Θανάσης Βούλγαρης

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Επειδή φαίνεται ότι ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης θα ξαναπάρουμε του αγιουποτέ και διαβάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων-περικοπών που έγραψαν άλλοι συνάδελφοι πιο πάνω πιστεύω ότι κάπου υπάρχει λάθος ας δοκιμάσει καθένας μόνος του ως εξής:

Καταρχήν ο υπολογισμός των κρατήσεων-περικοπών δεν γίνεται στο πλαφόν (σε όσους έχουν) αλλά στο Σύνολο των Ακαθάριστων Αποδοχών (Τακτική Σύνταξη) του καθενός .

Το πλαφόν το χρησιμοποιούν στην περίπτωση που σε κάποιον μετά τις κρατήσεις η μηνιαία σύνταξη είναι πάνω από 2.773ευρώ θα πιστώσουν στο λογαριασμό του 2.773ευρώ.

Η Τακτική Σύνταξη περιλαμβάνει: Βασική Σύνταξη + Χρονοεπίδομα(στο τελευταίο χαρτάκι του ΙΚΑ μία εγγραφή και τα δύο μαζί σαν Βασική Σύνταξη) + Οικογενειακό Επίδομα +Αυξήσεις-Λοιπά (σε όσους πριν τους 700σιους έχουν τέτοια).

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Α. Περικοπή Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, Επιδ. Άδειας (Ν3845/10).

Οι άνω των 60 ετών παίρνουν 400 – 200 – 200.

Β.

Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων(ΛΑΦΚΑ)

Ν3865/2010 Ν3986/2011

1700,01 – 2000,00 4% και από 1/8/2011 6%

2000,01 – 2300,00 5% ‘’ 7%

2300,01 – 2600,00 6% ‘’ 9%

2600,01 – 2900,00 7% ‘’ 10%

2900,01 – 3200,00 8% ‘’ 12%

3200,01 – 3500,00 9% ‘’ 13%

3500,01 και άνω 10% ‘’ 14%

Από την Τακτική Σύνταξη αρχικά περικόπτεται η ΕΑΣ-Ν3865/2010 (είναι η κράτηση -ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- που υπάρχει στο χαρτάκι ΙΟΥΛΙΟΣ 2011).

Αφαιρώντας το ποσό της ΕΑΣ (η ΕΑΣ υπολογίζεται πλέον με τα ποσοστά του Ν3986/2011-χαρτάκι ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011) από την Τακτική Σύνταξη στο υπόλοιπο υπολογίζεται η

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΞ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60ετών ως εξής :

1700,00 – 2300,00 6%

2300,01 – 2900,00 8%

2900,01 και άνω 10%

Στο χαρτάκι ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 εμφανίζονται σαν μία εγγραφή(ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) και οι δυο περικοπές(ΕΑΣ και ΕΑΣ κάτω των 60).

Στο ποσό της Τακτικής Σύνταξης που απομένει μετά την αφαίρεση της ΕΑΣ και της ΕΑΣ κάτω των 60 περικόπτεται λόγω ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ :

40% στο ποσό που ξεπερνά τα 1.000ευρώ για τους κάτω των 55 ετών

20% στο ποσό που ξεπερνά τα 1.200 ευρώ για όσους είναι από 55 έως 60 ετών.

Στο ποσό της Τακτικής Σύνταξης που απομένει μετά την αφαίρεση της ΕΑΣ, της ΕΑΣ κάτω των 60, και της περικοπής του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ περικόπτεται :

Από 1/1/2012 12% στο ποσό που ξεπερνά τα 1.300 ευρώ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2).

Η κράτηση ασθένειας (5%) υπολογίζεται στην Τακτική Σύνταξη.

Ελπίζω να βοήθησα.

Καλή δύναμη σε όλους.

