Στογιάννης Γρηγόρης

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (τα τελευταία νέα )

καλημερα συναδελφοι

Οι επικουρικές συντάξεις των πρώτων "400οσίων" επεξεργάσθηκαν απο την Πληροφορική του ΟΤΕ(τους ευχαριστουμε πολυ ).
Στις 28/8 αποστέλλεται η ταινια των χρημάτων στην Αγροτική τράπεζα και εκτος μεγαλου απροόπτου οι επικουρικές συντάξεις(μαζί με τα αναδρομικά) θα βρισκονται στους λογαριασμους μας στις 10 Σεπτεμβρίου 2010(σε καλη μεριά).
Βεβαια ολα τα ανωτερω ισχύουν για όλους οσους απο αυτους εκαναν τις διαδικασίες που αναφερονταν στην σχετικη επιστολή του Ταμείου Αρωγής.( για να μην ξεχνιόμαστε...).

Οι αντίστοιχες σχετικές συστημένες επιστολές για τους 200οσιους θα αρχισουν να φθάνουν γύρω στις 10 με 15 Σεπτεμβρίου . Καλό είναι να απαντησουμε αμέσως ουτως ωστε να δρομολογηθούν μεχρι τις 5/10 στον ΟΤΕ για επεξεργασια , για να πληρωθούμε στις 10 Νοεμβρίου 2010.

Καλή συνέχεια

ΥΓ: Και παλι θα μου επιτρεψετε να ευχαριστήσω πολυ τον θαναση τον Πετρογιαννόπουλο στον ΟΤΕ για την μεγαλη του προσπαθεια να μας 'πληρώσει ΄ έγκαιρα . Μπορει να γινομαι κουραστικος με τις ευχαριστιες μου αλλα πιστευω το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Και το ΣΥΓΝΩΜΗ πρεπει να λεγονται ευκολα ).

Στογιάννης Γρηγόρης
(τελευταίες μερες διακοπών σε ενα ομορφο παραθαλασσιο χωριο του Αιγιου την Τράπεζα) gstogiannis@yahoo.gr
6974 -828260
24-8-2010 (με πανσέληνο)

Αθ. Κανελλόπουλος

Καλησπέρα συνάδελφοι
θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς που τρέχουν εδώ και τόσο καιρό στα γραφεία και στις υπηρεσίες. Αν δεν ήταν αυτοί οι άξιοι συνάδελφοι είναι αμφίβολο αν ακόμη και τώρα θα είχαν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες και αν θα είχαμε πάρει έστω και ένα ευρώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η επιστολή για το επικουρικό έχει σταλεί σε όλους τους συναδέλφους. Πήρα τα χρήματα αλλά ακόμη δεν μου έχει έρθει το χαρτί. Ανήκω στους τελευταίους 200. Μήπως οι επιστολές ήρθαν στους πρώτους 400 και εκρεμμούν οι δικές μας. Ή εγώ είμαι ο τελευταίος όλων

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αθανάσιος Κανελλόπουλος
sakiskanello@yahoo.gr

Λευτέρης Μελιγδής

Συνάδελφοι,

Απείχα από το blog, και γενικά από την τακτική επικοινωνία, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, δικών μου ανθρώπων.
Εχοντας διαβάσει όλα τα σχόλια, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω, τον Γιώργο, τον Δημήτρη, τον Γρηγόρη, και όλα τα παιδιά που έτρεξαν και μόχθησαν υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας, και στηρίζοντας την επικοινωνία μας.
Εχω κι εγώ εισπράξει τα χρήματα της βασικής σύνταξης, και επιτέλους νοιώθω πως μπορώ να πάρω μια βαθειά ανάσα, μετά από τόσους μήνες ανασφάλειας, ειδικά με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.
Δεν έχω προβεί σε καμία ενέργεια διεκδίκησης, πράγμα που σημαίνει πως έχω ήδη χάσει κάποιες προθεσμίες, αλλά θα έρθω σε επικοινωνία με συναδέλφους που γνωρίζουν για να ενημερωθώ καλύτερα.
Ενα σοβαρό θέμα για μένα, είναι αν με συμφέρει πια, η εξαγορά χρόνου, που έχω ήδη ζητήσει από το Επικουρικό Ταμείο, μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο, και τις εξαγγελίες του υπουργού για πλαφόν.

