ΠΕΡΠΙΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΚΠ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.< ΑΡΘΡΟ 47

Λόγοι απολύσεως.

1. Για το υπόψη προσωπικό εξακολουθούν να ισχύουν από τον προϊσχύσαντα ΓΚΠ:

α. Το άρθρο 19, παρ.1 εδ.ι (απόλυση λόγω 30ετίας κλπ)

β. Το άρθρο 19, παρ.2 (απόλυση γυναικών με 15 ή 25 χρόνια υπηρεσίας, κλπ)

γ. Ο όρος Δ3 της από 10-5-91 εσσε.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις το προσωπικό απολύεται αφού προηγουμένως εξαντλήσει την κανονική άδειά του.

2. Για την απόλυση λόγω 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας στον ΟΤΕ:

α. Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Προσωπικού ΟΤΕ και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για όσους στρατεύθηκαν όντας υπάλληλοι του Οργανισμού δεν λαμβάνονται υπόψη, εφόσον το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος, με αίτηση που θα υποβάλει στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, το αργότερο τρεις μήνες προ της ημερομηνίας απολύσεως.

Η απόλυση συντελείται την επομένη της συμπλήρωσης της 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας.

Ειδικά για όσους καταλαμβάνονται από την 35ετία εντός του 1999, η απόλυσή τους συντελείται την 31 Δεκεμβρίου, η δε κατά τα ανωτέρω αίτηση δύναται να υποβληθεί μέχρι την 30ή Νοεμβρίου του έτους αυτού.

β. Εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη του άρθρου 64 παρ.5 του προϊσχύσαντα ΓΚΠ (δυνατότητα μη υπολογισμού του χρόνου έκτακτης υπηρεσίας χωρίς στοιχεία ασφαλιστικής κάλυψης).

3. Για τις αιτήσεις απολύσεως που έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία ενάρξεως ισχύος του παρόντος Κανονισμού, η δίμηνη προθεσμία της παραγράφου 5 του άρθρου 17 αρχίζει από την ημερομηνία αυτή. >

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ

.ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 35 ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Ο ΟΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΤΟ ΤΑΠ- ΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΤΣΙ) ( ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ) ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ , ΑΡΑ ΠΛΗΡΟΥΜΕ Τις ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ.

Ο ΟΤΕ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΚΑΚΩΣ . (ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ)

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ?

ΠΕΡΠΙΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΗΝΟΣ

gperpinias@ote.gr

gperpin@otenet.gr