Θανάσης Βούλγαρης

Γιάννενα

Γ. Λιανός

Συνάδελφοι

Καλησπέρα κ Χρόνια Πολλά

Μπήκα πριν λίγο στο λογαριασμό της σύνταξης και είδα για πολλοστή φορά σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα να έχουν μπει λιγότερα 110 Ευρώ.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι (Γρηγόρη βάλε τα δυνατά σου) ας μας πει τι κράτηση μας έγινε πάλι;;;

Παράλληλα μήπως κάποιος γνωρίζει τι έχει γίνει μ’ εκείνα τα ενημερωτικά χαρτιά της μισθοδοσίας που μας έστελναν και σταμάτησαν να τα στέλνουν

και αν και πότε θα μας ξαναστείλουν ώστε να γνωρίζουμε τι και πόσο μας κόβουν κάθε μήνα;

Παράκληση να βιαστούμε γιατί σε λίγο δεν θα τα χρειαζόμαστε αφού θα είναι μηδενικά!!!

Γ. Λιανός

Γκούσκος Διονύσιος

Βρίσκω εξαιρετικό το περιεχόμενο της ανάρτησης του συν. Σκιαδά, η οποία παρεμπιπτόντως είναι γραμμένη σε μια γλώσσα ποιοτική και απαλλαγμένη από τις γνωστές ξύλινες και στημένες εκφράσεις.

Πράγματι κι εγώ δηλώνω προβληματισμένος για το γεγονός ότι εκτός της γενικότερης διαπίστωσης της αδυναμίας ή της απροθυμίας του υφιστάμενου ΄΄συλλόγου συνταξιούχων΄΄ να ασχοληθεί με τα συμβαίνοντα και να παρέμβει, δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη άποψη-θέση για το τι φιλοδοξεί να εκφράσει ένας νέος σύλλογος προσφάτως ή σχετικά προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων και κυρίως δεν διαφαίνεται πουθενά η ελπίδα για καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, σε μια εποχή εξαιρετικά ακραίων καταστάσεων τις οποίες βιώνουμε όλοι μας.

Παραθέτω λοιπόν τους εξής προβληματισμούς, επιθυμώντας και παρακαλώντας να μην εκληφθούν ως επίδειξη εξυπνάδας εκ του μακρόθεν αλλά ως προϊόν αγωνίας για το μέλλον και συνδρομής στην κοινή προσπάθεια :

1. Ο νέος σύλλογος θα βαδίσει την πεπατημένη των γνωστών παραδοσιακών συνδικαλιστικών τακτικών και πρακτικών των προηγούμενων δεκαετιών μέχρι και σήμερα ή κρίνουμε ότι οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν υπερβάσεις, νέους δρόμους, με επαρκή γνώση, καινούργιες ιδέες και επιστημονική συνδρομή ;

2. Ο νέος σύλλογος θα διασυνδεθεί με σωματεία εργαζομένων, θα δρα παράλληλα ή και σε συνεργασία με τον υπάρχοντα σύλλογο συνταξιούχων ή θα έχει μια αυτόνομη πορεία ;

3. Ο νέος σύλλογος θα αποτελέσει ένα πόλο βοήθειας των μελών για άσκηση δικαστικών προσφυγών, όπως αρκετοί ζητούν πιστεύοντας ότι η αδέκαστη Δικαιοσύνη –σε συνθήκες εκτάκτων αναγκών χρεωκοπίας- θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της ; (Υπενθυμίζω την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με ψήφους 28 υπέρ και 1 κατά, με την οποία κρίνονται απολύτως συνταγματικές οι τελευταίες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων).

Τέλος σε μια χώρα πτωχευμένη έστω και de facto, που έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία και που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ως ΄΄γνήσιος Ευρωπαίος΄΄ δηλώνει χαρούμενος γι’αυτό, σε μια χώρα που μπήκε στη μέγγενη της τρόϊκας και ο λαός της υφίσταται όλες αυτές τις αγριότητες μόνο και μόνο για να φθάσει το χρέος της το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ δηλαδή στα επίπεδα του 2009 που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μια χώρα της οποίας το πολιτικό σύστημα πανηγυρίζει για τα νέα δάνεια που θα κατευθύνονται αποκλειστικώς στην πληρωμή των δανειστών, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των μισθωτών και των συνταξιούχων, δεν μπορώ να φαντασθώ ένα σύλλογο συνταξιούχων να γυροφέρνει απλώς στην περιφέρεια του μικρού κύκλου της αντιμετώπισης των περικοπών, χωρίς να αναζητά την πηγή των προβλημάτων και κατά συνέπεια δεν μπορώ να διαβλέψω προοπτική επιτυχούς αντίδρασης στα τεκταινόμενα, τα οποία δυστυχώς είναι επιταγές της τρόϊκας προς την κυβέρνηση και περιγράφονται λεπτομερώς στα μνημόνια, παλαιά, νέα και επερχόμενα (ενδεχομένως τον Ιούνιο).

