***3μελής Επιτροπή

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η ΚΥΑ που μας αφορά έφυγε από το Υπουργείο Εργασίας για το γραφείο του κ Ρέππα σήμερα στις 14:30.

Εκ μέρους της τριμελούς επιτροπής
Γ. Θαλασσινός

κ. Τριανταφύλλου

Αγαπητέ,

Ζητούν απ’ τους συνταξιούχους και συνεπούμενα κι από μάς, να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Την ώρα που κάποιοι άλλοι ροκάνιζαν απ’ το κράτος . ΄Κι όταν το τελευταίο, – ναι, το Κράτος -, χρωστά στο ΙΚΑ σχεδόν 8-9 δίς Ευρώ.

σχετικό άρθρο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ enet.gr, 21:52 Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

« Κατάθεση του πρώην τεχνικού διευθυντή συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ στην Εξεταστική για τη Siemens »

«Ξέφραγο αμπέλι υπέρ των προμηθευτών ο ΟΤΕ»

(Κατάθεση του πρώην Δ/ντή Συντήρησης Δικτύων ΟΤΕ, Νικήτα Μπαριτάκη στην εξεταστική επιτροπή)

« Ο κ. Μπαριτάκης απέδωσε ίσες ευθύνες για την κατάσταση αυτή τόσο στον Λ. Αντωνακόπουλο, όσο και στον Π. Βουρλούμη που είχαν διατελέσει πρόεδροι του Οργανισμού, κατηγορώντας τους ότι είχαν μεταβάλει τον ΟΤΕ σε "ξέφραγο αμπέλι υπέρ των προμηθευτών". Ο πρώην τεχνικός διευθυντής συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ ισχυρίστηκε ότι πήρε άνωθεν εντολή να δώσει το "πράσινο φως" προκειμένου να παρέμβουν οι προμηθευτές στα δίκτυα, δηλαδή στα απόρρητα των επικοινωνιών. Όπως τόνισε, αρνήθηκε να το πράξει, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κερκόπορτα για να γίνουν υποκλοπές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είχαν "φρακάρει" οι αποθήκες του ΟΤΕ, καθώς γινόταν α φ ε ι δ ώ ς παραγγελία υλικών, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε συναίνεσε σε παραγγελία 45 εκατομμυρίων ευρώ και ότι προκειμένου να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος Ν. Μανασής αναγκάστηκε να μειώσει το αποθεματικό των αποθηκών σε υλικά. Όπως σημείωσε, δεν κλήθηκε να δώσει ποτέ εξηγήσεις κατά την εσωτερική έρευνα, που διενεργήθηκε. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι από το 2003 έως και το 2005 ο ΟΤΕ ζημιώθηκε κατά 55 εκατ. ευρώ από υπερβολικές παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις κατά 30% σε υλικά. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το Νοέμβριο του 2004 είχε καταθέσει διετή προυπολογισμό για προμήθεια υλικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, όμως κατά το δ.σ. που πραγματοποιήθηκε για την έγκριση του προγράμματος, κατατέθηκε άλλος προϋπολογισμός, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, πενταετούς διάρκειας προσαυξημένος κατά 30% για κάθε έτος. »

ΣΧΟΛΙΟ : Αυτά τα 55 εκατομμύρια Ευρω θα μπορούσε ν’ αναζητήσει και να δώσει ο Κος Λοβέρδος «προίκα» στο Ι.Κ.Α. Που «δεινοπαθεί» εξαιτίας των …τόσων πολλών ασφαλισμέ-νων.

Κώστας Δ. Τριανταφύλλου

Ν. Αντωνόπουλος

Καλησπέρα συνάδελφοι Προ ολίγου βρήκα στην Ελευθεροτυπία τα παρακάτω:

Π. Βουρλούμης: Ο ΟΤΕ δεν χρωστά τίποτα στο ΙΚΑ

Ο ΟΤΕ δεν αναγνωρίζει τις απαιτήσεις του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή 350 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της εθελουσίας εξόδου την περίοδο 2005 - 2006, τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009.

Ανεδαφικές θεωρεί ο Π. Βουρλούμης τις αξιώσεις της πολιτείας για την καταβολή 350 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ στο ΙΚΑ "Μας προκάλεσε έκπληξη η επιστολή του υπουργού. Ανέφερε σε αυτήν ποσά, που βασιζονται σε υποθέσεις", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντας την αξίωση ανεδαφική. Πρόσθεσε πως, δεδομένου του γενικότερου οικονομικού κλίματος, ο οργανισμός έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη την επιστολή, αλλά δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη διαφορά και δεν έχει σχηματίσει καμία σχετική πρόβλεψη.

