Κ. Πατήλας

Συνάδελφοι,
Φαίνεται ότι τελειώνουν τα βάσανά μας, αφού ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες (ΚΥΑ ΦΕΚ κλπ). Οι μέχρι τώρα πολύμηνες καθυστερήσεις της υπόθεσής μας ήταν, τουλάχιστον, σκανδαλώδεις, αν και όπως κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, έτσι και στη περίπτωσή μας, ίσως παίχτηκε και κάποιο άλλο "παιχνίδι" μεταξύ Υπουργείου Απασχόλησης και ΟΤΕ (κάτι πήρε τ' αυτί μου, που δεν είναι του παρόντος), αλλά αυτό δεν είχε να κάνει - σε καμία περίπτωση - με το θέμα μας.
Τώρα σχετικά με το ΤΑΠ-ΟΤΕ. Από το περασμένο Νοέμβρη έχει στα χέρια του το πρόγραμμα από τον Πληροφορική του ΟΤΕ. Έχουν περάσει ΠΕΝΤΕ μήνες και από ότι γράφει η επιτροπή μας, έχει επεξεργαστεί περίπου 300 συντάξεις. Δηλαδή 60 συντάξεις το μήνα!!!! Δηλαδή 2 συντάξεις τη μέρα!!! Αυτό δεν είναι απλώς κωλυσιεργία, αλλά συγχρόνως και κοροϊδία. Το είχα επισημάνει σε προηγούμενο σχόλιό μου. Όταν είμασταν στη δουλειά και περιμέναμε αναδρομικά, λέγαμε δεν μπήκαν σ΄αυτό το χαρτάκι, θα μπουν στο άλλα. Δεν έτρεχε και τίποτε σοβαρό. Εδώ όμως μιλάμε για την ίδια τη ζωή. Δηλαδή θα κάνω άλλους ΤΡΕΙΣ μήνες, τουλάχιστον, να πάρω λεφτά στα χέρια μου. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Το ΤΑΠ-ΟΤΕ ώφειλε να έχει έτοιμες ΚΑΙ ΤΙΣ 600 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Από τον περασμένο Ιούνιο που δημοσιεύθηκε ο νόμος, είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του γι' αυτό. Κατανοώ βεβαίως ότι με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα των εργαζομένων στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, με τις διάφορες περικοπές που θα τους γίνουν, αλλά το ίδιο δεν θα γίνει και με μας; Θα πάρουμε σύνταξη "κουτσουρεμένη" κατά περίπου 10%. Θα παρακαλούσα την επιτροπή μας να πιέσει ΑΦΟΡΗΤΑ το ταμείο, να βγάλει όσες, περισσότερες, συντάξεις γίνεται, γιατί πιστεύω ό,τι αυτό είναι εφικτό.
ΑΦΗΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
Συγγνώμη, αν σας κούρασα με την "πολυλογία" μου. Εύχομαι σ' όλους καλοφάγοτη η σύνταξη για πάρα πολλά χρόνια, με υγεία πάνω απ΄όλα, οικογενειακή ευημερία και ηρεμία.
Κι ένα τελευταίο. 'Ενα δυαράκι στη Πρέβεζα, είναι διαθέσιμο για όποιον θα ήθελε κάποια απόδραση από το ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ ή αλλού
Φιλικά και συναδελφικά,
Κ. Πατήλας Ιωάννινα