Α. Κακαλιάντης

Συνάδελφοι συνταξιούχοι 700όσιοι, αλλά σήμερα και όλοι οι υπόλοιποι,

Σας χαιρετώ,

όμως ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι καθρέφτης συναισθηματικής χαράς όπως συνηθίζαμε τόσα χρόνια να ξεκινάμε ένα κείμενο, μία συζήτηση, σε ανθρώπους φίλους, γνωστούς, συνεργάτες, συναδέλφους.

Ο χαιρετιμός αυτός, σήμερα, είναι μία απλή-τυπική φράση εισαγωγής, γιατί αντίθετα η συναισθηματική και νοητική κατάσταση όλων και εμού του ιδίου κατακλύζεται από θυμό, οργή, αγανάκτηση, απαισιοδοξία αλλά και λύπη, απορία, αδιέξοδα, σύγχυση, παράνοια, νοητική τύφλωση, υποκρισία (ακόμη;), γιατί από αυτά που βλέπω, που ακούω, που συζητώ στο περιβάλλον που κινούμαι, που διαβάζω αλλού, αλλά ακόμη και στο Blog μας κ.λ.π., διαπιστώνω ότι ακόμη κινούμαστε με σκέψεις και απόψεις άλλων παρελθόντων εποχών, που ξεκάθαρα πλέον (για όλους αυτούς που προσπαθούν να δούν με καθαρό νού, καθαρό μάτι και καθαρή καρδιά) έχουν καταδικαστεί, διότι μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα και που ακόμα χειρότερα θα βρεθούμε στο εγγύς μέλλον.

Χρωστάμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας, επιτέλους !!! να σκύψουμε όλοι μέσα μας (και αυτό δεν είναι μια απλή φράση), να δούμε όλοι πίσω μας (αυτό το όλοι είναι ουτοπικό και ποτέ δεν ισχύει, όμως να το προσπαθήσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε), με ανοιχτό μυαλό, χωρίς κομματικές-παραταξιακές ταμπέλες, χωρίς υποκρισία, μακριά από κάθε είδος συντεχνίας, να καταγράψουμε τα λάθη μας, να ντραπούμε για τις συντεχνιακές συμπεριφορές μας, το δικό μας βόλεμα, την οπαδοποίηση της πολιτικής μας κουλτούρας (άλλο φίλαθλος, άλλο οπαδός) κ.λ.π. και να αποφασίσουμε ότι είναι ώρα να αλλάξουμε, να αφήσουμε την παλιά νοοτροπία, την νοοτροπία που μας καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.

Κάποτε όταν η γενιά μας ήταν νεαρά παλληκάρια, ένα σύνθημα, μία λεξούλα, «ΑΛΛΑΓΗ», συσπείρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας, έδωσε όραμα και στόχο, για τέλος μιάς μακρόχρονης καταπίεσης, έδωσε ελπίδα στον φτωχό και καταπιεσμένο, για περισσότερο φώς, ελευθερία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες στη δουλειά, την εκπαίδευση, την αντιμετώπιση από το κράτος.

Εδωσε αισιοδοξία για ένα μέλλον καλύτερο.

Η χαρά αυτών των συναισθημάτων ήταν διάχυτη στο μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας.

Δυστυχώς όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε από την ιστορία, πάντα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των πολλών και αυτοί πολεμούν με λύσσα, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, για να τα επανακτήσουν και διατηρήσουν.

Επειδή δεν θέλω να καταχραστώ περισσότερο το Blog μας και την υπομονή σας, θα αρκεστώ σ΄αυτά που έγραψα μέχρι τώρα, γιατί θεωρώ ότι σας λέω πράγματα που ξέρετε. Θεωρώ ότι παραβιάζω ανοιχτές θύρες και δεν λέω κάτι καινούργιο ή καινοτόμο. Επίσης γιαυτά μπορεί κάποιος να γράφει σελίδες και εδώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μεγαλύτερη ανάλυση.

Απλά ίσως οι περισσότεροι τρέχουν ακόμη με την κεκτημένη ταχύτητα και δεν έκαναν ένα STOP επ΄ ευκαιρία της κρίσης, ώστε να δούν το έργο της ζωής τους παιγμένο απ΄την αρχή μέχρι σήμερα.

Ξεκαθαρίζω για όσους δεν τυχαίνει να με γνωρίζουν ότι ούτε συνδικαλιστικά, ούτε κομματικά ασχολήθηκα. Προσπάθησα στη ζωή μου να έχω τις δικές μου απόψεις, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να ακολουθώ την γραμμή κανενός κόμματος ή παράταξης, που θα μου επιβαλλόταν χωρίς να είναι αποκρυσταλομένη δική μου άποψη.

Εχω να επικοινωνήσω με το Blog μας σχεδόν από τις αρχές δημιουργίας του (από τις πρώτες συναντήσεις μας για την πορεία του προβλήματός μας, τα email στους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, αλλά σας διαβάζω τακτικά)

Ειχα γράψει κάποτε, μετά την κίνηση με τα email στους υπουργούς, ότι είμαι περήφανος που ανήκω στην ομάδα των 700σίων συναδέλφων. Το ίδιο αισθάνομαι και τώρα. Αυτά που γράφω είναι σκέψεις μου και δεν θέλω να εκληφθεί ότι πάω να κάνω τον έξυπνο, ούτε ότι διεκδικώ το αλάθητο. Όμως νομίζω ότι τα τελευταία 2 χρόνια πολλά πράγματα που θεωρούνταν παλαιότερα συνομωσιολογίες έχουν αποδειχτεί περίτρανα. Μόνο εάν εθελοτυφλούμε θα ζούμε με ψευδεσθήσεις και δυστυχώς δεν πάει άλλο.