Το σχετικό link:

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=135689

Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
n1ckant@hotmail.com
6985060717

ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ

25/02/2010

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

  • Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Οικονομικών
  • Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

    Θέμα : «Χωρίς σύνταξη επί οκτάμηνο 600 απολυμένοι του ΟΤΕ (εθελούσια 2009)»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε το 2005 στη ζημιογόνα για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα απόφαση για την εθελούσια έξοδο 5.000 υπαλλήλων του ΟΤΕ. Ολοκληρώνοντας εκείνη την απόφαση το 2009 αποφάσισε εκ νέου για την εθελούσια έξοδο και άλλων 600 περίπου υπαλλήλων.

Η απόφαση για την εθελούσια του 2005 πάρθηκε προκειμένου ο ΟΤΕ να γίνει πιο ελκυστικός στους επίδοξους τότε αγοραστές και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πώληση πακέτου μετοχών αλλά και του management της επιχείρησης στη Deutsche Telecom. Η απόφαση για την εθελούσια του 2009 πάρθηκε προκειμένου ο ΟΤΕ να «ξεφορτωθεί» και άλλο προσωπικό και να μειώσει ακόμη περισσότερο το εργατικό κόστος.

Οι αποφάσεις αυτές είχαν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία κλήθηκαν να καταβάλλουν ένα κόστος που δεν τους ανήκει.

Σήμερα το Υπουργείο Εργασίας διεκδικεί από τον ΟΤΕ (και σωστά) να πληρώσει ένα επιπρόσθετο κόστος για την εθελούσια. Ταυτόχρονα όμως στη διεκδίκησή του αυτή έχει θέσει σε ομηρία τους 600 εργαζόμενους που έχουν απολυθεί από τον ΟΤΕ και παραμένουν χωρίς σύνταξη μέχρι και οκτώ μήνες.

Εμείς θεωρούμε ότι όλο το κόστος το οποίο επωμίστηκαν τα ταμεία απ’ αυτές τις πολιτικές θα πρέπει να καλυφθεί. Στην αντιπαράθεση όμως η οποία υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΤΕ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση οι 600 απολυμένοι να χρησιμοποιούνται ως όμηροι.

Έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα η συνταξιοδότηση των 600 απολυμένων να απεμπλακεί από τις απαιτήσεις του Υπουργείου προς τον ΟΤΕ και ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να πάρει από τον ΟΤΕ το επιπρόσθετο κόστος που πλήρωσαν και θα πληρώσουν τα ταμεία στο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Γιατί έχετε θέσει σε ομηρία τους 600 απολυμένους εργαζόμενους του ΟΤΕ;
  1. Πότε επιτέλους θα προχωρήσει η Κυβέρνησή σας στην έκδοση της κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία εν τέλει μπορούν να ενταχθούν οι απαιτήσεις του Υπουργείου;
  1. Ποιες είναι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις της κυβέρνησης και με ποια μέσα προτίθεται να τις διεκδικήσει από τον ΟΤΕ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Κριτσωτάκης

***3μελής Επιτροπή

Συνάδελφοι
Σήμερα 25/2/2010 συγκεντρωθήκαμε στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ στη Γ' Σεπτεμβρίου
και αφού ανταλλάξαμε απόψεις αποφασίσαμε
  1. την συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει όλες τις πιθανές νομικές διεκδικήσεις αποτελούμενη από τους Γ. Σιάμπος, Ν. Αντωνόπουλος, Β. Κατριμουστάκης
  2. τη άλλη βδομάδα και εφόσον απαιτηθεί θα ανοίξουμε λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για δικηγόρους, καταχωρήσεις στο τύπο κ.λ.π.
  3. όλοι μαζί να μεταβούμε στον Υπουργείο Εργασίας
  4. η επιτροπή να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Κο Κουτρουμάνη
  5. να απαιτήσει άμεση απάντηση για το πότε προωθεί την ΚΥΑ
το μεσημέρι λοιπόν συγκεντρωθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας μετά τη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο και η
επιτροπή ανέβηκε στο Υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό
Στην ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Κο Κουτρουμάνη μας υποσχέθηκε για τελευταία φορά ότι ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΣΤΟΝ κ ΡΕΠΑ
Μετά από αυτή την εξέλιξη ομόφωνα αποφασίσαμε την αναστολή της αυριανής συγκέντρωσης
Αύριο αναμένουμε η ΚΥΑ να είναι στο Υπουργείο Υποδομών
ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ
Συνάδελφοι
Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα
Είμαστε σε διαρκεί ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο
Παρακολουθείτε καθημερινά τις εξελίξεις μέσα από το blog
Για την επιτροπή
Γ. Θαλασσινός

