Α. Κακαλιάντης

Ένα μεγάλο μπράβο στην επιτροπή του κινήματος συνταξιούχων, που έστω  και με καθυστέρηση, εκανε αυτό το βήμα που όλοι μας περιμέναμε (για νάμαι ειλικρινής περίμενα και μία καυστική απάντηση στον πάγκαλο, που θα τον έβαζε στη θέση του για το ξεδιάντροπο θράσος του). Πάραυτα, πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο ύφος να κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ραδιόφωνο, τύπο, αλλά κυρίως tv (στα πληρωμένα παπαγαλάκια), ώστε και ο τελευταίος πολίτης να κατανοήσει  ότι κάποια κατηγορία πολιτών αυτού του τόπου, έχει αιμοδοτήσει για την κρίση, πολύ περισσότερο από πάρα πολλούς άλλους. Βγαίνουν στους δρόμους πολίτες που έχασαν από το εισόδημά τους 100 ή 200€ το μήνα ίσως και λιγότερα (και καλά κάνουν οι άνθρωποι) και δεν βγαίνουμε εμείς και κάποιοι άλλοι σαν εμάς, που έγινε η ζωή τους άνω-κάτω από τις υπέρογκες περικοπές, λες και αυτά που μας πήραν ήταν αυτά που μας περίσευαν. 
Εκείνο πάντως που δεν καταλαβαίνω είναι ότι το 90% από εμάς τους 700όσιους κατ αρχάς, αλλά και το 99% από τους συνταξιούχους της εθελούσιας των 4500 χιλιάδων συναδέλφων, που επίσης κατακρεουργήθηκαν, τηρούν σιγή ιχθύος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Ε! συνάδελφοι, το blog των 700οσίων από καιρό έπαψε να είναι ένα blog κλειστού ενδιαφέροντος, που αφορά ανταλλαγή απόψεων μόνο της συγκεκριμένης μας ομάδας. Από την στιγμή που εκδηλώθηκε η κρίση και άρχισε η λαίλαπα των μέτρων, το blog των  700οσίων και το ελεύθερο βήμα του κινήματος των συνταξιούχων ανήκει σε όλους και όλοι οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε τον αγώνα για την διόρθωση των κακώς κειμένων, με την παρουσία μας και τις ιδέες μας.
Επιτέλους δείξτε ότι υπάρχετε και ότι δεν πέσατε σε κώμα απραξίας από τη στιγμή που συνταξιοδοτηθήκατε. Εκτός αν όλο αυτό το ποσοστό παρά τις περικοπές δεν το άγγιξε τόσο η κρίση.

Α. Κακαλιάντης
Θεσσαλονίκη