Προτάσεις μου είναι

Α) Να κατανοήσουμε, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μας και που χρησιμοποιεί το χρήμα και κατ΄επέκταση το δημόσιο χρέος, για να κυριαρχήσει επάνω μας ( γιατί πραγματικά η Ελλάδα και ο λαός της, καθώς και οι λαοί άλλων υπερχρεωμένων χωρών οι οποίες είναι πολλές, αποτελούν προσχεδιασμένο πείραμα συγκεκριμμένων παγκόσμιων συμφερόντων, «όχι απλά και αόριστα αγορές», τα οποία ζουν και τρέφονται από τα υπερχρεωμένα κράτη, με τελικό στόχο την παγκόσμια κυριαρχία). Το μόνο κίνημα που πραγματικά στόχευσε τον αληθινό εχθρό των λαών ήταν αυτό της wall street.

Και βέβαια αυτό είναι μόνο η βιτρίνα ενώ αυτοί που βρίσκονται πίσω και διοικούν μένουν στην αφάνια.

Κάποτε ένας Ρώτσιλντ (είναι ολόκληρη δυναστεία) είπε στον Τσώρτσιλ «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα ψηφίζει τους νόμους, αρκεί να είμαι εγώ αυτός που υπαγορεύει τους νόμους».

Κατ΄εμέ από την κατανόηση του πραγματικού εχθρού ξεκινάει και ο αγώνας για την αντιμετώπισή του.

Β) Οσον αφορά το μερίδιο ευθύνης το δικό μας, σαν λαός πλέον και όχι μόνον σαν μια ομάδα συγκεκριμένων συμφερόντων, το σύνθημα «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ» αφορά αλλαγή νοοτροπίας και μόνον.

Αλλιώς με αγώνες μεμωνομένους, συντεχνιακούς, χωρίς συλλογικό όραμα και συλλογικό στόχο, λυπάμαι αλλά νομίζω ότι δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα.

Αν ο υπάλληλος δουλεύει 3 ώρες και απαιτεί να πληρώνεται για 8, αν ο γιατρός βγάζει 1.000.000 και νομίζει ότι δικαιούται να δηλώνει 10.000, αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 10.000 όσο δηλώνει ο εργάτης που απασχολούν στην επιχείρησή τους, αν ο επιχειρηματίας είναι πάμπλουτος και η επιχείρησή του μονίμως δηλώνει ζημιές και ζητά δανεικά και αγύριστα, αν ο δάσκαλος, ο καθηγητής, δουλεύουν 3-4 ωρες και το απόγευμα κάνουν ιδιαίτερα και τα παίρνουν μαύρα γιατί νομίζουν ότι το κράτος τους πληρώνει λίγα, ο καθηγητής παν/μίου δουλεύει στο παν/μιο 6 ώρες τη βδομάδα και μετέχει σε 5 άλλες επιτροπές απ΄οπου επίσης πληρώνεται, αν παντού για να γίνει η δουλειά σου απαιτείται λάδωμα (εφορία,πολεοδομία,τελωνείο,δ/νσεις συγκοινωνιών,υπουργείο ανάπτυξης,κ.λ.π.), αν ο αγρότης παίρνει μαϊμου επιδοτήσεις, αν οι δήμοι δεν σταματήσουν να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε γιορτές και φιέστες, αν 5.000 αστυνομικοί χρειάζονται κάθε εβδομάδα για την διατήρηση της «τάξης» στους αγώνες και οι χούλιγκανς καταστρέφουν ότι δημόσιο υπάρχει, αν δεν δημευτούν περιουσίες ανθρώπων που πλούτισαν αδικαιολόγητα την τελευταία 30ετία με δημόσιο ή μαύρο ή ένοχο χρήμα , «ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΟΧΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ», κ.λ.π. (βάλτε όσα αν έρχονται στο μυαλό του καθενός μας), ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Αυτό το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» του πάγκαλου (επίτιδες με μικρά και χωρίς κ.), στην ουσία για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας ΙΣΧΥΕΙ.

Αυτό που ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ είναι ότι ο παγκαλος και όλοι αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ. Γιατί αυτοί ήξεραν ότι ζούσαμε με δανεικά και επίσης είχαν την εξουσία να διορθώσουν καταστάσεις.

