Θεόδωρος Μακρής

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κ.κ. Κουτρουμάνη Γεώργιο

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι συνταξιούχος του ΤΑΠ – ΟΤΕ με την δεύτερη εθελούσια που έκανε ο ΟΤΕ το 2009 και είμαι κάτω των εξήντα ετών. Έχω δύο παιδιά που σπουδάζουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας μου. Είχα στην υπηρεσία μου τριάντα δύο πραγματικά χρόνια και με νόμο της πολιτείας , για να διευκολύνει την ευκολότερη πώληση του ΟΤΕ και όχι βέβαια τους εργαζόμενους, μου δόθηκε η δυνατότητα και αποχώρησα χάνοντας βέβαια αρκετά δικαιώματά μου, παράλληλα όμως πληρώνοντας ο ΟΤΕ κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση στα ταμεία μέχρι και το 2012 που θα αποχωρούσα με τριακονταπενταετία.

Αναγνωρίζω ότι η πατρίδα μας περνά δύσκολες καταστάσεις, υπάρχουν πολλοί άνεργοι κλπ και για τον λόγο αυτό αγογγύστως δέχθηκα την ειδική εισφορά αλληλεγγύης το 2010. Ας πούμε ότι μπορώ να δεχθώ και κάποια ακόμη επιβάρυνση του 1 ή 2 % όπως ακούγεται και γράφεται. Όμως επειδή τυχαίνει να είμαι κάτω των εξήντα ετών το να επιβαρυνθώ και με επί πλέον 10% μου είναι αδιανόητο. Από που προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος των εξήντα ετών έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Το φυσιολογικό είναι αυτές να υπάρχουν στους μικρότερους (μικρότερα παιδιά που σπουδάζουν κλπ). Ποιό σύνταγμα δίνει το δικαίωμα αυτών των διαχωρισμών; Γιατί μας ωθείται στην δικομανία ; Ποιά λογική και ποιός σατανικός εγκέφαλος το σκέφθηκε αυτό. Σίγουρα κάποιος σύμβουλος άσχετος με την πραγματικότητα και όχι βέβαια εσείς που σας τιμά η ιστορία σας στον υπηρεσιακό και συνδικαλιστικό βίο σας.
Επειδή έχω πληρώσει όλες τις εισφορές μου, δεν έχω φοροδιαφύγει ποτέ έτυχε όμως να κάνω χρήση νόμου της πολιτείας πρέπει να το πληρώσω με γενναίο πετσόκομα της σύνταξής μου κατά 20%; Είναι αυτό δίκαιο, εμπεδώνει αυτό στους πολίτες το σεβασμό στο κράτος, την τήρηση των νόμων και των υποχρεώσεων ; Μήπως τελικά πρέπει να πω στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα και να συμβουλεύσω τα παιδιά μου να φοροδιαφεύγουν , να κλέβουν, να μην σέβονται την πολιτεία και τους εκπροσώπους της; Και εν πάσει περιπτώσει γιατί θα πρέπει όλοι οι Έλληνες όταν συνταξιοδοτούνται να παίρνουν τα ίδια χρήματα όταν ο ένας πλήρωνε (άν πλήρωνε) στο ταμείο του την ελάχιστη εισφορά και ο άλλος την ανώτατη όπως εγώ 36% μαζί με τον εργοδότη μου;

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν είχα μια απάντηση σε αυτή μου την αγωνία και την πίστη πως θα είναι παντελώς άδικο αν γίνει πράξη ό,τι ακούγεται και γράφεται Θεωρώ ότι και σεις δεν μπορείτε να τα δεχθείτε αυτά και έστω και την τελευταία στιγμή θα συμβάλετε στο να παραμείνουν απλώς σενάρια.