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι, η αυριανή προγραμματισμένη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας στη Πλατεία Κλαυθμώνος, αναβάλλεται. Λεπτομέρειες θα αναφερθούν σε επόμενη ανάρτηση στο blog.

Γ. Θαλασσινός

Β. Γκουντούρας

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Επώνυμο: ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

Όνομα: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πατρώνυμο: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Μητρώνυμο: ΙΩΑΝΝΑ

Δ/νση κατοικίας: ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τκ 40009

Αριθ. Αστ. Ταυτ.: ********

Α.Φ.Μ.: **********

Τηλέφ.: 2410971988 κιν. 6977895574

e-mail: bgkounto@otenet.gr

Προς

Συνήγορο του πολίτη

Χατζηγιάννη Μέξη 5

115 28 Αθήνα (περιοχή Χίλτον)

3ος όροφος

fax στον αριθμό 210 7292129

Σας αναφέρω παρακάτω πολύ περιληπτικά το ιστορικό μιας υπόθεσης που πιστεύω πως δεν έχει προηγούμενο , και σας παρακαλώ να μεριμνήσετε, ώστε ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας κ. Λοβέρδος να σταματήσει σκανδαλωδώς να παρανομεί κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας 601 άτομα μεταξύ αυτών και εγώ , μη εφαρμόζοντας τους νόμους που η βουλή χωρίς τη δική μου έγκριση και συμμετοχή εψήφισε. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς 601 οικογένειες έχουν καταντήσει μπαλάκι του ping pong μεταξύ Υπουργείου και ΟΤΕ . Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που απεργούσαν για να μην πουληθεί ο ΟΤΕ και καταντήσουμε όλοι μαζί « εργαζόμενοι ΟΤΕ και κράτος» σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν ήμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που στα 33 χρόνια στην Υπηρεσία αναδείξαμε έναν ΟΤΕ γίγαντα, και που ήρθαν οι σημερινές κυβερνήσεις και τον πούλησαν χωρίς καν να μας ρωτήσουν «για πέντε παράδες» και για να πετύχουν το σκοπό τους απέλυσαν 5500 εργαζόμενους.

Με την 427/5409/8-7-1009 επιστολή του ο ΟΤΕ με απέλυσε οριστικά από την εργασία μου σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που αναφέρονται σε αυτήν.

Μετά την απόλυσή μου και όπως προβλέπει ο νόμος στις 17-7-2009 κατέθεσα προς το ΙΚΑ (πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ) την με αριθμ 6946/17-7-2009 αίτηση για απονομή σύνταξης λόγω γήρατος συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έκτοτε περιμένω τη σύνταξή μου και ενώ έχουν περάσει οκτώ μήνες δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση. Έκπληκτος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθα ότι δεν μου δίνουν τη σύνταξη επειδή ο Υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κ . Λοβέρδος δεν υπογράφει μια απόφαση που χρειάζεται. Δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον ο Υπουργός παρανομεί. Καλά θα κάνει να συμμορφωθεί με τους νόμους που ψήφησε και να μην ταλαιπωρεί τους νόμιμους πολίτες.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και άλλους 600 συναδέλφους που όλοι μαζί έχουμε έρθει σε αυτή τη δεινή θέση και σε σημείο να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις καθώς και οφειλές στεγαστικών δανείων που τρέχουν, επειδή η πολιτεία για να εξυπηρετήσει τακτικές και πολιτικές μας ενέταξε στην εθελουσία του 2005 που την ολοκλήρωση με νέο νόμο το 2009.

Δεν γνωρίζουμε τι μέλει γενέσθαι.

Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος και με ενημερώσετε τουλάχιστον αν θα πάρω σύνταξη ή αν θα πρέπει να ψάχνω να βρω καινούρια δουλειά.