Μας δημιούργησαν το αίσθημα της συνενοχής για να τη βγάλουν καθαρή από τη δική τους τεράστια ΕΥΘΥΝΗ

Κατ΄εμέ οι αγώνες για να δώσουν αποτέλεσμα πρέπει να έχουν στόχο αφ΄ενός μεν

α) την απόδοση των ευθυνών ξεκινώντας από τους πολιτικούς (αυτή η καραμέλα του πολιτικού κόστους πρέπει επιτέλους να τελειώσει, γιατί δεν αντιπαραβάλλεται με την εξαθλίωση, την πείνα, την ντροπή, την απώλεια αξιοπρέπειας και κυριαρχίας ενός λαού στα πρόθυρα κατάρευσης)

β) την επιδίωξη πραγματικής διάκρισης των εξουσιών (Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής), ώστε η ανεξαρτησία τους να κατοχυρώνει τον πραγματικό έλεγχο και την τιμωρία

γ)την αλλαγή στο σύνταγμα του άρθρου περί ευθύνης Υπουργών

δ)τον πραγματικό έλεγχο και εφαρμογή του πόθεν έσχες σε όλους μας, με ανάλογη τιμωρία-επιστροφή στο δημόσιο αν προκύψει αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Αντίθετα θα χάσουμε την ευκαιρία, «αν μπορώ να το πω έτσι», μέσα από την κρίση αυτή, να επαναπροσδιορίσουμε ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για τα παιδιά μας. Ένα μέλλον που να φέρνει στις ψυχές τους αυτά τα ιδανικά, που μας εμφύσησε κάποτε η λεξούλα «ΑΛΛΑΓΗ».

Ένα μέλλον που να μην έχει σαν βάση και θεό του μόνο το χρήμα, αλλά τις αρετές και τα ιδανικά

Υ.Γ.Ιδιαίτερα χαιρετίσματα στο Γρηγόρη, φίλο και συμμαθητή από την Τούμπα Θεσ/νίκης

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

Α. Κακαλιάντης

Θεσσαλονίκη

Θεόφιλος Καπέλης

Συνάδελφοι,

Με αφορμή τις απόψεις του συναδέλφου Γιώργου Σκιαδά έχω να πω τα εξής:

Φίλε Γιώργο, διαβάζοντας κάποιος τα γραφόμενά σου βλέπει όντως ότι σε μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο για αυτά που λες.

Έχω ενστάσεις όμως.

Επειδή όπως έχω αναφέρει και στα προηγούμενα που έχω γράψει, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με συνδικαλιστές,

έτσι λοιπόν δεν γνωρίζω και όλους όσους διετέλεσαν συνδικαλιστικά στελέχη και ίσως την ’’πάτησα’’ σχετικά.

Αν ήξερα με κάθε λεπτομέρεια για τον καθένα και τα κατορθώματά του στο παρελθόν, πρώτος πρώτος θα απαιτούσα

να μην εμπλέκονται ούτε στη επιτροπή πρωτοβουλίας αλλά θα πρότεινα επίσης να μην είναι ούτε καν υποψήφιοι για την ηγεσία

του κινήματος εφ’ όσον αυτό τελικά γίνει πραγματικότητα. Υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό, θέληση να υπάρχει.

Ας είναι μόνο μέλη, γιατί αυτό τουλάχιστον δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε.

Και δεν καταλαβαίνω φίλε Γιώργο γιατί δεν αναφέρεις τα ονόματα των πρώην συνδικαλιστών και μας βάζεις σε σπαζοκεφαλιές.

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να αναφέρω ονόματα και να πω τι γυρεύει στην επιτροπή πρωτοβουλίας ο Καπέλης π.χ., αυτός επί χρόνια

ήταν συνδικαλιστής και φανατικός με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ κλπ. κλπ.

Τι θα μου έκαναν δηλαδή αν ανέφερα τα ονόματά τους; Μήνυση για συκοφαντία;

Όποιοι δεν είναι δυσαρεστημένοι από τον υπάρχοντα σύλλογο ας μην ασχοληθούν με την πρωτοβουλία αυτή.

Ο υπάρχων σύλλογος ούτε αλλαγή καταστατικού δεν προτίθεται να κάνει.

Ας περιμένουν οι μη δυσαρεστημένοι λοιπόν να γίνουν οι επόμενες εκλογές του συλλόγου, μετά από ΤΡΙΑ (3) χρόνια !!!

για να αλλάξουν κάτι.

Όσον αφορά τι περισσότερο μπορεί να κάνει αυτό το κίνημα, παραπέμπω σε άρθρο σχετικό με αυτά, του Φώτη Τσιρίδη από Λαύριο,

στο blog sintaxiouhos.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ; σε αυτά που λέει…

Επίσης φίλε Γιώργο αυτά που έγραψες πολύ ωραία και εμπεριστατωμένα ήταν, αλλά γιατί δεν ήρθες σε μια συγκέντρωσή μας να

λάβεις το λόγο και να τα πεις εκεί μπροστά; εγώ πρώτος θα σε χειροκροτούσα.

Ευχέρεια στο λόγο φαίνεται ότι έχεις και μάλιστα δεινή.

Εγώ προσωπικά θα σε πίεζα να πεις και ονόματα και θα υποστήριζα και τις θέσεις σου.

Ή θα τα βρίσκαμε όλοι μας ή θα το διαλύαμε.

Τελευταία ένστασή μου (και άποψή μου) είναι το άστοχο σχετικά με τη γλώσσα και το χειρισμό της και καταλαβαίνω ποιόν

στοχοποιεί, αλλά η γνώμη μου είναι ότι όποιος είναι άπαιχτος στο χειρισμό της γλώσσας και ρήτορας δεν σημαίνει απαραίτητα

ότι είναι ικανός και σε όλα, ή ότι ΘΑ ΘΕΛΕΙ να είναι ικανός.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ;

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟ;

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… Ε!!! ΚΑΙ ;

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ;

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Θεόφιλος Καπέλης.