Σας εύχομαι υγεία, και να περνάτε καλά.
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα, από κοντά.

Λευτέρης Μελιγδής
Lefteris.rio@gmail.com
6979228992

Γρηγορης Στογιαννης

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Συναδελφοι καλημερα

Οπως πιθανον καποιοι να μην το γνωριζετε , η επικουρικη συνταξη δινεται στις 10 του μηνος καθε μονού μήνα δηλ (Ιανουαριο, Μαρτιο Μαιο κλπ).
Εγινε μεγαλη προσπαθεια απο το ταμείο Αρωγης και συνεχιζεται μεγαλη προσπαθεια απο την Δνση Πληροφορικης του ΟΤΕ που επεξεργαζεται (διατρηση παραστατικών , επεξεργασια ποσών, ελεγχος ,εκτυπωσεις κλπ ) τις ανωτερω συνταξεις για να εκδοθούν και πληρωθούν οι πρωτες συνταξεις όλων των 400οσίων στις 10 Σεπτεμβριου 2010 ( με τα αναδρομικα μέσα , βεβαια αυτων που εχουν κανει ολες τις διαδικασιες συμφωνα με την επιστολη ) και να ακολουθησει η πληρωμη των 200οσίων στις 10 Νοεμβριου.
Καταλαβαινετε την μεγαλη προσπαθεια που γινεται καθοτι βρισκομαστε μεσα στην καρδια του Αυγουστου(αδειες κλπ) και η διαδικασια πρεπει να εχει ολοκληρωθει μεχρι τις 27 Αυγουστου που πρεπει να ενημερωθει η Τραπεζα .
Ας ελπίσουμε να πανε ολα κατ ευχην και να καταφερουν να πληρωσουν ολους τους 400οσιους. (μολις επιβεβαιωθει η ημερομηνια θα σας ενημερωσουμε παλι μεσω του blog).

Γι αυτην την προσπαθεια θα ηθελα να ευχαριστησω φανταζομαι και εκ μερους σας , τα παιδια της πληροφορικης του οτε που προθυμα ανταποκριθηκαν στην "πιεση μας" για αμεση εξυπηρετηση . Ευχαριστω λοιπον τον φιλο τον Θαναση τον Πετρογιαννοπουλο , την Αθηνα την Κλαδη και τον Γιωργο τον Δροσο και οπως παντα τον Λαμπρο τον Κουτσιμπογιωργο και τους συνεργατες του στο Ταμειο Αρωγης .

καλο καλοκαιρι καλη συνεχεια
Γρηγορης Στογιαννης
13-8-2010
gstogiannis@yahoo.gr
Αθηνα ( ψεμματα λεω δεν ειμαι αθηνα τωρα ..)
6974 828260

ΥΓ:
Οσους τους επηρεαζει το πλαφον φαινεται στα 'χαρτακια τους' γραφει μειωση ανωτ οριο 2792,12 και αφαιρει το ποσο της διαφορας απο την δικαιουμενη συνταξη , οσοι δεν εχουν αυτο δεν τους επηρεαζει το πλαφον.
Το πλαφον υφισταται εδω και αρκετα χρονια , απλα δεν επηρεαζε μεχρι τωρα πολλους . Το πλαφον ειναι 2792,12 σημερα . Καθε χρονο αυτο το ποσο διαμορφωνοταν προς τα επανω . Απο το 2008 και μετα δεν πηρε αυξηση του οριου και μαλλον δεν προβλεπεται για τα επομενα χρονια .. ιδομεν ....
Μια διευκρινιση οτι για να διεκδικησουμε ορισμενα πραγματα οπως Λαφκα , πλαφον και πιθανον 13΅ος 14ος υπαρχει αναγκη να υπαρχουν ενστασεις στον ΙΚΑ ΕΤΑΜ (το οριο ειναι 3 μηνες απο την αποφαση η απο την πρωτη περικοπη η μη αποδοση , αλλα σιγουρα εδω θελει βοηθεια απο δικηγορους που ξερουν τις προθεσμιες ) για να μπορεσουμε να τα διεκδικησουμε με αγωγες .