Με τιμή

Θεόδωρος Μακρής
Κλεισθένη 4Β 45333 Ιωάννινα
κινητό 6974500746
27-5-2011

Ν Βαλής

Παρότι κατανοώ τις φωνές απόγνωσης των συναδελφων και εγώ στην ιδια κατάσταση βρίσκομαι δεν συμμερίζω τις μακρύσυρτες αναλύσεις και την απελπισία. Ενα πράγμα πρέπει να βγαίνει από αυτό εδώ το φορουμ. Τι πρέπει, τι μπορούμε και τι είμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε για να επιβιώσουμε. Αν λοιπόν υπάρχουν καποιοι που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, οχι αναλύσεις και παράπονα κλπ να τις καταθέσουν. Αν δουμε πως υπάρχει διάθεσει μπορεί να ττην πάμε πιο πέρα τη συζήτηση αλλοιώς ας το αφήσουμε

Ν Βαλής

Θεόφιλος Καπέλης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάζουμε στον τύπο και ακούμε στα ΜΜΕ διάφορα, για τις εκ νέου περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν απορεί κανείς γιατί ο κόσμος αγανακτεί.

Μετά τις πρώτες γενναίες περικοπές στις κύριες συντάξεις έρχονται λέει περικοπές και στις επικουρικές και όχι μόνο.
Συζητιέται για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις ακόμα και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.
Σε αυτούς δε που έκαναν χρήση εθελουσίας εξόδου και συνάμα είναι κάτω των 60 ετών τους συμπεριφέρονται σαν εχθρούς του έθνους τουλάχιστον, αλλά και υπεύθυνους για την όλη κατάντια της οικονομίας.
Δεν φταίει ούτε η κακοδιαχείριση από τα δύο μεγάλα κόμματα που ήταν και οι κυβερνώντες τα τελευταία 35 χρόνια, ούτε τα λαμόγια που ακολουθούσαν τα κόμματα με μοναδικό σκοπό να επωφεληθούν και να καρπωθούν δημόσιο χρήμα με διάφορους τρόπους,
δεν έφταιξαν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που ήταν σε κρίσιμα πόστα και είχαν την δυνατότητα να βγάλουν μπόλικο μαύρο χρήμα από προμήθειες, διευκολύνσεις κλπ, κλπ.
Δεν έφταιξαν ούτε διαπλεκόμενα συμφέροντα ούτε διαπλεκόμενοι άνθρωποι που ήταν στα πράγματα, δεν έφταιξαν οι μια ζωή φοροδιαφεύγοντες ή εισφοροδιαφεύγοντες.
Δεν έφταιξαν οι …… Δεν έφταιξαν οι ….. Δεν έφταιξαν οι ….. κλπ., κλπ, κλπ.
Μπορεί κανείς να απαριθμήσει σωρεία τέτοιων ’’δεν έφταιξαν’’ … δεν έχει νόημα να τους αναφέρουμε όλους.

Το σίγουρο είναι ότι έφταιξαν οι μισθωτοί, αυτοί οι ανεπρόκοποι, οι τεμπέληδες που ποτέ δεν δούλεψαν ούτε φόρους πλήρωσαν
ποτέ, ούτε πρόσφεραν τίποτα στην κοινωνία και είναι άξιοι μόνο να τους φτύνουμε.
Φταίνε βεβαίως-βεβαίως και οι συνταξιούχοι που σαν μισθωτοί ποτέ δεν δούλεψαν, δεν πρόσφεραν τίποτα στην κοινωνία, δεν πλήρωσαν ποτέ τους φόρους τους και τις εισφορές τους στα ταμεία και τώρα περιμένουν από το κράτος να τους ταΐσει.
Όσοι δε από αυτούς είχαν την ατυχία να μην έχουν μπαμπά και μαμά που να έχουν τον τρόπο τους οικονομικά να τους ταΐζουν μέχρι τα 30 ή 35 τους και έκαναν το σφάλμα να ξεκινήσουν να δουλεύουν από τα 18 ή 19 τους την πάτησαν οικτρά.
Αν δε έκαναν οικογένεια κοντά στα 40 τους κάηκαν, αυτό και αν ήταν ολέθριο λάθος.
Και τέλος αν έκαναν και το θανάσιμο λάθος να δεχθούν να φύγουν νωρίτερα στη σύνταξη με εθελούσια έξοδο, γιατί η επιχείρηση έπρεπε να γίνει πιο ανταγωνιστική για να πωληθεί πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή, και αυτό με την προτροπή (στην ουσία) της εταιρίας αλλά και του ίδιου του κράτους τότε αυτοί αξίζουν να πεθάνουν στην ψάθα και αυτοί και η οικογένεια τους.
Δεν έχει σημασία αν έχουν ακόμα και ανήλικα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο ή σπουδάζουν, ποιος αλήθεια νοιάζεται για αυτό.
Δεν έχει σημασία τη στιγμή που το κράτος θα σωθεί, ας πεθάνουν και μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οικογενειακώς.
Και αν τολμήσει κανείς που είναι στην κατηγορία αυτή να σκεφτεί να δουλέψει παρότι έχει βγεί στη σύνταξη, για να συμπληρώσει κάποια από αυτά
που του περιέκοψαν (και που να βρεθεί και δουλειά, λέμε τώρα …. αν βρεθεί), έρχεται και λέει το κράτος: θα σου αναστείλω τη σύνταξη που παίρνεις, αυτή την κουτσουρεμένη….

