Λειβαδάς Νώντας

Αυτή είναι τελικά η αιτία που μείναμε με μισές συντάξεις συνάδελφοι,και όχι τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών των επιτροπών του Κουτρουμάνη και της Δρέττα και των Τροικανών,που έβγαλαν τα τα ταμεία μας στο κόκκινο.Βρήκαν χρήμα μπόλικο από αυτά που τόσα χρόνια εμείς πληρώναμε και πέσανε πάνω τους σαν πεινασμένοι λύκοι για να απαλλάξουν τον προϋπολογισμό από τις υποχρεώσεις του και να τις στέλνουν στην Τρόικα.
Σας στέλνω το άρθρο από το real.gr

"Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 240 εκατομμυρίων ευρώ από το επικουρικό του ταμείο, Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, - (Ε.Τ.Ε.Α.Μ), και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, (ΤΑΠ ΔΕΗ), προχώρησε τη Δευτέρα για 5ο κατά σειρά μήνα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ), προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου.

Το ΙΚΑ, έχει εισπράξει ήδη το 64,4% της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, (1,4 δισ. ευρώ), ενώ στη διάρκεια του έτους πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, συνολικά για τα Ταμεία θα απαιτηθούν μέσα στο Μάιο 3 δισ. ευρώ από τα οποία 1,2 δισ. θα πρέπει να δοθούν για καταβολή συντάξεων, και τα υπόλοιπα προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις των Ταμείων προς τους προμηθευτές ιατροφαρμακευτικών υλικών."

Λειβαδάς Νώντας