Γ. Περπινιάς (16)

Απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της συνέντευξης του Κου Βουρλούμη τις 14/01/2009 ,που μου έστειλε ο συνάδελφος Δ,Σπινέλης, και αφορά την ερώτηση του δημοσιογράφου για μας, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες του blog τι ακριβώς ειπώθηκε.

« ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:

Κώστα Ντελέζο, θέλεις ακόμα να ρωτήσεις;

Κος ΝΤΕΛΕΖΟΣ:

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ρωτήσω για δύο πράγματα. Ο κύριος Αλογοσκούφης έφυγε από το Υπουργείο Οικονομίας χωρίς να δώσει τον 4% στο ΤΑΠ Ο.Τ.Ε. Επίσης, η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει με αυτές τις εκκρεμότητες των 620, των 630 της προηγούμενης εθελουσίας εξόδου. Έχετε κάποιο φως για αυτά τα δύο ζητήματα;

Κος ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ:

Ναι. Σε ότι αφορά την καθυστέρηση του 4%, για λόγους αν θέλετε λογιστικής απεικόνισης, είχα ζητήσει εγώ από τον κύριο Αλογοσκούφη να υπογράψει το 2009, στην αρχή του 2009.

Κατά διαβολική σύμπτωση απεχώρησε την ημέρα πριν υπογράψει. Αλλά δική μου είναι η ευθύνη εκεί πέρα και τώρα περιμένουμε από τον καινούριο Υπουργό, διότι αυτό είναι μία εφαρμογή ενός νόμου του κράτους. Τώρα, το Υπουργείο Απασχόλησης με έχει διαβεβαιώσει ότι άπαξ και υπογραφεί το 4%, θα προχωρήσουνε και με την ρύθμιση των 600 τόσων αυτών, οι οποίοι εντάσσονται στην παλιά εθελούσια και περιμένω. Το κόστος για τους 600 τόσους, με ρώτησε η κυρία Ηγουμενίδη εδώ, θα είναι περίπου 150 εκατομμύρια. Μπορεί 150, 160, 170. Και αυτό καλύπτει πλήρως το ΤΑΠΟΤΕ που τώρα πια είναι το ΙΚΑ. Τα ταμεία τα επικουρικά, αρωγής κλπ, όλα αυτά τα εφάπαξ, δηλαδή ήταν όπως ήταν πριν η εθελούσια, το ίδιο πράγμα.»

Γ. Περπινιάς