Ιπποκράτης Κρητικίδης

Θεσσαλονίκη, 15-11-2007

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια εμείς και οι οικογένειές μας, ζούμε μια τραγελαφική κατάσταση.

Ο ΟΤΕ δικαιωματικά μας απολύει, το ΤΑΠ ΟΤΕ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου μας συνταξιοδοτεί και το Υπουργείο έχει ασκήσει βέτο (!!!).

Και ενώ θα έπρεπε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο να έχουμε συνταξιοδοτηθεί, έχουμε μπλέξει σε δικαστικό αγώνα που από την μέχρι τώρα εξέλιξή του, φαίνεται να είναι κατευθυνόμενος (χωρίς να γνωρίζουμε από ποιόν ή ποιούς αλλά εμφανώς κατευθυνόμενος), εγκαταλειμμένοι ακόμα και από τα σωματεία μας, την Ομοσπονδία μας και τις παρατάξεις, χωρίς πυξίδα και προορισμό.

Ο δικηγόρος μας με μοιρολατρία κι αυτός (δεν θα μπορούσε φυσικά να κάνει κάτι παραπάνω), περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης, η Διοίκηση με τη γνωστή τακτική της τάχα θέλει να απαλλαγεί από τους 700 που της κοστίζουν ακριβά και αφήνει να διαρρέουν ΄΄ειδήσεις΄΄ και εμείς να κρεμόμαστε από κάθε λογής σενάρια που κάθε δημοσιογράφος ή και συνάδελφος φαντάζεται.

Θα ήθελα λοιπόν να διατυπώσω μερικές σκέψεις και ερωτήματα, οι οποίες πιθανό να αποτελέσουν αφορμή για καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών όλων μας:

Μήπως θα βοηθούσε το να επισκεφθούμε τα σωματεία (ΠΑΣΕ ΟΤΕ, ΠΕΤ ΟΤΕ, ΕΕΤΕ κλπ) και την ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να μας ξεκαθαρίσουν την θέση τους και αν είναι διατεθειμένοι να μας παράσχουν στήριξη?

Μήπως πρέπει να επισκεφθούμε τον Γενικό Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να μας γνωρίσει τις προθέσεις της Διοίκησης και τέλος

Υπάρχει δυνατότητα να επισκεφθούμε τον Υπουργό Απασχόλησης ή κάποιο Υφυπουργό ή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου (αν υπάρχουν μέρες που δέχονται το κοινό και νομίζω πως υπάρχουν τέτοιες) προκειμένου να μας γνωρίσουν τις διαθέσεις τους?

Δεν ξέρω αν αυτά είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν (πέρα από τις συναντήσεις με τα σωματεία και την ΟΜΕ που σίγουρα μπορούν). Επειδή μάλιστα είμαι μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΕ, μπορώ να αναλάβω αυτή την κίνηση.

Πιθανόν κάποιες ενέργειες από αυτές να έχουν ήδη γίνει.

Πιθανόν δεν πρέπει να γίνουν, επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες παρασκηνιακές διεργασίες τις οποίες εμείς δεν πρέπει (και σωστά) να γνωρίζουμε. Ίσως αν γίνει κάποια από τις παραπάνω ενέργειες να βλάψει αντί να βοηθήσει την κατάσταση.

Όμως κάποιος δεν πρέπει υπεύθυνα να μας απαντήσει???

Συνάδελφοι εκφράζω κάποια ερωτήματα και προπαντός την αγωνία μου για την εξέλιξη της κατάστασης και νομίζω πως αυτά και προφανώς πολλά περισσότερα βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στη σκέψη όλων μας.

Με την ευκαιρία δε της επικοινωνίας μας μέσω του blog θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες για τις μέχρι τώρα προσπάθειες των συναδέλφων της ΄΄ομάδας πρωτοβουλίας’’ και τον αγώνα τους για το καλό όλων μας και κυρίως τους παρακαλώ να μη θεωρήσουν ούτε κατά διάνοια κάτι από τα παραπάνω ως αιχμή προς αυτούς ή το δικηγόρο μας.

Και μια προτροπή: Μη διστάζετε να εκφράσετε την άποψή σας και τους προβληματισμούς σας μέσα από το εργαλείο αυτό που μας προσφέρουν οι συνάδελφοι.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ιπποκράτης Κρητικίδης

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 329650