Συνημμένα σας στέλνω την επιστολή απόλυσης και αίτηση συνταξιοδότησης

Με εκτίμηση

Βασίλης Γκουντούρας

Γ. Θαλασσινός

Κάθε διευκρίνηση ή περαιτέρω πληροφόρηση στην συνάντηση της Πέμπτης
Γ. Θαλασσινός

Γ. Ματθαιίδης

Εκφράζω κι εγώ τις ευχαριστίες μου για τις προσπάθειες που γίνονται προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσής μας και για την πολύτιμη ενημέρωσή μας μέσω του blog.
Eπιτρέψτε μου όμως να επισημάνω ότι μερικές φορές η ενημέρωση είναι τόσο λακωνική που επιτρέπει συγχύσεις ή και παρανοήσεις (π.χ. στην τελευταία ανάρτηση της επιτροπής, μετά τη συνάντηση με τον κ. Βουρλούμη, αναφέρεται: Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι "τα χρήματα για τους 601 είναι δεσμευμένα και περιμένουν την έκδοση της ΚΥΑ για να πληρωθεί το ΙΚΑ". Ερωτώ: Για ποιά χρήματα μίλησε? Για τα αρχικώς υπολογισθέντα? Γιατί ξέρουμε ότι ο Υπουργός έθεσε θέμα καταβολής επί πλέον ποσού από τον ΟΤΕ. Θα παρακαλούσα να γίνει κάποια διευκρίνηση.
Επίσης θεωρώ πολύ βασική την πληροφόρησή μας από τον δικηγόρο μας για τις νόμιμες υποχρεώσεις της Πολιτείας (Υπουργείου-ΙΚΑ) ως προς την διαδικασία έκδοσης των συντάξεών μας και τα αντίστοιχα νόμιμα δικαιώματα που έχουμε για διεκδικήσεις (αποζημιώσεις κλπ) σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.
Ευχαριστώ
Υπομονή σε όλους
Γ. Ματθαιίδης

Γ. Σιάμπος

θέτουμε υπόψη των συναδέλφων ότι εστάλη αναφορά προς το Συνήγορο του Πολίτη, με το παρακάτω περιεχόμενο, υπογραμμένη από 8 άτομα.

Γιάννης Σιάμπος

Είμαστε 600, περίπου, πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ, που, μετά από 32 ή 33 έτη υπηρεσίας στον ΟΤΕ, αποχωρήσαμε από τον Ιούνιο μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου του έτους 2009, κάνοντας χρήση της δυνατότητας εθελούσιας εξόδου που νομοθετήθηκε με το ν.3471/2005 (άρθρο 74) και το ν. 3762/2009 (άρθρο 34), με το κόστος της οποίας (που προκύπει από τις εισφορές για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης και το ποσό των συντάξεων για χρόνο ίσο με τον πλασματικό χρόνο ασφάλισης) επιβαρύνθηκε ο ΟΤΕ. Είμαστε το τελευταίο τμήμα της εθελούσιας εξόδου που έγινε, κατά το μεγαλύτερο μέρος, κατά τα έτη 2005 και 2006 και ολοκληρώθηκε με την αποχώρησή μας κατά το προαναφερθέν διάστημα. Ενώ για τους αποχωρήσαντες κατά τα έτη 2005 και 2006 (περίπου 4.700) δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ως προς την αποχώρηση και συνταξιοδότησή τους, για εμάς τους 600 (πέραν του ότι καθυστέρησε για μία τριετία η αποχώρησή μας, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, αφού το θέμα τελικά τακτοποιήθηκε με το δεύτερο από τους παραπάνω νόμους) εκκρεμεί ακόμη η συνταξιοδότηση , καθώς, παρότι έχουμε αποχωρήσει εδώ και μήνες, για κανένα δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης. Και τούτο, γιατί δεν έχει ακόμη εκδοθεί η προβλεπόμενη από τις παραπάνω διατάξεις κοινή υπουργική απόφαση, χωρίς την έκδοση της οποίας το ασφαλιστικό μας Ταμείο (ΙΚΑ -ΕΤΑΜ/ Υποκατάστημα Ασφαλισμένων ΤΑΠ-ΟΤΕ) δεν εκδίδει αποφάσεις συνταξιοδότησης για καθένα από εμάς.