Κατά τα λοιπά πιστεύω ακράδαντα ότι είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα, στα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές η σθεναρή αλλά συνάμα και αποτελεσματική αντίδρασή μας σε όλα αυτά που μας ματώνουν, εξ ου και οι προβληματισμοί μου, στη διάθεση και στη βάσανο της κριτικής από οποιονδήποτε συνάδελφο.

Γκούσκος Διονύσιος

Νικος Βαλής

Τώρα τελευταία πολλοί πολιτικοί στελνουν μηνύματα με τις αποψεις τους και τις προτάσεις τους, ειδικά αυτοί που συμμετείχαν και ψηφισαν τα μέτρα και τα μνημόνια. Συνήθως τα μηνύματα τους δεν δέχονται ανταπάντηση ( reply). Οταν δέχομαι τέτοια μηνύματα βρίσκω την ιστοσελίδα τους και τους στέλνω το παρακάτω μήνυμα : "η μονόδρομη επικοινωνία τέλος. όταν στέλνεις μήνυμα θα πρέπει και να δέχεσαι. το μηνυμα σου δεν το διάβασα. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΗ.."
Νικος Βαλής

Θεόδωρος Συμεωνίδης

Συνάδελφοι,

πρόσφατα πληροφορήθηκα για την προσπάθεια ίδρυσης νέου συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ. Το γεγονός αυτό, αν και είμαι δυσαρεστημένος από τις δράσεις του υφιστάμενου συλλόγου, με βρίσκει αντίθετο για τους εξής λόγους:

1. θα δημιουργήσει διάσπαση στη δύναμη και των δύο συλλόγων με προφανή αποτελέσματα

2. θα ανοίξει την κερκόπορτα για δημιουργία τρίτου ή τέταρτου συλλόγου στο μέλλον.

Αν πραγματικά συμφωνούμε ότι ο υφιστάμενος σύλλογος δεν εκπληρώνει τον σκοπό του, τότε να τον αλώσουμε εκ των έσω. Να προτείνουμε στις εκλογές ανθρώπους που θα είναι περισσότερο δραστήριοι και θα χειρίζονται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα των μελών του.

Ας αποτινάξουμε το χρόνιο καθεστώς των απανταχού Ελλήνων ότι σε μία κοινότητα δέκα ατόμων υπάρχουν δέκα σύλλογοι και δέκα πρόεδροι και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υ.Γ. Ας μου εξηγήσει κάποιος σε ποιες δράσεις θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε με το δεδομένο ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι πάντα κατά των πολιτών και η κοινή γνώμη ενάντια στα ευγενή ταμεία ?????