Εγώ προσωπικά, πρώτος και μεγαλύτερος ανόητος, δυστυχώς ανήκω στην τελευταία αυτή κατηγορία και πρέπει να τιμωρηθώ αμείλικτα. Είμαι κάτω από 60 χρονών, συνταξιούχος, ξεκίνησα σαν μισθωτός από τα 19 μου χρόνια, παντρεύτηκα λίγο πριν τα 40 μου χρόνια και έχω και δύο παιδία ηλικίας 14 και 16 ετών, και επιπλέον έκανα και χρήση εθελούσιας εξόδου…. Όλες οι αμαρτίες μαζί …. Ότι παθαίνω μου αξίζει.
Μπράβο λοιπόν στο κράτος δικαίου που θέλει να με τιμωρήσει αμείλικτα…. Το αξίζω.

Θεόφιλος Καπέλης

ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΗΣ

ΣΗΦΗ, ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΚΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΟΗΘΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΑΓΡΟΜΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΗΣ

Γούλας Δημήτρης

Αγαπητοί Φίλοι καλημέρα,

Σχετικά με το θέμα, που ο συνάδελφος Χαραλαμπίδης έθεσε , θα ήθελα να πω τα εξής:

Προσωπικά κατέθεσα την Φορολογική μου Δήλωση μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ , συμβουλευόμενος και φοροτεχνικό , χωρίς να κάνω συμπληρωματική δήλωση, αφαιρώντας δηλαδή το 20% των εισοδημάτων , όπως λέει ο Νόμος (περίπτωση β παράγραφος 3 άρθρο 4 του Ν 3842/2010).
Μέχρι και σήμερα που σας γράφω δεν έχει αλλάξει κάτι στον ισχύοντα νόμο. Τώρα εάν ο κάθε εφοριακός έχει το δικό του θύλακα εξουσίας , άγνοιας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Πάντως εάν κάποιος ξέρει κάτι άλλο που τροποποιεί αυτόν τον Νόμο να μας το πει.

Καλό Καλοκαίρι ( εάν μας αφήσει ο καιρός)

Γούλας Δημήτρης

Θεόφιλος Καπέλης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με τις αναρτήσεις του συναδέλφου Χαραλαμπίδη τα πράγματα είναι απλά.
Δεν χρειάζεται να ψάχνετε το περσινό έντυπο Ε1 , μπορείτε απλά να προμηθευτείτε φετινά έντυπα
και να διορθώσετε το 2011 να το κάνετε 2010 καθώς και την περίοδο που αφορούν τα εισοδήματα ’’από 01/01/2010 έως 31/12/2010’’
και να το κάνετε 01/01/2009 έως 31/12/2009, να γράψετε με μεγάλα γράμματα πάνω πάνω ’’ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ’’ και να δηλώσετε μόνο
τα εισοδήματα που αφορούν το 2009 και περιέχονται στην φετινή βεβαίωση ’’σαν αναδρομικά 2009’’ , και φυσικά τον αναλογούντα φόρο καθώς
και τον παρακρατηθέντα φόρο.