Ειδικότερα, από το άρθρο 34 παρ. 3 του ν. 3762/2009 προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών (σήμερα Υποδομών και Δικτύων), Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (σήμερα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) και Οικονομιας και Οικονομικών (σήμερα Οικονομικών), μετά από ειδική οικονομική μελέτη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος απόδοσης (από τον ΟΤΕ) της ανωτέρω δαπάνης στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς. Και ενώ η ανωτέρω απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από το συναρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Δικτύων, εκκρεμεί η υπογραφή της από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (κατά πληροφορίες μας ενώ είχε υπογραφεί από τον τελευταίο και αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών για την τελευταία υπογραφή , ζητήθηκε η επιστροφή της στο Υπουργείο Εργασίας).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της 12-1-2010, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, η υπογραφή της ανωτέρω απόφασης από τον Υπουργό Εργασίας καθυστερεί γιατί υπάρχει διαφορά του Υπουργείου με τον ΟΤΕ ως προς ύψος της οικονομικής επιβάρυνσης του ΟΤΕ από συνταξιοδότησή μας. Φαίνεται, δηλαδή, ο Υπουργός Εργασίας να αμφισβητεί την οικονομική μελέτη που εκπόνησε, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, το αρμόδιο Υπουργείο (Οικονομικών).

Σημειώνεται εδώ ότι τέτοια υπουργική απόφαση και με την ίδια διαδικασία προβλεπόταν και από τον πρώτο από τους προαναφερθέντες νόμους (ν.3471/2005), η οποία εκδόθηκε χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα και συνταξιοδοτήθηκαν κανονικά 4700 υπάλληλοι του ΟΤΕ που υπάχθηκαν στις σχετικές διατάξεις, όπως ήδη αναφέρθηκε.Εύλογα λοιπόν αναμέναμε και εμείς ότι έστω και με καθυστέρηση, που προκλήθηκε εν μέρει από την κυβερνητική αλλαγή, θα ολοκληρωνόταν, χωρίς πρόβλημα, η διαδικασία της συνταξιοδότησής μας.

Ανεξάρτητα από τη βασιμότητα των αξιώσεων του Υπουργείου Εργασίας από τον ΟΤΕ, δεν μπορεί για το λόγο αυτό να καθυστερεί περαιτέρω η συνταξιοδότησή μας, καθώς η ανωτέρω υπουργική απόφαση ρυθμίζει τρόπο απόδοσης της δαπάνης μεταξύ ΟΤΕ και ασφαλιστικών φορέων και δεν αποτελεί, κατά το νόμο, προαπαιτούμενο για τη συνταξιοδότησή μας. Ακόμη και αν γίνει δεκτό ότι η παραπάνω υπουργική απόφαση αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνταξιοδότησή μας, η έκδοσή της εντός ευλόγου χρόνου είναι υποχρέωση της Πολιτείας που απορρέει από τις παραπάνω διατάξεις και σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση υπογραφής της, λόγω της οικονομικής διαφοράς μεταξύ Υπουργείου και ΟΤΕ, αντίκειται στις αρχές της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου, δεδομένου, άλλωστε, ότι ουδεμία ευθύνη έχουμε για την τροπή που πήρε η υπόθεση αυτή.

Πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι όταν προέκυψε το θέμα της διεκδικούμενης από το Υπουργείο οφειλής του ΟΤΕ, πήραμε τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Εργασίας ότι θα αποσυσχετιστεί το θέμα αυτό από τη συνταξιοδότησή μας. Mάλιστα, δε, ο αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική αναφορά στη Βουλή, διαβεβαίωνε εγγράφως, στις 5-2-2010, για την άμεση υπογραφή της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης, αφού υπάρχει σχετική νόμιμη υποχρέωση. Στη συνέχεια, όμως, πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια Γενική Δ/ντρια του Υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα προχωρήσει η συνταξιοδότησή μας, αν ο ΟΤΕ δεν πληρώσει το ποσό που διεκδικεί το Υπουργείο Εργασίας και μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη του θέματος υπάρχει.

Πέρα από τη μακρόχρονη ψυχική μας ταλαιπωρία, είναι προφανές ότι ήδη πολλοί συναδελφοί μας αντιμετωπίζουν πιεστικό οικονομικό πρόβλημα, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης συνταξιοδότησής τους, επιπλέον, δε, είναι και ασφαλιστικά ακάλυπτοι, δεδομένου ότι η κάλυψη ασθένειας από το ασφαλστικό μας Ταμείο διαρκεί μέχρι τρείς μήνες από την αποχώρηση από τον ΟΤΕ.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας, το ταχύτερο δυνατόν, λόγω του επείγοντος του θέματος, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνταξιοδότησή μας.

