Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,



το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ σας καλεί σε συνάντηση ενημέρωση

την Πέμπτη 24-5-2012 και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ

(3ης Σεπτεμβρίου 110)



τα θέματα πολλά και σημαντικά για την περαιτέρω πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ




Οι συνάδελφοι από την υπόλοιπη Ελλλάδα που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη συνάντηση
θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ΖΩΝΤΑΝΑ μέσω internet αφού  συνδεθούν στο blog του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


http://pes-ote.blogspot.com



Γ. Θαλασσινός

Γιάννης Αλεξάνδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σαν συμπλήρωμα στην τελευταία ανάρτηση του συναδέλφου για τα δάνεια του ΙΚΑ από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, σας πληροφορώ ότι γέμισε τις τελευταίες ώρες το διαδύκτιο από άρθρα που λένε πως το τελευταίο ομόλογο που δεν μπήκε στο PSI αξίας 450 δις και αποφασίστηκε ότι έπρεπε να πληρωθεί (και πληρώθηκε) χθες ,ήταν τα λεφτά που κόπηκαν από τις συντάξεις μας με το νέο μνημόνιο.

Γιάννης Αλεξάνδρου

Λειβαδάς Νώντας

Αυτή είναι τελικά η αιτία που μείναμε με μισές συντάξεις συνάδελφοι,και όχι τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών των επιτροπών του Κουτρουμάνη και της Δρέττα και των Τροικανών,που έβγαλαν τα τα ταμεία μας στο κόκκινο.Βρήκαν χρήμα μπόλικο από αυτά που τόσα χρόνια εμείς πληρώναμε και πέσανε πάνω τους σαν πεινασμένοι λύκοι για να απαλλάξουν τον προϋπολογισμό από τις υποχρεώσεις του και να τις στέλνουν στην Τρόικα.
Σας στέλνω το άρθρο από το real.gr

"Σε νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό 240 εκατομμυρίων ευρώ από το επικουρικό του ταμείο, Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, - (Ε.Τ.Ε.Α.Μ), και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, (ΤΑΠ ΔΕΗ), προχώρησε τη Δευτέρα για 5ο κατά σειρά μήνα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ), προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου.

Το ΙΚΑ, έχει εισπράξει ήδη το 64,4% της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, (1,4 δισ. ευρώ), ενώ στη διάρκεια του έτους πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, συνολικά για τα Ταμεία θα απαιτηθούν μέσα στο Μάιο 3 δισ. ευρώ από τα οποία 1,2 δισ. θα πρέπει να δοθούν για καταβολή συντάξεων, και τα υπόλοιπα προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις των Ταμείων προς τους προμηθευτές ιατροφαρμακευτικών υλικών."

Λειβαδάς Νώντας

Πακέτα τηλεφωνίας και Internet για τους συνταξιούχους.

΄΄Ο Συν. Λευτέρης Μαρούσης μας ενημερώνει για τα πακέτα τηλεφωνίας και Internet που ισχύουν για τους συνταξιούχους.΄΄
Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος για τα πακέτα τηλεφωνίας και Internet για τους συνταξιούχους. Η διαδικασία είναι απλή. Τηλεφωνείς στο 1249 (χωρίς χρέωση) και σου λένε όλες τις πληροφορίες για τα δικαιολογητικά.
Την εγκύκλιο BE_356/12/26-04-2012 θα τη δείτε στο παρακάνω σύνδεσμο.

 http://syntotechania.wordpress.com/

Δ. Αποστόλου

Ανακοίνωση


Συνάδελφοι Συνταξιούχοι του ΟΤΕ και όχι μόνο,
στη πρώτη σελίδα του υπό ίδρυση Κινήματος Συνταξιούχων δημοσιεύεται μια ενδιαφέρουσα εικόνα που αφορά όλους μας. Καλό θα ήταν να την συμβουλευτείτε πριν ψηφίζετε σε εκλογές από εδώ και πέρα. Η διεύθυνση είναι ως γνωστόν :

Δ. Αποστόλου