Θεόφιλος Καπέλης

Συνάδελφοι,

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού με τις κρατήσεις, πλαφόν κλπ., γιατί όσον αφορά τη διαφορά σύνταξης Ιουλίου με Αυγούστου εκτός από την εφαρμογή του ΛΑΦΚΑ που ο καθένας ξέρει περίπου για τι ποσό πρόκειται, υπάρχει για τους πρώτους 400 τουλάχιστον (που πληρώθηκαν για πρώτη φορά 28 Μάη), και η αναδρομική κράτηση των 2/3 περίπου αναδρομικών για το λογαριασμό Νεότητας που δεν έχουμε πληρώσει. Το υπόλοιπο 1/3 περίπου θα κρατηθεί στη σύνταξη Σεπτέμβρη (πληρωμή 28 Αυγούστου).
Αν υπολογίσει κανείς το ΛΑΦΚΑ, και ρωτήσει και το λογ/σμό Νεότητας πόσα του κράτησαν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σύνταξης Ιουλίου με Αυγούστου.
Όσον αφορά το πλαφόν παρ’ ότι προσωπικά σ’ εμένα δεν έχει εφαρμογή γιατί δεν είμαι πτυχιούχος, νομίζω (και ας με διαψεύσει κάποιος που μπορεί να ξέρει καλύτερα) ότι το πλαφόν εφαρμόστηκε αν εφαρμόστηκε στην απόφαση συνταξιοδότησης και από την πρώτη πληρωμή. Αν δηλαδή κάποιος είχε επισκεφτεί πριν φύγει τον συνάδελφο Κατσικέα ή κάποιον που είχε το πρόγραμμα που υπολόγιζε σχεδόν ακριβώς πόση σύνταξη θα έπαιρνε, και έβλεπε ότι στην απόφαση που πήρε τέλος Μάη ότι το ποσό που του απονέμουν απέχει αρκετά από αυτό που του υπολόγισε το πρόγραμμα και μάλιστα στην πληρωμή του Ιουλίου που δεν υπήρχε ούτε εφαρμογή ΛΑΦΚΑ ούτε κράτηση αναδρομικών λογ/σμού Νεότητας υπήρχε διαφορά και μάλιστα σημαντική π.χ. 200, 300 ή περισσότερα ευρώ εκεί πολύ πιθανόν να εφαρμόστηκε το πλαφόν και εκεί μπορεί κανείς να κάνει την ένσταση.
Επίσης για αυτό που συνέβη σε φίλο συνάδελφο, που δεν του υπολογίζει το ένα από τα δύο παιδιά στο οικογενειακό επίδομα, πιστεύω ότι για τέτοια περίπτωση μπορεί και πρέπει κανείς να κάνει ένσταση.
Τέλος για τα δώρα που μας έκοψαν ή για το ΛΑΦΚΑ πιστεύω ότι το να κάνει κανείς ένσταση δεν βγαίνει τίποτα, παρά μόνο με ομαδικές αγωγές μπορεί αυτό το θέμα να το παλέψουμε. Αν κάποιος συνάδελφος διαφωνεί με τα παραπάνω, γιατί άποψή μου είναι αυτή, ας μας πει τεκμηριωμένα αν ισχύει κάτι διαφορετικό.

Εύχομαι υγεία πάνω από όλα σε όλους και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι,

Θεόφιλος Καπέλης
thkape4@otenet.gr

Γιάννης Μυλωνάς

Συνάδελφοι καλό καλοκαίρι
Σε επαφή με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μου ειπαν οτι η κρατηση (προς εμένα) περίπου 400 ευρώ ,ειναι τα αναδρομικα που χρωστούσα απο το λογαριασμό νεοτητάς.

Φιλικά
Γιάννης Μυλωνάς

Νίκος Καραμολέγκος

Συναδελφοι κατ αρχή να ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους γιατί για ήρεμο δεν το βλέπω.

Να μπω κατευθείαν στο ψητό.