Επισυνάπτονται, για διευκόλυνσή σας, τα σχετικά έγγραφα.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ :

1. Φ/ο αποσπάσματος του ν. 3471/2005

2. Φ/ο αοποσπάσματος του ν. 3762/2009

3. Φ/ο της υπ' αριθ. Φ.10051/4636/363/21-3-2006 Υπουργικής Απόφασης

4. Δελτίο Τύπου Υπ. Εργασίας της 12-1-2010

5. Απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή

Αθήνα, 23-2-2010

Οι υπογράφοντες :

.................................................

Ν. Καραμολέγκος

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι.

Να ευχαριστήσω κι εγώ την επιτροπή μας (που σηκώνει όλο το βάρος) και τον Δ. Αποστόλου για όσα κάνουν για εμάς όλους.

Αγαναχτώ με την τροπή που έχει πάρει το θέμα μας, και εκτός αυτού έχω αηδιάσει από τις παλινωδίες και την ασυνέπεια των πολιτικών μας.

Με εκπλήττει το γεγονός ότι ανερυθρίαστα δηλώνουν ότι θα λυθεί το θέμα μας και από την άλλη μας λένε ότι δεν υπογράφουν.

Ή μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ όλους ενσυνείδητα, ή τους έχουν ρίξει σε μεγάλη λούμπα στελέχη του Υπουργείου τους (ας διαλέξουν και ας πάρουν).

- Τέλος πάντων για να μην σας κουράζω ήθελα να πω ότι ας προσπαθήσουμε να έχουμε μεγάλη συμμετοχή στις ενέργειες της επιτροπή μας (τουλάχιστον από τους Αθηναίους) γιατί για εμάς είναι λίγο δύσκολο. Βέβαια αν φτάσει το μαχαίρι βαθειά θα έρθουμε κι εμείς. Το ξέρω ότι ζητάω πολλά όμως για μένα αυτή την εποχή υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και ζητώ μια συγνώμη.

- Ακόμα να δούμε λίγο πιο σθεναρά το θεσμό του Συνήγορου του Πολίτη.

- Ακόμα βέβαια πιο σοβαρά πρέπει να δούμε και το θέμα της Οικονομικής Ενίσχυσης του αγώνα μας (για να μπορεί και η επιτροπή μας να κινηθεί πιο ελεύθερα, ακόμα και νομικά), αυτό το θέμα πρέπει πρώτο και οπωσδήποτε να συζητηθεί στη Συνέλευση.

Συνάδελφοι αυτά προς το παρόν και Καλή συνέχεια στον αγώνα.

Νίκος Καραμολέγκος

Σύρος

nikosk45@gmail.com

Η. Δήμου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Έρχομαι σε επαφή μαζί σας για να εκφράσω εγγράφως μερικές σκέψεις μου, που ίσως δεν μπορέσω να εκφράσω στην προσεχή συνάντησή μας.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη της επιτροπής που τόσα έχουν προσφέρει στον κοινό αγώνα μας.

Τώρα όσον αφορά τα δικά μας

1. Θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Λοβέρδο, για το αν αποσυσχετίζει ή όχι την υπόθεση μας με τη διαφορά που έχει, όσον αφορά το κόστος της εθελουσίας με τον κ. Βουρλούμη.

Για μένα ο μόνος τρόπος για να έχουμε ξεκάθαρα τις απόψεις του, και όχι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις, είναι η κατάθεση επερώτησης στη βουλή, για να απαντήσει αλλά και για να υπάρχει καταγεγραμμένη επίσημα η θέση του, στα πρακτικά της βουλής, για το τι σκοπεύει να κάνει για το θέμα μας.

Ναι εφαρμόζω τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για την εθελουσία του ΟΤΕ, η δεν εφαρμόζω (σαν εκτελεστική εξουσία) τους νόμους που η βουλή (νομοθετική εξουσία ) ψήφισε εδώ μέσα, οπότε και εμείς να αποφασίσουμε για τις ενέργειές μας, έχοντας ήδη εξετάσει με νομικούς τις διεξόδους που προτείνονται

2. Διαφωνώ με την <άσκηση πίεσης> στη διοίκηση του ΟΤΕ.

Από την στιγμή που απολυθήκαμε βάσει των νόμων για την εθελουσία, τους οποίους ο ΟΤΕ εφάρμοσε κατά γράμμα, οι μόνες πιθανές διαφορές μας με τον ΟΤΕ έχουν σχέση με την αποζημίωση και το εφάπαξ που μας κατέβαλε.

