Θ. Μακρής (3)

Συνάδελφοι,
Έχουν περάσει πλέον (3) χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την συνταξιοδότησή μας και δυστυχώς είμαστε στο σημείο μηδέν. Είναι γεγονός ότι έχουμε κουραστεί πάρα πολύ και εμείς και οι οικογένειές μας. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί μας έχουν υποστεί και βλάβη της υγείας τους και από αυτόν τον λόγο. Τις τελευταίες ημέρες συνάδελφός μας στα Ιωάννινα υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και παλεύει για τη ζωή του. Μακάρι ο άνθρωπος να ξεπεράσει όσο γίνεται το πρόβλημα.
Τα διαδιδόμενα και γραφόμενα κατά καιρούς από τα διάφορα παπαγαλάκια των εφημερίδων δυστυχώς ήταν και είναι αέρας κοπανιστός. Η βούληση και οι δεσμεύσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και άλλων στελεχών της Διοίκησης ακριβώς το ίδιο. Δεν τους ενδιαφέρει φαίνεται πλέον καθαρά η τύχη μας, η ψυχολογική μας κατάσταση , ο ρόλος μας στην Επιχείρηση. Κάποιοι εκ των συναδέλφων της σειράς μας με υψηλές θέσεις στην ιεραρχία ίσως θεωρούσαν σκόπιμο εξ αυτού του λόγου να απέχουν από τις προσπάθειές μας και την σωστή ενημέρωσή μας. Άς αναλογιστούμε όλοι την ασφαλιστική μας μεταχείριση από 1-1-2013.
Ας απαιτήσουμε λοιπόν (με οποιονδήποτε τρόπο αυτό είναι δυνατόν) να μας αφήσουν στην ησυχία μας στο εξής και να πάψουν να παίζουν με τα νεύρα μας και την υγεία μας, γιατί παντού υπάρχουν όρια και καμιά φορά και ανεξέλεγκτες εξελίξεις δεδομένου ότι έχουμε γίνει εκτός των άλλων περίγελος των υπολοίπων συναδέλφων. Όσο για την ΟΜΕ – ΟΤΕ και γενικά τους συνδικαλιστές δεν θέλω ούτε καν να αναφερθώ.
Είχα πράγματι μία τελευταία ελπίδα στη Δικαιοσύνη. Πίστευα ότι τώρα θα γίνει το Δικαστήριο και θα δικαιωθούμε (εξάλλου δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική απόφαση). Η ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη δικαιοσύνη της πατρίδος μας φρονεί ότι το δίκαιο πρέπει να απονέμεται μετά από 5-10-15 χρόνια . Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ΄΄λειτουργούς’’ και στους αρμόδιους υπουργούς που πασχίζουν υποτίθεται για την εύρρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης. Άς κριθούν από το λαό συνολικά. Και μια αναφορά στο δικηγόρο μας. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πιο αποτελεσματικός στη μετάδοση των νομικών σπουδών στους φοιτητές του και πιο χρήσιμος στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα. Ίσως η αρχική μου σκέψη (γιατί είμαι από αυτούς που πρωτοξεκίνησε αυτή την ιστορία με τα δικαστήρια γιατί πίστευα και πιστεύω ότι έχουμε απόλυτο δίκιο) για κατά τόπους αγωγές στα Διοικητικά Πρωτοδικείο να ήταν πιο αποτελεσματική. Τέλος πάντων.
Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να ηρεμήσουμε, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα διάφορα σενάρια και να περιμένουμε το νέο δικαστήριο ή τις διαθέσεις του νέου αφεντικού. Εξάλλου κατά τις υπουργάρες μας στο νέο καθεστώς θα είμαστε πολύ καλά γιατί ο ΟΤΕ ανέβηκε κατηγορία και όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι (κούνια που τους κούναγε που λένε και στον τόπο μου). Παράλληλα όμως θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Να αποστείλουμε μια επιστολή (υπογεγραμμένη από όλους) στον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας με λεπτομερή καταγραφή των μέχρι τώρα δεδομένων και ζητώντας τη βοήθειά του αυτή τη φορά να γίνει το δικαστήριο. Επίσης να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία συλλόγου ανεξάρτητου, πράγμα που ευνοείται και από το μπάχαλο που επικρατεί τώρα στην Ομοσπονδία.
Τελειώνοντας γιατί πολλά έγραψα (αλλά δεν πρόκειται να σας ενοχλήσω σύντομα) να ευχαριστήσω πραγματικά την επιτροπή για τις προσπάθειές της όλο αυτό το διάστημα , την ενημέρωση που μας παρείχε και τις αντοχές της στις καθημερινές σχεδόν επικοινωνίες μας.-

Θεόδωρος Μακρής
2651046299 Ιωάννινα