Β. Δεστούνης (2)

Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα ζούμε ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Ο ΟΤΕ μας στέλνει επιστολή που αναφέρει ότι απολυόμαστε αυτοδίκαια και υποχρεωτικά μέχρι το 2012.

Το ΤΑΠ-ΟΤΕ (ΙΚΑ), μετά από παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη, αναγκάζεται να απαντήσει σε συναδέλφους ότι απολυόμενοι αυτοδίκαια και υποχρεωτικά δικαιούνται ΑΜΕΣΑ σύνταξη.

Ο ΟΤΕ μετά από μία πρώτη γενικόλογη και αόριστη απάντηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδία πρωτοβουλία στέλνει δεύτερη επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι δεν μας ενέταξε στην εθελουσία για λόγους ΠΡΟΝΟΙΑΣ, καθόσον το ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν θα μας έδινε σύνταξη.

Τι συμβαίνει? Μήπως έχουν καταλάβει το λάθος τους και προσπαθεί ο ένας φορέας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλο?

Αισθανόμουν εγκλωβισμένος ώσπου διάβασα τις δύο τελευταίες επιστολές των συναδέλφων ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΤΣΑΜΑΔΟΥ. Βλέποντας το θέμα από άλλη σκοπιά ηρέμησα. Δεν είμαστε εμείς οι εγκλωβισμένοι, ο χρόνος τρέχει με το μέρος μας.

Κάθε εμπόδιο για καλό. Με το νέο ασφαλιστικό νόμο έχουμε τη δυνατότητα να παραμείνουμε άλλα δύο χρόνια μετά τη συμπλήρωση της τριακονταπενταετίας αυξάνοντας επιπλέον τη σύνταξή μας κατά 6,6 % χωρίς να πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές. Η σύνταξη με τα χρόνια απαξιώνεται. Ρωτήστε συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν πριν δέκα χρόνια ποια είναι η σύνταξή τους και κάντε μια σύγκριση με το μισθό μας

Είναι αποδεδειγμένο ότι η εξαίρεσή μας από την εθελουσία οφείλεται στη Διοίκηση του ΟΤΕ η οποία θεώρησε ότι οι σειρές 1976 και 1977 αποτελούσαν το στυλοβάτη του Οργανισμού. Και επιχειρησιακά καλά έπραξε. Προέχει η καλή λειτουργία του Οργανισμού από το να πάρουμε εμείς κάποια χρόνια νωρίτερα σύνταξη. Όμως δεν θα έπρεπε να έχουμε και εμείς τις απολαβές που έχουν οι συνάδελφοι τεχνικοί που τους πήραν πίσω μετά τη συνταξιοδότησή τους, ή τόσοι άλλοι σύμβουλοι? Ίσως και περισσότερες καθόσον η απασχόλησή μας είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ κατά παράβαση του νόμου της εθελουσίας.

Έχοντας παράδειγμα το συνάδελφο Γκίκα (συγχαρητήρια) πιστεύω ότι με ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ στο τέλος θα ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ στα Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Καλή συνέχεια.

Υ.Γ. Στη δ/νση που επισυνάπτω υπάρχει η Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει σχέση με το πρόγραμμα εθελουσίας συνταξιοδότησης του ΟΤΕ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο που αναφέρεται στο εργασιακό νομικό καθεστώς.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:243:0007:0025:EL:PDF