Δεν θα γίνουμε εμείς ο πολιορκητικός κριός του κ. Λοβέρδου, όντας όμηροι στην κόντρα του με την διοίκηση του ΟΤΕ.

Για το πώς μας χρησιμοποιεί, έχουν γραφτεί αρκετά από συναδέλφους, ας μην επεκταθώ και εγώ.

3. Δυστυχώς στην παρούσα φάση, ούτε η ΟΜΕ-ΟΤΕ μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια (είναι ομοσπονδία εργαζομένων και όχι απολυμένων, αλλά και σαν εργαζόμενοι είχαμε πάντα την … αμέριστη βοήθεια της).

4. Μένουμε εμείς οι ίδιοι να παλέψουμε για το δίκιο μας. Πρέπει να μας πει η επιτροπή αν υπάρχουν κάποια χρήματα (υπόλοιπο από την αμοιβή του κ. Ρέμελη), άλλως πρέπει άμεσα να συνεισφέρουμε όλοι, για την συγκέντρωση ενός ποσού, που θα διατεθεί στον όποιο δικηγόρο απευθυνθούμε για νομική βοήθεια.

Ευχαριστώ

Ηλίας Δήμου

eliasdimou@yahoo.com

Υ.Γ

Βλέπω ότι είχε κατατεθεί ερώτηση στη βουλή θεωρώ όμως ότι είναι καλό να επανέλθουμε …

Κ Πατήλας

Οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ιωαννίνων κ Μιχ. Παντούλα, για την αναφορά του στο υπουργείο, σχετικά με το θέμα μας μετά και από προσωπική μου συνάντηση που είχαμε και κουβεντιάσαμε το θέμα σε όλη του την διάσταση. Αυτός τουλάχιστον έκανε κάποια κίνηση. Δεν ξέρω αν άλλοι βουλευτές έχουν κάνει την ίδια αναφορά.

Τώρα, όσον αφορά στο θέμα μας, δεν καταλαβαίνω πως μπλέξαμε με την Κ.Υ.Α., η οποία και σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά και από την συγκεκριμένη απάντηση του κ. Κουτρουμάνη, δεν έχει να κάνει καθόλου, με το αν δικαιούμαστε να πάρουμε άμεσα την σύνταξή μας, παρά μόνο χρειάζεται για να "καθορισθεί ο τρόπος απόδοσης της σχετικής δαπάνης στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς για την ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου του μονίμου προσωπικού του ΟΤΕ".

Λέει πουθενά ο νόμος ότι αν δεν βγει η ΚΥΑ, δεν θα βγάλει και το ταμείο την σύνταξή μας;

Εγώ δεν ξέρω άλλη προηγούμενη περίπτωση ακόμα και στον καθαρά ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενος να συνταξιοδοτείται, νόμιμα, και το ταμείο του να μη βγάζει την σύνταξη γιατί έχει, τις όποιες, διαφορές με τον εργοδότη του.

Με ποια λογική το ΤΑΠ-ΟΤΕ περιμένει την ΚΥΑ για την έκδοση της σύνταξης;

Την σύνταξή μας δεν θα την βγάλει ο κ. Λοβέρδος, αλλά το ΙΚΑ (ΤΑΠ-ΟΤΕ). Την αίτηση συνταξιοδότησης την υποβάλλαμε στο ΙΚΑ (κι όχι στο υπουργείο) και το ΙΚΑ την προώθησε στο ΤΑΠ-ΟΤΕ χωρίς να μας πει ότι δεν δικαιούμαστε άμεσης σύνταξης.. Ήδη ο ΟΤΕ από το Σεπτέμβρη έχει στείλει στο ταμείο μας και σε μας, κατάσταση με βασικό μισθό και λοιπά επιδόματα που δικαιούται ο καθένας μας, για τον υπολογισμό της σύνταξης. Η Δ/νση Πληροφορικής του ΟΤΕ το εφοδίασε και με το κατάλληλο πρόγραμμα. Τι άλλο περιμένει για να στείλει τις συντάξεις;

Αν βγαίναμε κανονικά σε συνταξιοδότηση , το ΤΑΠ-ΟΤΕ, μόνο μ΄αυτά τα στοιχεία δεν θα ήταν υποχρεωμένο να βγάλει την σύνταξη;

Εδώ πρόκειται για καταφανή κωλυσιεργία - ενοχή του ΤΑΠ-ΟΤΕ .