Όσον αφορά την αποζημίωση και το εφάπαξ μην μπερδεύεστε, η αποζημίωση είναι χρήματα που πήραμε από τον ΟΤΕ και το εφάπαξ είναι τα χρήματα που πήραμε από το Επικουρικό μας ταμείο.
Η αποζημίωση φυσιολογικά δηλώθηκε πέρισυ και ο σωστός κωδικός είναι όντως το 659 ενώ το εφάπαξ δηλώνεται στον κωδικό 781.
Για το εφάπαξ που δεν έχει φόρο, δηλώνεται το ποσό που λέει η βεβαίωση του ταμείου.

Αυτά προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Θεόφιλος Καπέλης.

Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Συνάδελφοι,

είναι πολύ σημαντικό ένας συνάδελφος μας, ο 700όσιος Κώστας Μανατάκης να
επιχειρεί μια τέτοια προσπάθεια, τον διάπλου με καγιάκ από Ερέτρια της Ευβοίας στο Ηράκλειο της Κρήτης
και μάλιστα για τέτοιο ιερό σκοπό.
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σας καλώ όλους να στηρίξουμε ηθικά και υλικά την προσπάθεια αυτή

Συγχαρητήρια συνάδελφε Κώστα, νάσαι καλά, καλή δύναμη στη προσπάθεια σου αυτή είμαστε μαζί σου

Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

αγαπητοι συναδελφοι
επισκεφθηκα σημερα τη ΔΟΥ της περιοχής μου για να καταθεσω τη δήλωση!!!!
στο διαταυτα...δεν ισχυει η μειωση του 20% στα εισοδήματα του 2009 .....
πρέπει λοιπόν να καταθεσετε ολοι συμπληρωματικη δήλωση για τα εισοδήματα αυτά
προμηθευείτε λοιπόν εγκαιρα εντυπα δηλώσεων της προηγούμενης χρονιάς απο τις ΔΟΥ
τα μπέζ χρώματος ....και συμπληρώστε μονο τα στοιχεία σας καθως και τα
ποσα που αναφέρονται αντίστοιχα απο συντάξεις και επικουρικές , καθως και τους
αναλογούντες και παρακρατηθέντες φόρους... αθροισμένους στου κωδ 313 και 315
και τιποτε άλλο!!!!

προσοχη ...οσοι δηλωσαν περσυ το εφάπαξ στον κωδικο 659...να το δηλώσουν στον κωδικο 781.... και μονο το καθαρο μετα την αφαίρεση του φορου ποσο!!!!
επισης με χειρογραφο ενθετο σημείωμα διευκρινήστε αυτη την αλλαγη...
γιατι οι δηλωσει αυτες θα εκκαθαριστούν απο τη ΔΟΥ και οχι απο το ΚΕΠΥΟ!!!!
στη συμπληρωματικη δήλωση...γραφτε επανω χειρογραφα τη λεξη ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΆΛΛΟ
οσοι υπέβαλλαν ήδη ηλεκτρονικα δηλωση ...με αθροιση εισοδημάτων 2009-2010 θα κληθουν εκ νεου για συμπληρωματικη..γιατι θα βρεθούν απο τη διασταυρωση...
οπως με πληροφόρησε γνωστος υπάλληλος τη ΔΟΥ....καθότι ο παραλαμβάνων...
με απεπεμψε!!!!

αυτα τα ολιγα για ενημερωση σας
ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

αγαπητοι συναδελφοι
επισκεφθηκα σημερα τη ΔΟΥ της περιοχής μου για να καταθεσω τη δήλωση!!!!
στο διαταυτα...δεν ισχυει η μειωση του 20% στα εισοδήματα του 2009 .....
πρέπει λοιπόν να καταθεσετε ολοι συμπληρωματικη δήλωση για τα εισοδήματα αυτά
προμηθευείτε λοιπόν εγκαιρα εντυπα δηλώσεων της προηγούμενης χρονιάς απο τις ΔΟΥ
τα μπέζ χρώματος ....και συμπληρώστε μονο τα στοιχεία σας καθως και τα
ποσα που αναφέρονται αντίστοιχα απο συντάξεις και επικουρικές , καθως και τους
αναλογούντες και παρακρατηθέντες φόρους... αθροισμένους στου κωδ 313 και 315
και τιποτε άλλο!!!!

