Γ. Θαλασσινός

Σπαταλήστε  10 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σας.

Χρειάζεται μόνο ένα ΚΛΙΚ.

Οι Αμερικάνοι επιμένουν να επαναφέρουν συνέχεια αυτή 
τη δημοσκόπηση
μέχρι να βγάλουν το αποτέλεσμα που θέλουν............

Ψηφίστε, ακόμη μία φορά, γιατί οι Σκοπιανοί κοντεύουν 
να μας περάσουν σε ψήφους.

 Στείλτε το παντού!!!!!!

 Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

 Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

 Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση»
 για το
αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και 
διαδώστε το
σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

 Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, 
ούτε
τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα 
αποτέλεσμα.

Ευχές.

Εύχομαι σε όλους σας
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
και Ελπίδα σε σας και τις οικογένειές σας.
Δ. Αποστόλου

Συμεωνίδης Θεόδωρος

Συνάδελφοι

Όσο διαβάζω τα γραφόμενα στο blog τόσο διαπιστώνω ότι όλοι μας το χρησιμοποιούμε για ψυχοθεραπεία.

Γράφουμε τον πόνο μας ησυχάζουμε και πάμε για ύπνο μέχρι να ακούσουμε στις ειδήσεις νέα μέτρα για να ξαναγράψουμε τον πόνο μας.

Φτάνει αυτό για να μην τρελαθούμε στ’ αλήθεια;

Και αν σκεφτεί κανείς ότι μετά τις εκλογές πάλι οι ίδιοι θα μας κυβερνήσουν (γιατί οι αναποφάσιστοι που είναι 30% θα μοιραστούν) τότε να δούμε τι θα λέμε και που θα βρεθούμε.

Όλα γκρεμίζονται δίπλα μας και εμείς τα παρακολουθούμε απαθείς η μόνη αντίσταση είναι η μουρμούρα στον διπλανό μας και η μεμψιμοιρία μας.

Κουράστηκα να διαβάζω και να ακούω αναλύσεις επί των αναλύσεων.

Πρέπει να το αποδεχθούμε ότι είμαστε νεκροί και δεν το καταλάβαμε ακόμα.

Εκτός αν αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας ……… δρόμος που δεν τολμάμε να πάρουμε γιατί φοβόμαστε ότι θα χάσουμε και τα 300 ευρώ τον μήνα.

Συμεωνίδης Θεόδωρος

Θεσσαλονίκη

Αντώνης Κακαλιάντης

Συνάδελφοι 700οσιοι γειά σας

Περίμενα να διαβάσω τα δικά σας σχόλια για την ανάρτηση, γιατί στόχος του κειμένου μου πάνω απ’ όλα δεν ήταν να σταματήσει η διακίνηση των σκέψεών μας.

Αντίθετα ο στόχος μου ήταν να δωθεί μία άλλη πιο γενική διάσταση στην κατάσταση που βιώνουμε, μία ερμηνεία του τι πραγματικά έφταιξε και φταίει, ώστε μέσα από μια ειλικρινή κατάθεση ιδεών και απόψεων περί του τι πρέπει να γίνει, να βρούμε τον τρόπο να πατήσουμε πλέον σε στέρεο έδαφος ως λαός και από εκεί να μπορέσουμε να αγωνιστούμε, να παλέψουμε για μια αληθινή και όχι εικονική-πλαστή πραγματικότητα.

Παραθέτω παρακάτω αυτούσιο από το blog μας, μέρος του κειμένου του συναδέλφου Γ. Σ. (δεν τον γνωρίζω ούτε προσωπικά, ούτε τον εχω ακουστά απο το παρελθόν) με το οποίο συμφωνώ απόλυτα

«Διαβάζω ανελλιπώς την αρθρογραφία όλων. Είπαμε να λέμε αλήθειες, άλλωστε οι καιροί δεν θέλουν ούτε προσποιήσεις, ούτε τεχνητές ευγένειες και κυρίως απαγορεύονται οι «καλοί τρόποι». ΕΥΘΥΤΗΤΑ. Χόρτασα από μπουρμπουλήθρες τόσα χρόνια στον Οργανισμό. Ας μιλήσουμε ντόμπρα και σταράτα.»

Σ΄ αυτό το πνεύμα λοιπόν συνεχίζω.