Στογιαννης Γρηγορης

καλησπερα συναδελφοι
φιλε Γιωργο ( Σκιαδα) επειδη ζητησες να σε πληροφορησω θα το κανω και μεσα απο το blog μας.
Πρώτον ηθελα να διευκρινησω οτι το συγκεκριμμενο email το εστειλα σε καμμια 20 αρια συναδελφους που δεν παρακολουθουν ιδιαιτερα το blog της νεας κινησης και του blog μας και εκρινα καλο να τους ενημερωσω με κοινοποιηση στον καπετανιο ( τον Δημητρη τον Αποστολου ) ο οποιος απο παρεξηγηση χωρις να του το ζητησω το 'ανεβασε' στο blog (του εστειλα διευκρινηστικο email) . Απο την στιγμη που ανεβηκε το θεωρησα 'λιγο ' απο μερους μου να το΄'κατεβασουμε'.

Δευτερον οσον αφορα τα πολυ ωραια λεγομενα σου με την γνωστη σε ολους μας 'γλωσσα' σου και το ιδιαιτερο λεξιλογιο σου(και δεν ειρωνευομαι ) , σου απαντω οτι και εγω στην αρχη ημουνα προβληματισμενος για την συγκεκριμμενη κινηση αλλα αναλογιζομενος τις οποιες ενεργειες εκανε ο υπαρχων συλλογος ,ουτε μας καλεσε σε μια συγκεντρωση ουτε καποια ιδιαιτερη ενημερωση ειτε καποια αγωνιστικη ενεργεια και πολυ περισσοτερο συμμετεχοντας για πρωτη φορα στην συναντηση-καλεσμα της επιτροπης στις 15/3 και βλεποντας την αδιαφορια των λοιπων συναδελφων που ενω καποιοι μεσα παλευαν για δρομολογηση καποιων ενεργειων αντιδρασης, καποιοι λιαζοντουσας και πινανε τα καφεδακια τους ( δεν τους κατηγορω αλλα..) χωρις εστω καποια απορια ρε φιλε να πει τι κανουνε αυτοι εκει μεσα? τι προσπαθουνε να κανουνε .παλεουνε για μενα η για τον εαυτο τους.. για αυτο φιλε Γιωργο (και το λεω ειλικρινα φιλε οχι ειρωνικα μην παρεξηγηθω ) προτιμω να παω με αυτους που λενε οτι θα παλεψουνε για μενα και για ολους , εστω να προσπαθησουνε να σταματησουνε τον κατηφορο να περιοριστουμε σε αυτες τις μειωσεις, διοτι μονο με αγωνες πιθανον να πετυχουμε και κατι και προτιμω αυτους απο τους τυχον 'καναπεδακιδες' (δεν αναφερομαι στο συλλογο προς αποφυγη παρεξηγησης αλλα σε ολους τους συνταξιουχους συναδελφους )που περιμενουν το 'μοιραιο ' και οπου κατρακυλησει ή ακομη και καταργηθει η συνταξη (επικουρικη).. ΟΧΙ
Σιγουρα δεν ζητω ουτε αυτοπυρπολησεις ουτε απεργιες πεινας ουτε αλλη βια αλλα δεν ξερουμε που μπορει να μας φθασει η εξαθλιωση ( μολις τωρα ακουσα οτι ενας απελπισμενος μπουκαρε με οπλο στην εφορια χαλανδριου λογω κατασχεσης του σπιτιου του η οικοπεδου του ..φαντασου απελπισια ) αλλα καποιους αγωνες, παραστασεις στα υπουργεια , διαδηλωσεις ( δεν ημουν και ποτε συνδικαλιστης για να ξερω ..) αλλα σιγουρα 'αγωνες γενικα' οπως το λες... ισως σταματησουν την κατηφορα . Εσυ που εχεις διατελεσει και συνδικαλιστικο στελεχος τι θα προτεινες η αν εχεις διαφορετικη αποψη εγω θα θελα να ερθεις σε μια συναντηση του κινηματος αυτου και να με πεισεις και εμενα και τους αλλους οτι δεν χρειαζεται μια τετοια κινηση .
Τριτον απο την επιτροπη πρωτοβουλιας δεν γνωριζω κανεναν πλην του Γιωργου του Θαλασσινου και της Δεσποινας Δημητριαδου γι αυτο και ζητησα να μαθω τα ονοματα τους και δεν γνωριζω επισης την συνδικαλιστικη ιδιοτητα και ταυτοτητα κανενος τους. Αν εχουν αλλες βλεψεις δεν το γνωριζω εγω..
Τεταρτον Οσο για το μεγαλο μου παθος και αγαπη τον Ηρακλη σε ευχαριστω που συμπαριστασε αλλα ειδες και το ροπαλο που πηραμε και στα ολα τα 'σικε' δικαστηρια που απευθυνθηκαμε ,απο την football league 2 που μας ειχανε ριξει στην αρχη ,μας στειλανε στην Δ εθνικη (περιφερειακο) για να μας διαλυσουνε ..και με συγχωνευση με τους ποντιους κατερινης παλευουμε στην μεση της βαθμολογιας της Γ εθνικης παλευοντας για την σωτηρια και οχι για την ανοδο..αυτα ειναι τα κατεστημενα και μην μου πεις οτι για ολα τα κακα του ποδοσφαιρου της Ελλαδος φταιει ο ΗΡΑΚΛΗΣ??..Παρ ολα ταυτα δεν το βαζουμε κατω σε καθε αγωνα του παρακολουθουνε εντος γυρω στις 7 με 10 χιλιαδες κοσμο και στα εκτος 1000 περιπου οταν ομαδες πρωτης εθνικης δεν εχουνε ουτε 5 εισητηρια βλεπε (Δοξα - Αστερας τριπολης) ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και αυτο ζηταω και τωρα να το παλεψουμε. Δεν μπορεις δυστυχως να παλεψεις με τους αλητες..του αθλητισμου (σορυ γι ατην μεγαλη παρενθεση αλλα ειναι η ευαισθητη χορδη μου η αδικια της ομαδας μου) Για να δουμε τωρα πως θα 'χαιδεψουν ' τον παο με τα τοσα εκτροπα..
Πεμπτον και τελευταιο το εχουμε πει και μαζι δυστυχως σε αυτη την κατασταση που βρισκομαστε περα του οτι μας εφερε εδω ειναι και κυβερνηση το πασοκ αν ηταν η Ν,Δ θα ειχε γινει επανασταση και δεν θα περνουσε κανενα μετρο και το πιστευω αυτο .. διοτι τοσα γινονται... ειδες πουθενα καμμια κινηση ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και λοιπες οργανωσεις?? καμμια απεργια ολα τα δεχομαστε κανοντας γαργαρ..ς.
υγ: οσο για την ανορθογραφια αν υπαινισεσαι κατι για το κειμενο μου η τα κειμενα μου πιστευω οτι δεν κανω τοσα λαθη αλλα απο οτι βλεπεις εχω καταργησει και το μονοτονικο λογω του οτι γραφουμε γρηγορα , ελεω τηλεγραφειου αλλα και της πληροφορικης που υπηρετησαμε και οι δυο και του word που μας εκανε λιγο πιο αδιαφορους στην ορθογραφια διοτι μας 'διορθωνε'.Τα κειμενα μου αφου παρακολουθεις το blog το εχω γραψει και διευκρινησει οτι τα γραφω οπως τα αισθανομαι δινοντας σημασια στα γεγονοτα και λιγοτερο στα πιθανα λαθη ορθογραφικα και συντακτικα ..με την ανοχη των συναδελφων .
Γιωργο
με αγαπη και εκτιμηση
Γρηγορης (Στογιαννης )
19-3-2012
θα ελεγα γιωργο αν συμφωνεις να μην απασχολησουμε αλλο το blog ,το email μου το βλεπεις και τα λεμε και τηλεφωνικα . Ουτε δηλωνω ενθερμος οπαδος του κινηματος αλλα το βλεπω σαν μια διεξοδο σε μια απραξια.