Όπως είπε και ο συν. Σπερδούλης, και άλλοι φαντάζομαι υπήρξε μια πολύ μεγάλη μείωση της σύνταξης μου τον μήνα Ιούλιο. Είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουμε νέους αγώνες που θα τραβήξουν σε μάκρος και θέλει γερό στομάχι και κουράγιο και όχι μόνο από εμάς.
Πολύ σωστά ο συν. Θαλασσινός έθεσε το υπόδειγμα Αίτηση-Ενσταση που καλό είναι να το κάνουν όλοι, διαμορφωμένο, και ας είναι και λίγο γενικό αφού δεν έχουμε πάρει ακόμα εκκαθαριστικό, και να ζητάμε απάντηση στο νόμιμο χρόνο.
Πιστεύω ότι θα μας χρησιμεύσει σύντομα.
Δυστυχώς το γραφείο Ζέλιου Λυκοκάπη είναι κλειστό (προφανώς λόγω άδειας) και έτσι δεν μπόρεσα να έχω μια συνεννόηση.
Εστειλα λοιπόν την παρακάτω Αίτηση-Ενσταση προ το ΙΚΑ ΕΤΑΜ .

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ

Του ……………………………………… συνταξιούχου ΤΑΠ - Ο.Τ.Ε.
Αρ. Μητρώου Συνταξιούχου ………
Κ.Α.Μ. ………
Τηλ.: …………
Διεύθυνση: ………………………………………………

Προς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Διοικητικό Συμβούλιο Κλάδου Σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ Αποστόλου Παύλου αρ.12, Μαρούσι Αττικής
Κοινοποιήθηκε σε μένα η υπ' αριθμ. ………./…………… Απόφαση Απονομής συντάξεως λόγω γήρατος, βάσει της οποίας, το ποσό της σύνταξής μου υπολογίστηκε σε …………….. ΕΥΡΩ μηνιαίως.
Στις 28/6/2010 κατατέθηκε στο λογαριασμό μου το ποσόν των …………….. ΕΥΡΩ.
Στις 28/7/2010 κατατέθηκε στο λογαριασμό μου το ποσόν των ……………… ΕΥΡΩ.
Επειδή δεν έχω πάρει στα χέρια μου κανένα εκκαθαριστικό φύλλο συντάξεως, και επειδή η προθεσμία των τριών μηνών κοντεύει να λήξει, βλέποντας ότι υπήρξε σημαντική μείωση της συντάξεώς μου, ακόμα βλέποντας ότι μου παρακρατήθηκε και το επίδομα αδείας, αιτούμαι την επιστροφή του παρακρατηθέντος ποσού και να παύσει οποιαδήποτε παρακράτηση στο μέλλον.
Σε περίπτωση που η παρακράτηση οφείλεται σε εφαρμογή διατάξεων περί «πλαφόν» στη σύνταξη, ή «περί Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΛΑΦΚΑ)»,
ενίσταμαι κατά της εφαρμογής αυτών επειδή αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις όπως και σε διατάξεις της υπερνομοθετικού χαρακτήρα Ε.Σ.Δ.Α., καθώς παρατηρείται το παράλογο και άδικο αποτέλεσμα να λαμβάνω σύνταξη που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές μου, ούτε στις διενεργεθείσες επ’ αυτών κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης.
Ακόμη να σας πω ότι σύμφωνα με το νόμο της εθελουσίας που φύγαμε 601 άτομα προς συνταξιοδότηση, από 18/7/2009 έως και 14/5/2012 την σύνταξη, το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα τα καταβάλλει ο πρώην εργοδότης μου.
Ετσι το ΙΚΑ ΕΤΑΜ δεν επιβαρύνεται, απεναντίας χάνει έσοδα το κράτος με την περικοπή αυτή για τις αποδοχές που δεν μας αποδίδονται.

Τώρα, αν συνεχίσετε να αρνείσθε να μου καταβάλλετε πλήρως το υπολογισμένο στην παραπάνω απόφαση ποσό της σύνταξής μου, να μου επιστραφούν οι κρατήσεις-εισφορές μου (με τους νόμιμους τόκους) που παρακρατήθηκαν κατά παράβαση της αρχής της ανταποδοτικότητας, κατά το χρονικό διάστημα που παρείχα τις υπηρεσίες μου στην Ο.Τ.Ε. Α.Ε., για το πέραν της χορηγηθείσας σύνταξης ποσό, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για αιτία μη επακολουθήσασα, αφού κατέβαλα εισφορές για σύνταξη που ποτέ δεν μου χορηγήθηκε.