Ολοι μας βλέπουμε ότι ο κατήφορος-εξαθλίωση που μας οδηγούν τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα με μπροστάριδες κάποιους υπαλλήλους τους (Τρόϊκα, ΕΚΤ, Eurogroup, Ελληνες εντολοδόχους) δεν έχει τελειωμό.

Όλοι μας βλέπουμε να το διαλαλλούν παντού και να μας προετοιμάζουν (το ακούγαμε μέχρι να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, το ακούμε καθημερινά από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ (τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και μέσα προπαγάνδας τους) , ότι στόχος τους είναι να μας καταντήσουν Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία κλ.π. και το τραγικότερο είναι ότι κανένας από τους «δικούς μας» Ελληνες εντολοδόχους τους, που τόσο ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα αυτή την περίοδο ζητούν την ψήφο μας, δεν βγαίνει με επιχειρήματα και σθένος (πού να το βρεί;), να τους βάλει στη θέση τους.

Κανένας δεν λέει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες που μέχρι χθές αποτελούσαν χώρες του ανατολικού μπλόκ (δεν τις κατηγορώ,απλά ήταν επιλογές τους).

Ότι η Ελλάδα ανεξάρτητα από την κατάστασή της, αποτελεί χώρα του δυτικού κόσμου με ότι θετικά ή αρνητικά συνεπάγεται αυτό (επιλογή της) και μόνο με χώρες αυτού του περιβάλλοντος μπορεί να συγκριθεί.Ο πολιτισμικός, κοινωνικός, οικονομικός ιστός της, έχει αναπτυχθεί με βάση τα πλαίσια του δυτικού πολιτισμού.

Αντίθετα εξακολουθούν να αλληλοσφάζονται (οι γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα) για το ποιός θα κερδίσει τις εκλογές, μη υπολογίζοντας και αδιαφορώντας για την εξαθλίωση του μεγαλύτερου ποσοστού του λαού μας , ξεχνόντας ότι τα όρια ανοχής μας έχουν ήδη ξεπεραστεί προ πολλού.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που όμοιά της δεν έχει ζήσει η γενειά μας.

Και ενώ περιμέναμε έστω και τώρα (μετά απο διαπιστώσεις ακόμα και των ιδίων, ότι τα λάθη, οι παραλήψεις τους, οι σκοπιμότητές τους και τα συμφέροντα που υπηρετούσαν μας οδήγησαν στην κατάσταση που βιώνουμε), να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας, σκέψης, ενεργειών, αυτοί αφού ξεπέρασαν το φόβο του λυντσαρίσματος που είχε δημιουργηθεί την περίοδο της διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων, επανέρχονται πάλι με σημαία και πρώτη προταιρεότητα τη νίκη των κομμάτων τους (της ομάδας τους) και ποσώς τους ενδιαφέρει η επανάκαμψη της χώρας και του εξαθλιωμένου κοματιού του λαού της (γιατί κάποιο κομάτι δεν αγγίχθηκε ή αγγίθηκε λίγο)

Κατά τη γνώμη μου μέσα από το blog μας θα πρέπει να καταθέσουμε ο καθένας τις απόψεις του, τις ιδέες του, για την πορεία μας προς την επανάκαμψη της παρτίδας μας και του λαού μας.

Το blog μας όπως και άλλα, θα πρέπει να διακινήσουν τις ιδέες-απόψεις όλων μας, ώστε να καταγραφεί το πνεύμα και το ρεύμα σκέψης των συμπολιτών μας

Κατά την γνώμη μου, επίσης, έπρεπε να το κάνουμε πολύ νωρίτερα, όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Κατά τη γνώμη μου το κίνημα των αγανακτισμένων έσβησε άδοξα, όχι γιατί δεν είχε παλμό και αγωνιστηκότητα, αλλά γιατί ξεκίνησε νωρίς (τα μέτρα δεν είχαν επηρεάσει τόσο ευρή φάσμα του λαού), πρόχειρα,ανοργάνωτα,χωρίς όραμα, θέσεις και στόχους. Ξεκίνησε ως διαμαρυτία, έχοντας μόνη βάση τη συναισθηματική μας φόρτιση (θυμό,αγανάκτηση,οργή).

Ξεθύμανε γιατί καθημερινά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και αυτοί που φοβούνταν το ξέσπασμα της οργής του λαού, τόνιζαν ότι όλα πρέπει να γίνουν πολιτισμένα-ειρηνικά, χωρίς βία, χωρίς ταραχές.