Γιώργος Σκιαδάς

Κύριοι ας συμφωνήσουμε κάπου. Ναι είναι σφαγή αυτό που γίνεται. Θυμός, οργή και διάθεση αυτοδικίας μας διακατέχει όλους, μας έκλεψαν τις συντάξεις μας και όχι μόνο. Τελεία και παύλα.

Ναι, πράγματι στον ΟΤΕ και αλλού, υπάρχουν συνταξιούχοι διαφόρων ταχυτήτων. Ναι, σε όλους αυτούς, το άγχος και η πίεση διαφέρουν, ανάλογα με την ηλικία, το ύψος της συντάξεως και προφανώς με το αν έχουν ανοικτούς οικογενειακούς λογαριασμούς και υποχρεώσεις προς κατιόντες. Ωραία, έτσι έχουν τα πράγματα. Ας δεχθούμε ότι το Δ.Σ. είναι κατώτερο των περιστάσεων και αδυνατεί να συλλάβει το πνεύμα των καιρών. Αυτό που δεν κατανοώ και δεν εξηγείται με επάρκεια, είναι, τι μπορούσε να κάνει το Δ.Σ. για να αντιμετωπίσει αυτήν την λαίλαπα, τι αντίμετρα μπορούσε να αντιτάξει που θα απέκρουαν σε πρώτη φάση τα μέτρα και, θα ανέτρεπαν σε δεύτερο χρόνο αυτή τη κατάσταση. Με συγχωρείται αλλά πρίν από όλα, πρέπει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα με πειστικότητα. Όχι με γενικότητες αλλά με απαντήσεις που αποπνέουν την δύναμη του συγκεκριμένου.