προσοχη ...οσοι δηλωσαν περσυ το εφάπαξ στον κωδικο 659...να το δηλώσουν στον κωδικο 781.... και μονο το καθαρο μετα την αφαίρεση του φορου ποσο!!!!
επισης με χειρογραφο ενθετο σημείωμα διευκρινήστε αυτη την αλλαγη...
γιατι οι δηλωσει αυτες θα εκκαθαριστούν απο τη ΔΟΥ και οχι απο το ΚΕΠΥΟ!!!!
στη συμπληρωματικη δήλωση...γραφτε επανω χειρογραφα τη λεξη ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΆΛΛΟ
οσοι υπέβαλλαν ήδη ηλεκτρονικα δηλωση ...με αθροιση εισοδημάτων 2009-2010 θα κληθουν εκ νεου για συμπληρωματικη..γιατι θα βρεθούν απο τη διασταυρωση...
οπως με πληροφόρησε γνωστος υπάλληλος τη ΔΟΥ....καθότι ο παραλαμβάνων...
με απεπεμψε!!!!

αυτα τα ολιγα για ενημερωση σας
ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Αγαπητοι συνάδελφοι

μετα απο σχεδον 6 μηνες απο την τελευταία μας συνάντηση..
σας καλω για μια νεα αντάμωση ενοψει του επερχόμενου καλοκαιριού
και πριν ο καθενας μας τραβήξει για τις διακοπές του....
στο γνωστο πλεον στεκι μας
στο σταθμό Μετρό Σεπόλια....στην ταβερνα Μοναστήρι μια και βολευει πολλούς..
για καμμια παγωμενη μπυρα με τα σχετικα..ολα στα κάρβουνα
να μαζευτουμε λοιπον στις 26 Μάη μερα Πέμπτη και ωρα 8...
να ξανανταμωσουμε ολοι οι φίλοι....όσοι μπορουμε

ΣΙΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γρηγόρης Στογιάννης

καλημερα συναδελφοι
χριστος ανεστη χρονια πολλα .

Ελπιζω να περνατε καλά .
Πιστεύω νωρίς 'ξεχαστήκαμε' .. Θυμαμαι την σχεση περυσι οταν παλευαμε τετοιο καιρο να περασουν οι αγωνες μας και να μας αποδοθουν οι συνταξεις μας. Υποσχόμασταν πολλά στην μεταξύ μας επικοινωνία αλλα δυστυχώς όλα σβήσανε σιγά σιγά.
Πιστεύω οτι αν θελουμε να κρατήσουμε την επικοινωνια μας θα μπορουσε το blog μας( εφοσον το αντέχει και συμφωνεί ο 'καπετανιος' ο Δημητρης ο Αποστόλου) να αποτελει σημείο καταθεσης πληροφοριων ,γνωσης και απόψεων για πολλα θεματα , χωρις να φθανουμε σε ακραία πράγματα.
Αφορμή μου δόθηκε με την εκκληση του συναδελφου, 'καποιος απο τους 700οσιους γνώστης των φορολογικών ΄ να πληροφορήσει και τους υπολοιπους αλλα,,,,
όπως και η μη αντιδραση μας στο πόλυ σπουδαίο τολμημα-εγχείρημα , αδιανοητο κατ εμέ και ταυτόχρονα με φιλανθρωπικό σκοπό για το 'χαμόγελο του παιδιού' του συναδέλφου 700οσιου Κωστα Μανατάκη με τον 'Διαπλου του Αιγαίου απο Ερετρια μεχρι Κρήτη' με καγιακ!!!????!!! Πιστευω οτι πρεπει να τον ενισχυσουμε ηθικα ειτε με προσωπικα email η μεσω του blog μας. Απο μενα Κωστα 'συγχαρητηρια σε θαυμαζω ' μπραβο σου .
Και για να ενισχυσω λιγο τα προαναφερομενα μου εγω θα κατεθετα τον πονο μου για την αδικια που εγινε στην ομαδα μου. Eπιγραμματικα ενα e mail που εστειλα στα καναλια επο super league κλπ ' ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ .... ΕΙΝΑΙ Ο 103χρονος ΗΡΑΚΛΗΣ ......"
πολύ δύναμη και καλή συνέχεια ...να εχουμε...

με αγαπη
Γρηγόρης Στογιάννης
Αθήνα
7-5-2011
gstogiannis@yahoo.gr