Και έτσι υποταχθήκαμε και δεχτήκαμε όλα όσα επακολούθησαν και θα ακολουθήσουν.

Όμως ποιος παίρνει στα σοβαρά το λαό, όταν δεν τον φοβάται;

Όταν είναι σίγουρος ότι τον ποδηγετεί;

Όταν είναι σίγουρος ότι τον ελέγχει και τον κατευθύνει όπου αυτός έχει σχεδιάσει;

Δεν είμαστε άνθρωποι της βίας, όμως μήπως αυτό εκμεταλλεύονται αυτοί;

Τούτη την ώρα όμως ένα «ώριμο κίνημα αγανακτισμένων» που θα απαιτεί υλοποίηση συγκεκριμμένων στόχων, από όλους αυτούς που ζητούν την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν, είναι επιβεβλημένο

Αυτούς τους στόχους κατά την γνώμη μου πρέπει να καταθέσουμε, όπως ο καθένας τους έχει στο μυαλό του και αφού τους κωδικοποιήσουμε (1. 2. 3. 4……) τότε να τους διαδόσουμε μέσω των blogs και να γίνει ένα τελικό κείμενο στόχων-απαιτήσεων του λαού, αδιαπραγμάτευτων που θα αναγκάζει την εξουσία να το αποδεχτεί.

Ισως κάπου να υπάρχει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν το είδα ως οργανωμένο και μαζικό.

Σαν μια αρχή-ξεκίνημα κάποιες προτάσεις μου είναι οι παρακάτω:

-Να στήσουμε μία γιγαντοθόνη (videowall) στο Σύνταγμα κάπου μπροστά στη Βουλή και να ρολλάρουν επι καθημερινής βάσεως όλοι οι στόχοι-απαιτήσεις που θα επιλεγούν τελικά. Αυτή η πλατεία να ονομασθεί πλατεία αιτημάτων του λαού

Απλά θα υπάρχει μόνιμα μία ομάδα περιφρούρησης για την προστασία της.

Έτσι οι στόχοι-απαιτήσεις του λαού θα είναι ξεκάθαροι και καθημερινά θα τους βλέπει όλος ο κόσμος και οι ανευθυνουπεύθυνοι θα ξέρουν κατά γράμμα τι θέλει ο λαός και σε τι πρέπει να δεσμευτούν.

Αν δεν μπορούν να τους υλοποιήσουν να ξεκουμπιστούν πριν τους ξεκουμπίσουμε εμείς

Δεν χρειάζεται να μας φλωμώνουν με τα δικά τους προγράμματα τα οποία ούτως ή άλλως δεν τηρούν ποτέ. Τα δικά τους προγράμματα θα αφορούν δευτερεύοντες στόχους.

-Η απαίτηση του να υλοποιηθούν οι συγκεκριμμένοι στόχοι (οι οποίοι θα φροντίσουμε να είναι υλοποιήσιμοι και το μόνο που θα απαιτείται θα είναι αγάπη για τον τόπο και υπευθυνότητα) θα έχει ως συνέπεια την τιμωρία (ηθική,ποινική,οικονομική) των υπευθύνων πολιτικών χωρίς νομικισμούς και νομικά παραθυράκια.

-Δημιουργία ενός πνευματικού επιτελείου-συμβούλιο σοφών (σαν συμβουλευτικό όργανο της εκτελεστικής εξουσίας), που θα αποτελείται από την αφρόκρεμα (σύμφωνα με το έργο τους) πνευματικών συμπολιτών μας (διανοουμένων, ακαδημαϊκων, συγγραφέων, ερευνητών κ.λ.π.) που θα εκλέγονται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα έχουν ως έργο τους την χάραξη οραμάτων, νοημάτων και δρόμων για το μέλλον της χώρας συμπυκνόνοντας γνώση, εμπειρία, σοφία παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος

-Το κράτος έχει συνέχεια και όχι η μία κυβέρνηση να ξεκινάει ένα πρόγραμμα και ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, να έρχεται η άλλη και να το καταργεί δήθεν για να φτιάξει ένα άλλο και στο τέλος να μην έχουμε εδώ και τόσα χρόνια ούτε ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο αρχείο, που να μας δίνει αξιοποιήσιμα στοιχεία για να βασιστεί οποιαδήποτε ανάγκη λήψεως μεταρρυθμιστικών ή αναπτυξιακών μέτρων.

