρώ εκεί πολύ πιθανόν να εφαρμόστηκε το πλαφόν και εκεί μπορεί κανείς να κάνει την ένσταση.
Επίσης για αυτό που συνέβη σε φίλο συνάδελφο, που δεν του υπολογίζει το ένα από τα δύο παιδιά στο οικογενειακό επίδομα, πιστεύω ότι για τέτοια περίπτωση μπορεί και πρέπει κανείς να κάνει ένσταση.
Τέλος για τα δώρα που μας έκοψαν ή για το ΛΑΦΚΑ πιστεύω ότι το να κάνει κανείς ένσταση δεν βγαίνει τίποτα, παρά μόνο με ομαδικές αγωγές μπορεί αυτό το θέμα να το παλέψουμε. Αν κάποιος συνάδελφος διαφωνεί με τα παραπάνω, γιατί άποψή μου είναι αυτή, ας μας πει τεκμηριωμένα αν ισχύει κάτι διαφορετικό.

Εύχομαι υγεία πάνω από όλα σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι,

Θεόφιλος Καπέλης
thkape4@otenet.gr