Για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

- Να γίνει δεκτή η Αίτηση - Ένστασή μου.
- Να παύσει η κατακράτηση μέρους της σύνταξής μου.
- Άλλως επικουρικώς να μου επιστραφούν οι καταβληθέντες κρατήσεις-εισφορές μου.
- Να μου απαντήσετε στο νόμιμο χρονικό διάστημα που οφείλονται οι περικοπές και τι προτίθεστε να κάνετε.

Σύρος 10/8/2010
Ο Αιτών - Ενιστάμενος

Συνάδελφοι συνεχίστε να γράφετε στο Blog, υπό την ανοχή του Δ. Αποστόλου τον οποίο ευχαριστούμε, η ανταλλαγή απόψεων δεν κάνει κακό, και αυτοί που είναι πιο κοντά στα κέντρα των εξελίξεων ας συνεχίσουν να μας ενημερώνουν (τους ευχαριστούμε) για κάθε εξέλιξη.

Καλό Καλοκαίρι και σε αναμονή της φυσικής μας συνάντησης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Νίκος Καραμολέγκος

Δημ. Σπερδούλης

ΑΦΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΕ),ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΕΡΔΟΥΛΗΣ ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,

σύμφωνα με τις αποφάσεις συνταξιοδότησης που ο κάθε ένας από εμάς έχει πλέον στα χέρια του, προκύπτει ότι όποιος διαφωνεί με τον τρόπο υπολογισμού και εν γένει την απόδοση της σύνταξής του, μπορεί να υποβάλλει ένσταση εντός 3 μηνών από την λήψη της συνταξιοδοτικής απόφασης.

Η παραπάνω ενσταση είναι απαραίτητη για εκείνους που έχουν σκοπό να προσφύγουν δικαστικά κατά της ύπαρξης πλαφόν στη σύνταξη.
Αφορά εκείνους που έχουν πτυχίο ΑΕΙ αλλά περισσότερο εκείνους που έχουν master ή doctora.

Το παρακάτω κείμενο ένστασης επεξεργάσθηκε το δικηγορικό γραφείο Ζέλιου - Λυκοκάπη (τλφ. +30 2106421013 ,,,,,+30 2106460267) και είναι ενδεικτικό, μπορείτε να το προσαρμόσετε κατά βούληση και να το στείλετε μέσα σε 3 μήνες από την ημερομηνία παραλαβής της πράξης συνταξιοδότησής σας.

Προς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπό την επωνυμία «ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», Διοικητικό Συμβούλιο Κλάδου Σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ
Αποστόλου Παύλου αρ.12, Μαρούσι Αττικής

ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ

Του..............................................................................................................., συνταξιούχου ΤΑΠ - Ο.Τ.Ε.

Κοινοποιήθηκε σε μένα η υπ' αριθ. ...../...-...-2010 Απόφαση Απονομής συντάξεως λόγω γήρατος, βάσει της οποίας, το ποσό της σύνταξής μου υπολογίστηκε σε ...........ΕΥΡΩ μηνιαίως.
Με έκπληξη όμως διαπίστωσα όταν έλαβα στα χέρια μου το πρώτο εκκαθαριστικό φύλλο συντάξεως ότι υπήρξε μείωση της συντάξεώς μου στο ποσό των ............ ΕΥΡΩ το οποίο υπολείπεται κατά ......... ΕΥΡΩ του παραπάνω υπολογισμένου ποσού της σύνταξής μου.
Συνεπώς, αιτούμαι την επιστροφή του παραπάνω ποσού και να παύσει οποιαδήποτε παρακράτηση στο μέλλον.
Σε περίπτωση που η παρακράτηση οφείλεται σε εφαρμογή διατάξεων περί «πλαφόν» στη σύνταξη, ενίσταμαι κατά της εφαρμογής αυτών επειδή αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις όπως και σε διατάξεις της υπερνομοθετικού χαρακτήρα Ε.Σ.Δ.Α., καθώς παρατηρείται το παράλογο και άδικο αποτέλεσμα να λαμβάνω σύνταξη που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές μου, ούτε στις διενεργεθείσες επ’ αυτών κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης.
Άλλως και επικουρικώς αν συνεχίσετε να αρνείσθε να μου καταβάλλετε πλήρως το υπολογισμένο στην παραπάνω απόφαση ποσό της σύνταξής μου, να μου επιστραφούν οι κρατήσεις-εισφορές μου που παρακρατήθηκαν κατά παράβαση της αρχής της ανταποδοτικότητας, κατά το χρονικό διάστημα που παρείχα τις υπηρεσίες μου στην Ο.Τ.Ε. Α.Ε., για το πέραν της χορηγηθείσας σύνταξης ποσό, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για αιτία μη επακολουθήσασα, αφού κατέβαλα εισφορές για σύνταξη που ποτέ δεν μου χορηγήθηκε.