-Όχι κάθε λίγο αλλαγή υπουργών (ώσπου να αρχίσουν να παράγουν έργο στο υπουργείο, να γίνεται αλλαγή σκυτάλης και πάλι από την αρχή) , εκτός αν υπάρχει ανικανότητα. Σ’αυτή την περίπτωση να βγαίνει εκτός κυβέρνησης και όχι να αναλαμβάνει άλλο υπουργείο.

-Επαγγελματική-τεχνική εκπαίδευση σε ποσοστό μεγαλύτερο της θεωρητικής εκπαίδευσης, για τη δημιουργία υποδομών παραγωγικού ιστού στη βιοτεχνία και βιομηχανία.

-Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Δικηγόροι, λογιστές, γραφειάδες, υπάληλοι, αναλυτές, ενδιάμεσοι κ.λ.π.) να είναι σαφώς λιγότεροι σε αριθμό, απ΄ότι οι εργαζόμενοι σε παραγωγικούς τομείς και σαφώς με μικρότερες αμοιβές (έχουμε καταντήσει χώρα που οι λίγοι παράγουν πρωτογενώς με χαμηλές αμοιβές και οι πολλοί να πληρώνονται πολλαπλάσια για να τους υποστηρίζουν).

-Συμφωνημένη, απ΄όλα τα κόμματα, παντοτεινή λειτουργία αρχής όπως ο ΑΣΕΠ για διαφάνεια και καθαρές μοριοδοτικές διαδικασίες στην αξιολόγιση των προσλαμβανόμενων στο δημόσιο

-ΠΡΕΠΕΙ να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απαιτεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ περισσότερο, ΠΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

-ΠΡΕΠΕΙ να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν μπορεί να αφήνεται να λειτουργήσει μόνο με το φιλότιμο κάποιων, ΑΛΛΑ με τη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων της

-ΠΡΕΠΕΙ να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι

ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ή ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ

-ΠΡΕΠΕΙ να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι

Το διαίρει και βασίλευε είναι εργαλείο και επιδίωξη αυτών που θέλουν τους λαούς υποταγμένους στα δικά τους συμφέροντα.

Αγώνας όλων μας για εξισορρόπιση αμοιβών δημόσιου-ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα καθώς και εξισορρόπιση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όλων των εργαζομένων (δημόσιου-ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα)

Το ΕΓΩ μας πρέπει να γίνει ΕΜΕΙΣ και μέσα από την καθολική βελτίωση, να βελτιωθεί και το ατομικό μας βιωτικό και πνευματικό επίπεδο.

Κλείνοντας θέλω να γίνει κατανοητό ότι όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω είναι απλά προσωπικές ειλικρινείς-ανιδιοτελείς απόψεις, δεν έχω στόχο να επιβάλω τίποτα και σε κανέναν (άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο).

Θα μπορούσα να πώ ότι όλα τα παραπάνω, απλά φωνάζουν-καταγράφουν σκέψεις που υπήρχαν μέσα μου (μάλλον και μέσα σε πολλούς από μας-χιλιοειπωμένα αλλά δεν μας άγγιζαν πραγματικά) όλα αυτά τα χρόνια και εξωτερικεύονται τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τώρα που φάνηκαν καθαρά τα αποτελέσματα της παρακμιακής πορείας, της πλαστής ευμάριας, των τελευταίων 10ετιών.

ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Αντώνης Κακαλιάντης

Τσαμαδος Ν.

αγαπητοι συναδελφοι,
σας στελνω αυτο το αρθρο σε περιπτωση που δεν το εχετε ηδη διαβασει.
http://www.spirospero.gr/index.php?Datain=377&LID=1
Απο τις πολλες σφαλιαρες (περικοπες) αδυνατω να καταλαβω
αν ειναι σοβαρο η αστειο.
Αν μπορει καποιος με περισοτερη λογικη και ηρεμια να κατανοησει
αν αυτες οι περικοπες που εχουν αρχισει ηδη, ειναι παρανομες ακομη και
με τον υπαρχοντα νομο,παρακαλω να μας ενημερωσει ολους.
Αν αυτα που γραφει το αρθρο ειναι αληθεια μαλλον ηρθε η ωρα
να μαζευτουμε και να παμε ολοι στο ταμειο μας και να ζητησουμε εξηγησεις.

Τσαμαδος Ν.