Διαβάζω ανελλιπώς την αρθρογραφία όλων. Είπαμε να λέμε αλήθειες, άλλωστε οι καιροί δεν θέλουν ούτε προσποιήσεις, ούτε τεχνητές ευγένειες και κυρίως απαγορεύονται οι «καλοί τρόποι». ΕΥΘΥΤΗΤΑ. Χόρτασα από μπουρμπουλήθρες τόσα χρόνια στον Οργανισμό. Ας μιλήσουμε ντόμπρα και σταράτα. Εξάλλου εδώ το διακύβευμα δεν είναι ούτε οι θέσεις ευθύνης, ούτε αποσπάσεις σε θυγατρικές, άρα περιττεύει η «ευέλικτη πολιτική», όπως στο παρελθόν. Καταλαβαινόμαστε νομίζω. Τώρα βέβαια αρκετοί εμφανίζονται ως μετανοούσες Μαγδαληνές, μέμφονται τις καταστάσεις, λησμονούν όμως ότι συνέπραξαν. Σήμερα εμφανίζονται ανανήψαντες, έκαναν την ολιγόμηνη «νηστεία» τους και είναι έτοιμοι να λαμπρύνουν δια την παρουσίας τους το κοινωνικό στερέωμα. Τους καμαρώνω τους νέους μπροστάρηδες η συνδικαλιστική εμπειρία του παρελθόντος θα είναι μαγιά για τους αγώνες του αύριο. Ολοταχώς προς τα πίσω. Το αύριο κτίζεται από τους πρωτοκλασάτους του χθές. Ζήτω η νέα αισθητική. Αν αυτό δεν είναι φρενοβλαβής εμπαιγμός, μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο.

Τα πράγματα θα λέγονται πλέον με το πραγματικό τους όνομα. Χωρίς ψιμυθιώσεις και παραμορφωτικούς φακούς. Ας ξεκινήσουμε από τα τελευταία και μάλιστα από τον φίλο μου Γρηγόρη Στογιάννη. Τι σημαίνει «ενεργός και διεκδικητικός σύλλογος»; Τι σημαίνει πρακτικά όταν λέμε «να ταράξουμε λίγο τα νερά με νέες δυναμικές παρουσίες και κινήσεις»; Μπορείς φίλε Γρηγόρη να μου προτείνεις πολύ συγκεκριμένες ενέργειες έξω από τα καθιερωμένα, που θα δημιουργήσουν αίσθηση και θα κάνουν την διαφορά; Τι, αυτοπυρπόληση, απεργία πείνας, αντάρτικο πόλης; Ή αγώνες γενικώς. Γιατί το να εκφράζουμε ευσεβείς πόθους είναι ανώφελο. Το να κάνουμε δίαιτα στις γενικότητες είναι μία αλλαγή και είναι καλοδεχούμενη. Ας γίνουμε Ηρακλειδείς φίλε Γρηγόρη, αλλά με ρόπαλο, με σχέδιο και συγκεκριμένες ενέργειες. Διαπιστώσεις και λοιπά ευχολόγια, δεν λένε.

Ο κ. Θεόφιλος Καπέλης, ας με συγχωρήσει -τον γνωρίζω μόνο από τις αναρτήσεις του- αλλά επειδή μας παρακινεί, θα μου επιτρέψει με κάθε σεβασμό να παρατηρήσω τα εξής. Μας προτρέπει να πυκνώσουμε τις τάξεις, του υπό ίδρυση δεύτερου συλλόγου, επισημαίνοντας ότι αυτή η κίνηση δεν έχει σκοπό την διάσπαση. Μα σοβαρολογούμε, θα πάρουμε διαζύγιο από την λογική. Τι είναι αυτό, ενωτική πράξη; Πιο κάτω θέλοντας να διασκεδάσει του φόβους για επανεμφάνιση της κομματοκρατίας λέει ότι «αν αντιληφθεί ότι πάει να γίνει κάτι τέτοιο θα είμαι από τους πρώτους που θα το καταγγείλω και θα φύγω επιτόπου και δεν θα ασχοληθώ πλέον» Ε! και. Aν αποχωρήσεις σιγά το κακό που θα τους κάνεις αγαπητέ φίλε. Συνεχίζοντας αναφέρεις πιο κάτω ότι, οι συνάδελφοι φοβούνται την επανεμφάνιση πρώην συνδικαλιστών ή ατόμων χρωματισμένων κομματικά, σε ηγετικές θέσεις. Σε παραπέμπω στην επιτροπή πρωτοβουλίας. Μερικών από αυτούς, ηχούν από παλιά στα αυτιά μας, τα λόγια τους και οι εκκωφαντικές πράξεις τους για Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία και ασφαλώς βέβαια για ..….Κοινωνική εθνικοσοσιαλιστική δικαιοσύνη. Να η σήραγγα του χρόνου που αναφέρθηκα στο προηγούμενο άρθρο μου. Πώς να εμπιστευτείς και ποιούς; Να γιατί υπάρχει δυσπιστία. Γιατί όλοι γνωριζόμαστε. Εξάλλου σε άρθρο σου τον Δεκέμβριο του 2011 μας προέτρεπες να αφαιρέσουμε τα ψηφοδέλτια των δύο τέως μεγάλων κομμάτων και να διαλέξουμε ένα από τα υπόλοιπα στη τύχη. Και αν ήταν της χρυσής αυγής αυτό ; Αυτό μήπως προσβάλλει τα δημοκρατικά μας ιδεώδη; Θέλω να πώ λοιπόν ότι δεν μπορούμε να προχωράμε με συναισθηματισμούς αλλά, με ακραία λογική. Όταν καταγγέλλεις του πολιτικούς ότι ασκούν επάγγελμα δεν μπορεί να κάνεις το ίδιο. Ο συνδικαλισμός δεν είναι επάγγελμα. Για παράδειγμα πρόεδρος συλλόγου στο καθεστωτικό εκτροφείο της μηχανορραφίας, με στόμα κλειδωμένο μπροστά στα μεγάλα εγκλήματα του καθεστώτος. Σήμερα ξανά μπροστά, φιγουράρει στη επιτροπή, για να μας σώσει. Βρείτε την (σπαζοκεφαλιά) ;