Γιώργος Σκιαδάς

Εισαγωγικά θέλω κατηγορηματικά να πώ ότι τιμώ τον φίλο Γ. Θαλασσινό και δεν είμαι προπετής ούτε απέναντι του, ούτε σε άλλους γνωστούς και φίλους με διάθεση αυτοπροσφοράς. Αυτά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Επί του προκειμένου τώρα και χρονολογικά. Προηγήθηκε το κάλεσμα- πρόσκληση της επιτροπής πρωτοβουλίας συνταξιούχων ΟΤΕ. Ακολούθησε ο Γιώργος Θαλασσινός με μία ανακοίνωση που ξεκινάει με ερωτήματα ηθικής υπεροχής και προκαταβολικής δικαίωσης και καταλήγει σε ένα ενοχικό αυτομαστίγωμα για «πράξεις εφάμαρτες» του παρελθόντος. Έστω, γίναμε σοφότεροι και υποστήκαμε την καλή αλλοίωση. Πάει καλά, τουλάχιστον θα αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος. Πάμε στα μελλούμενα τώρα.
Ζητούμενο η δημιουργία ενός νέου συλλόγου γιατί ο υφιστάμενος όχι μόνο δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να δραστηριοποιηθεί. Θέλουμε ένα σύλλογο που να ανταποκρίνεται στις νέες αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, με μαχητικότητα, με κινήσεις απρόβλεπτες και έξω από την καθιερωμένες δράσεις που είναι ίδιες και αναλλοίωτες από την δεκαετία του 60. Αυτά όμως δεν συμβιβάζονται με τη φρασεολογία και τις λέξεις που διαβάζουμε στις ανακοινώσεις. Παραθέτω αυτούσιο μέρος της ανακοίνωσης .
{...ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
Σ’ αυτόν τον δρόμο του αγώνα που ξεκινάμε, που θα είναι δύσκολος και επίμονος, να μην λείψει κανείς.
Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην οργάνωση ενός ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνταξιουχικού κινήματος. Καλούμε το σωματείο μας να συμμετάσχει, να αναβαθμίσει τις δράσεις του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του ΟΤΕ να δημιουργήσουν σε κάθε νομό επιτροπές αγώνα. Εμείς θα συνεχίσουμε την ενωτική και ανεξάρτητη δράση μας όσο κι αν ενοχλεί ορισμένους που θέλουν τους συνταξιούχους άβουλους, διασπασμένους και τρομοκρατημένους....}
Σαν να μπαίνω στη σήραγγα του χρόνου, γνήσια κάλεσμα 1978-1980 και εντεύθεν. Αν ψάξω μπορεί να βρώ και αυτούσιο το κείμενο, δανεισμένο από παλιά ανακοίνωση της εποχής. Φίλοι μου οι λέξεις Ανεξάρτητο και Ακηδεμόνευτο είναι λέξεις που προκαλούν κύφωση. Το σημαίνον, η ακουστική εικόνα δηλαδή, προκαλεί συνειρμούς. Ακόμα, από την μία καλούμε το σωματείο να συμμετάσχει, να αναβαθμίσει κ.λ.π. κ.λ.π. και από την άλλη κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την ενωτική μεν, ανεξάρτητη δε δράση. Σχήμα οξύμωρο. Οι κινήσεις, σε εποχές άγριες όπως αυτή, πρέπει να έχουν καθαρότητα, γλώσσα εύπλαστη, με χυμούς και όχι την γνωστή σε όλους ξύλινη κομματικο-συνδικαλιστική. Θέλουμε ιδέες για να κόψουμε δρόμο. Κάποιοι είχαν ρόλους, θέσεις και είναι δύσκολο να αποχωριστούν το παρελθόν, δεν αναφέρομαι στον Γιώργο. Σήμερα χρειαζόμαστε ανθρώπους με εξάρτυση και όχι με εξάρτηση. Αναγκαστικά είμαστε λιτοί αλλά και λυτοί. Ας το έχουν κατά νού όλοι, όσοι φιλοδοξούν να εκφράσουν μία νέα πορεία. Είμαστε όλοι υποψιασμένοι. Γνωριζόμαστε καλά όλοι. Αυτά, και εδώ είμαστε.

Γιώργος Αλεξ. Σκιαδάς

Μάκης Φλώρος

φίλοι και συνάδελφοι αγαπητοί
Συμπληρώνοντας το περιεκτικό κείμενο του Γιώργου Θαλασσινού θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει προσφυγή κατά των μειώσεων της σύνταξής μας, έστω κι αν οι πιθανότητες δικαίωσης φαντάζουν μηδενικές, για τον απλούστατο λόγο ότι :
Σε περίπτωση μελλοντικής μας προσφυγής (πέρασαν ήδη δύο χρόνια χωρίς αντίδρασή μας), ενώ οι περικοπές έπεφταν βροχή, δεν θα φαίνεται έμπρακτα ότι δεν συμφωνούσαμε με τις περικοπές αυτές.
Ένας δικαστής δηλαδή θα μπορεί να ισχυριστεί ότι η σιωπή μας σήμαινε κατανόηση και αποδοχή των περικοπών!
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη που απευθύνω προς την ομάδα κρούσης.