Για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

Να γίνει δεκτή η Αίτηση - Ένστασή μου.
Να παύσει η παραπάνω κατακράτηση μέρους της σύνταξής μου.
Άλλως επικουρικώς να μου επιστραφούν οι αχρεωστήτως καταβληθέντες κρατήσεις-εισφορές μου

.................., .../.../2010

Ο Αιτών - Ενιστάμενος

.................................

Γιάννης Πορφυράκης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 600.ΟΣΙΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ( ΜΕΓΑΡΟ-ΜΑΡΟΥΣΙ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΤΡΙΜΗΝΑ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΟΤΕ ( ΑΘΗΝΑΣ 45 ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο ΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ( ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 12 ) ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ. ΜΕ ΑΤΙΜΕΤΩΠΗΣΑΝ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΝΟΜΕΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΗΛΕΦΟΝΙΚΑ. ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ( ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ) ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΣΩ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΙΩΘΕΙ.
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ.
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ( ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ) ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ( ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ) ΑΠΟ  ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΠΟΡΦΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΧΑΝΙΑ 
6974 886500  

Γρ. Στογιάννης

ΕΦΑΠΑΞ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΩΝ 200οσιων  2-8-2010

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

   Μολις πριν λιγο , με τηλεφωνησε  ο κ Λαμπρος Κουτσιμπογιώργος Δντης του Ταμειου Αρωγης φίλος και συναδελφος( Λαμπρο σε ευχαριστουμε πολυ και σενα και την ομαδα σου  ) ,  για να σας ενημερωσουμε  όλους μεσω του blog μας  ότι :  Για τους 200οσιους,

α. Απο την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 θα υπαρχει η χορηγια (το εφαπαξ ) του Επικουρικου στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 4 απεναντι απο το ξενοδοχειο Μεγαλη Βρετανια για τους εργαζομενους των Αθηνών .

  β. Απο την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 οι συναδελφοι της επαρχιας στις κεντρικες Αγροτικες τραπεζες του νομου που ανηκουν .

  Απαραιτητα για την παραλαβη του φορολογικη ενημεροτητα και ταυτοτητα .

  Θα ακολουθησουν επιστολες  του Ταμείου με την σχετικη ενημερωση μας για το ανωτερω  εφαπαξ καθως και η σχετικη ανωτερω  βεβαιωση αποδοχων για την εφορια .
  Ακολουθουν σε κανενα μηνα περιπου οι σχετικες Συστημενες επιστολες-προσκλησεις για την  αποδοση της ΣΥΝΤΑΞΗς μας.  

  σε καλη μερια
  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

   θα ηθελα να σας διευκρινισω οτι  στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 4 ΑΘΗΝΑ Θα πανε οι εργαζομενοι σε υπηρεσιες των Αθηνων και γυρω δημων π.χ απο Λιοσια μεχρι Γλυφαδα Κλπ  . ΟΙ εργαζομενοι π.χ σε  Πειραια , Λαυριο, Ν Μακρη ή και της επαρχιας πχ Σοφαδες , Αιγιο, Παλαμας,  Σιδηροκαστρο κλπ αν υπαρχουν Αγροτικες Τραπεζες στις πολεις αυτες θα απευθυνθουν εκει και οχι στην κεντρικη του Νομου. Για τυχον ιδιατερες περιπτωσεις καλο ειναι να απευθυνθειτε στο ταμειο Αρωγης να σας ενημερωσουν.

καλημερα
Γρηγορης Στογιαννης   
2-8-2010
gstogiannis@yahoo.gr
6974828260