Ποιοι θα μας σώσουν οι ομογάλακτοι του Κουτρουμάνη και του Ρ. Σπυρόπουλου, που συνεδρίαζαν στο ίδιο γραφείο, όλοι αυτοί οι σπιθαμιαίοι τώρα έγιναν ξαφνικά αντιστασιακοί. Αστεία πράγματα.

Κλείνοντας θέλω να πώ τούτο Οι ανορθογραφίες δεν είναι απλά απροσεξίες ή βιασύνη. Εάν φθάσαμε μέχρι εδώ οφείλεται εν πολλοίς και στις ετοιμόρροπες σχέσεις με την γλώσσα. Η προσληπτική και αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπου εξαρτάται από την γλώσσα. Ο κόσμος μου είναι η γλώσσα μου.

Γιώργος Αλεξ. Σκιαδάς

Στογιαννης Γρηγορης

καλημερα φιλοι συναδελφοι
( για την περιπτωση που δεν το γνωριζετε)
Σας προωθω την δνση του site του κινηματος συνταξιουχων ,για να ενημερωθειτε ,μιας κινησης για την δημιουργια ενος συλλογου ενεργου και διεκδηκιτικου σε συνεργασια με αλλους φορεις συνταξιουχων ..
Διοτι και εγω αν και δεν ηθελα να το πιστεψω το ειδα με τα ιδια μου τα ματια στην προχθεσινη συναντηση 15/3 το πρωι στο πολιτιστικο κεντρο ( στεκι πολλων συνταξιουχων ) ειμασταν γυρω στους 200 υποθετω μεσα στην αιθουσα και ηταν αλλοι 100 παλιοι συνταξιουχοι εξω και λιαζοντουσαν πινανε καφεδακια συζητουσαν για την κριση και τις μειωσεις στις συνταξεις λες και αφορουσε αλλους και οχι αυτους και βεβαια ηταν ολοι συνταξιουχοι ...
Αξιζει πιστευω να ταραξουμε λιγο τα νερα με νεες δυναμικες παρουσιες και κινησεις
καλη συνεχεια

Γρηγορης 17/3/12

Β. Διαμαντής

Θεόφιλος Καπέλης

Συνάδελφοι,

Στην προσπάθεια προσέγγισης των συναδέλφων συνταξιούχων να συμμετέχουν στις μαζώξεις που κάνουμε με σκοπό την ίδρυση ενός νέου συλλόγου-σωματείου

συνταξιούχων και πιθανώς όχι μόνο του ΟΤΕ αλλά και υπόλοιπων ΔΕΚΟ κλπ., αντιλήφθηκα ότι οι περισσότεροι δείχνουν αρνητική στάση, (έχουν τα δίκια τους και αυτοί βέβαια).

Κάποιοι θεωρούν ότι με την κίνησή μας αυτή πάμε να κάνουμε διάσπαση του ήδη υπάρχοντος συλλόγου.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι αυτά γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν θα έχουν κανένα νόημα και αποτέλεσμα.

Και πιθανώς όλοι τους να νομίζουν ότι πάλι για άλλη μια φορά αυτοί που θα ηγηθούν ενός τέτοιου σωματείου θα είναι

πρώην συνδικαλιστές, άτομα χρωματισμένα κομματικά, κλπ., κλπ.

Τους καταλαβαίνω και δέχομαι τις αμφισβητήσεις τους.

Όμως προσωπικά πιστεύω ότι η όλη κίνηση δεν έχει να κάνει με αντικειμενικό σκοπό τη διάσπαση του ήδη υπάρχοντος συλλόγου,

Απλά πιστεύω αυτό που πιστεύουν και οι περισσότεροι αυτής της πρωτοβουλίας, ότι ο σύλλογος αυτός αποτελείται από 65αρηδες 70αρηδες και 75αρηδες

που έχουν βγεί από τις υποχρεώσεις με παιδιά, στεγαστικά δάνεια κλπ ανάγκες που έχουν οι κάτω των 65 αλλά και κάτω των 60 χρονών.

Επί πλέον αυτοί δεν έχουν δεχθεί τόσο μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους.

Το ότι αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, συμφωνώ, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Τέλος όσον αφορά τους πρώην συνδικαλιστές, και όσον αφορά πιθανώς συναδέλφους που είναι ακόμα κομματικά δεμένοι με το κόμμα τους,

εγώ προσωπικά αν αντιληφθώ ότι πάει να γίνει κάτι τέτοιο θα είμαι από τους πρώτους που θα το καταγγείλω και θα φύγω επιτόπου και δεν θα ασχοληθώ πλέον.

Συνάδελφοι είπαμε τέλος με τα κομματικά, τα είδαμε τα αποτελέσματα που πιστεύαμε σχεδόν όλοι μας σε αυτά.