Μάκης Φλώρος

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,

Μέσα σε 2,5 χρόνια είδαμε τις συντάξεις μας , γιαυτές που παλέψαμε μια ζωή, να περικόπτονται αγρια και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό σε σχέση με τους υπολοιπους Ελληνες που με κάνει να αισθάνομαι μερικές φορές ότι κουβαλάω τις αμαρτίες αυτού του τόπου.

Επανέρχομαι όμως σύντομα και σκέφτομαι:

Φταίω που ξεκίνησα να δουλεύω από τα 20 μου χρόνια παράλληλα με τις σπουδές μου?

Φταίω που ανελλιπως πλήρωνα όλους τους φόρους που μου αναλογούνταν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ?

Φταίω που ανελλιπως πλήρωνα όλες τις εισφορές μου στα ταμεία χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση?

Φταίω που με προσκάλεσε το κράτος (μέσω υποσχέσεων) να συμμετάσχω στην εθελουσία προκειμένου να πωληθεί ο ΟΤΕ?

Και η απάντηση που δίνω στον ευατό μου είναι ότι , για τα παραπάνω σίγουρα δεν φταις. ΦΤΑΙΣ όμως για όλα τα παρακάτω

Επετρεψες να σε δουλεύει κάθε κομματικός συνδικαλιστής (από άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά)

Ψήφιζες συνδικαλιστές που το μόνο που είχαν στο μυαλό τους το προσωπικό τους συμφέρον και πως θα καπελώσουν κάθε ελεύθερη φωνή

Σάρεσε να ακούς ωραία και μεγάλα λόγια για μισθούς φοβερούς και τρομερούς και για συντάξεις εξωπραγματικές χωρίς να σε νοιάζει από που θα προέλθουν όλα αυτά τα χρήματα

Δεν αναρωτήθηκες ποτέ εαν η επόμενη γενιά, η γενιά των παιδιών μας θα έχει έστω την στοιχειώδη σύνταξη για να επιβιώσει

Λοιδωρούσες όποιον έβλεπε το τι έρχεται , και έκανες τα πάντα να ξυλώσεις οποιονδήποτε πήγαινε να βάλει τάξη με κάποιες ρυθμίσεις (Γιαννίτσης)

Έβλεπες την διαφθορά να εξαπλώνεται σαν πανούκλα και δεν πάλεψες να την σταματήσεις

Χειροκροτούσες και ψήφιζες κάθε πολιτικό που σου έταζε τον ουρανό με τα άστρα

Και , και, και και ………………………….

Και δυστυχώς φθάσαμε σήμερα να μετράμε απώλειες της τάξης των 60% (σε ετήσια βάση ) και δεν ξέρουμε που θα φθάσει ακόμα (δες που έφτασε σήμερα 3 πίνακες)

Όμως επειδή η Ελλάδα αλλάζει, όλες οι αλλαγές είναι μπροστά μας και πρέπει να μπορούμε να παρέμβουμε για να προασπίσουμε κάθε δίκαιό μας, ακόμα και να απαιτήσουμε την ανάταξη των συντάξεών μας, απαιτείται η εκπροσώπησή μας από ένα σύλλογο συγχρονο και δυναμικό με δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς ο υφιστάμενος σύλλογος όχι μόνο δεν μπορεί αλλά από ότι φαίνεται και δεν θέλει. Γιαυτό μια προσωρινή επιτροπή ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία νέου συλλόγου

Στο παρακάτω link θα βρείτε το καινούργιο blog που στήθηκε γιαυτό το σκοπό και παρακαλώ για την συμμετοχής σας.

http://pes-ote.blogspot.com/

Γ. Θαλασσινός

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

2773

ΛΑΦΚΑ

10%

277

2496

ΛΑΦΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 60 ΕΤΩΝ

8%

200

2296

ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΆΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

40%

518

1778

ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2)

12%

57

ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ)

1720

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

2773

ΛΑΦΚΑ

10%

277

2496

ΛΑΦΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 60 ΕΤΩΝ

8%

200

2296

ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

20%

219

2077

ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2)

12%

93

ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ)

1984

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΗΛΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

2773

ΛΑΦΚΑ

10%

277

2496

ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

20%

259

2237

ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2)

12%

112

ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ)

2124