Αν είναι να γίνει κάτι σωστό δεν πρέπει να ακουστεί άλλη φορά ούτε λέξη για κόμματα στις συγκεντρώσεις μας.

Να απαγορεύεται δια ροπάλου.

Και προς άρση παρεξηγήσεων, (όσοι με γνωρίζουν επί πολλά χρόνια στον ΟΤΕ το ξέρουν), δεν υπήρξα ποτέ συνδικαλιστής, ούτε υποψήφιος καν, ούτε ’’κομματόσκυλο’’.

Επίσης θα πρέπει ο καθένας μέσω του e-mail του να γνωστοποιήσει σε όσους συναδέλφους γνωρίζει το blog των 700 και το νέο blog που έφτιαξε η ομάδα

πρωτοβουλίας γιατί πολλοί συνάδελφοι δεν τα γνωρίζουν, δεν έχουν μπει ποτέ σε αυτά με αποτέλεσμα και να μην πληροφορούνται ούτε να διαβάζουν

τίποτα από αυτά που γράφονται.

Θεόφιλος Καπέλης

Διονύσιος Γκούσκος

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έντονη προβολή φαινομένων διαφθοράς υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων, Εφοριών, πολεοδομίας κλπ κλπ, που λειτουργεί εντελώς αποπροσανατολιστικά, σε σχέση με τις αιτίες της πτώχευσης της χώρας, αφού αντικειμενικά επιχειρεί να αποκρύψει ή να απαλύνει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες του άθλιου πολιτικού συστήματος. Έτσι μας κατευθύνει εντέχνως στο να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Και βεβαίως ουδείς αμφισβητεί την διαχρονική ύπαρξη, ανάπτυξη και γιγάντωση της διαφθοράς σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Αλλά και εδώ υπάρχουν πρωτίστως οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων, αφού επί σειρά ετών ανέχτηκαν ή και υπέθαλψαν τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές και τώρα καμώνονται τους έκπληκτους και τους εξοργισμένους. Τους Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων τους διόριζαν και συνεχίζουν να τους διορίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η διαφθορά των υπαλλήλων, εκτός του ότι είναι καταδικαστέα από ηθικής πλευράς, έβαλε κι αυτή το λιθαράκι της στο οικοδόμημα της πτώχευσης της χώρας. Το πολιτικό σύστημα εξουσίας όμως είναι αυτό που και θεμελίωσε και έκτισε. Και εν τέλει είναι αυτό που με συνειδητή συμμετοχή ή με λάθη και παραλείψεις, που ισοδυναμούν με δόλο οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία. Θυμίζω ενδεικτικά: Απάτη Χρηματιστηρίου, συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο, αλόγιστος ή και δόλιος δανεισμός της χώρας, φοροδιαφυγή, πελατειακές σχέσεις, μίζες (Siemens, εξοπλιστικά προγράμματα κλπ), δομημένα ομόλογα, υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων να αγοράζουν τα κρατικά ομόλογα και σήμερα να ΄΄κουρεύουν΄΄ την περιουσία τους κλπ κλπ

Οι διεφθαρμένοι λοιπόν δημόσιοι υπάλληλοι είναι το αποτέλεσμα του άθλιου και διεφθαρμένου κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος. Και ας αναρωτηθούμε γιατί, με ασπίδα προστασίας τον περίφημο νόμο Βενιζέλου περί ΄΄ευθύνης υπουργών΄΄ και την ανύπαρκτη πολιτική βούληση, ουδέποτε αποδόθηκαν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς) για τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Η κλοπή λοιπόν και η ατιμωρησία συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Όπως κατήγγειλε ο κ. Ρωμανιάς, επιστημονικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, με προσφάτως ψηφισθέντα Νόμο παρέχεται ασυλία σε Διοικητές ασφαλιστικών ταμείων για ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης παρουσίασε τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών για τα Επικουρικά ταμεία που δείχνουν ότι είναι δόλιος μύθος και χονδροειδές ψεύδος ο ισχυρισμός του κ. Κουτρουμάνη ότι καταρρέουν, δεδομένου ότι κατά τις μελέτες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής μέχρι το 2060 τα ταμεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εμφανίζουν οικονομική ευρωστία. Πραγματοποιείται λοιπόν καταλήστευση των χρημάτων των ασφαλισμένων και των εργοδοτών μέσα από τη σφαγή των επικουρικών συντάξεων.

Τέλος, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναλάβουμε και τις δικές μας μεγάλες ευθύνες ως Έλληνες πολίτες και να διαλύσουμε τις όποιες αυταπάτες τρέφουμε, αυταπάτες που πηγάζουν από τις ιδεολογικές-κομματικές μας καταβολές, ότι το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας έφθασε στην καταστροφή, αυτό θα μας δώσει και τη λύση της σωτηρίας, διακόπτοντας την παροχή εμπιστοσύνης και στήριξης που παρείχαμε αφειδώς σε αυτό τα τελευταία 38 χρόνια.

Γιατί κι αν ακόμη δεχθούμε ότι έχει ΄΄ανανήψει΄΄ και θέλει να το πράξει είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί.

Διονύσιος Γκούσκος