Μήπως κακώς τα βάλαμε μόνο με το κ. Λοβέρδο και ίσως κι αλλού πρέπει να αναζητηθούν ΕΥΘΥΝΕΣ;

Μήπως εγκλωβιστήκαμε στη θεωρία της έκδοση της ΚΥΑ και έτσι διευκολύνουμε (ή και παίζουμε) το παιχνίδι των υπουργών και του ΟΤΕ και συμμετέχουμε στη διαμάχη τους;

Ο κ. Λοβέρδος ψάχνει για χρήματα. Ο ΟΤΕ σωστά λέει, «τα χρήματα υπάρχουν. Βγάλτε την ΚΥΑ και θα τα πάρετε»

Φυσικά στη περίπτωσή μας ισχύει το «μαλώνουν τα βατράχια και την πληρώνει το νερό».

Δεν ξέρω αν συμμερίζονται άλλοι συνάδελφοι αυτές τις απόψεις, αλλά θα ήθελα τα σχόλια και της επιτροπής, την οποία και εγώ ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα ενέργειές της, και άλλων συναδέλφων.

Κ Πατήλας

Konpat3@otenet.gr

6972434200

Γ. Κλάδος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τόσο τις επιστολές που πολλοί από εμάς στέλνουμε για να περιγράψουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη καθυστέρηση υπογραφής από τον Υπουργό Εργασίας της περιβόητης ΚΥΑ, όσο και την απάντηση (βλ. έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα από τον Γ. Θαλασσινό), του κ. Υφυπουργού Εργασίας σε σχετική επερώτηση, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι:

  • Θα πρέπει να σταματήσουμε να διατυπώνουμε την άποψη ότι για μας τους 601 αναγνωρίστηκε με νομοθετική ρύθμιση (3762/15.5.2009), η στρατιωτική θητεία γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές και δίνει λαβή σε πολλούς «καλοθελητές» να αποπροσανατολίζουν τις συζητήσεις. Αυτό που έγινε, είναι η - με καθυστέρηση 3 ετών - εφαρμογή του ΓΚΠ-ΟΤΕ.

  • Θα πρέπει να έχουμε σύμπνοια και, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές προτιμήσεις μας, να συμμετέχουμε μαζικά στις αποφάσεις και να στηρίζουμε τις προσπάθειες των εκπροσώπων μας της Επιτροπής, τους οποίους θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω.

Οι πρωτοβουλίες των συναδέλφων, πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο, ότι λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον όλων μας, για την επίλυση του ασφυκτικού προβλήματός μας.

  • Θα πρέπει να αναδειχθεί η προσπάθεια του κ. Κουτρουμάνη, να συσχετίσει εντελώς ανόμοια και άσχετα μεταξύ τους δεδομένα, στην απάντηση που έδωσε στη ΒΟΥΛΗ ο κ. Υφυπουργός.

Συγκεκριμένα :

o Στην παράγραφο (1.) αναφέρει ότι ο 3762/09 έθετε ως προϋπόθεση την υπογραφή ΚΥΑ, μετά από ειδική οικονομική μελέτη του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, η οποία όπως αμέσως μετά αναφέρει, υποβλήθηκε στις 7-10-2009, στην Υπηρεσία τους (στο Υπουργείο Εργασίας).

o Στην παράγραφο (2.) ξεκινάει αναφέροντας ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας διαπίστωσε την τραγική Οικονομική κατάσταση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και «δεδομένης της μη σύνταξης καμίας ειδικής οικονομικής μελέτης…» στην επόμενη σελίδα αναφέρεται στις προβλέψεις του νόμου 3655/08 που αφορούσε στην ενοποίηση των Ταμείων (Νόμος Πετραλιά) και ο οποίος, βεβαίως, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη δική μας υπόθεση.

  • Τέλος, αναλογιζόμενος τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την επίμαχη παράγραφο (5.), όπου ο κ. Υφυπουργός, με ιδιαίτερη άνεση, ανακοινώνει ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου «τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόσο στις νόμιμες υποχρεώσεις του, όσο και στους εργαζόμενους του ΟΤΕ που έχουν ήδη απολυθεί».

Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα επιδίωκαν να μας κάνουν, αν ο σεβασμός στη νομιμότητα και στους απολυμένους δεν ήταν απόλυτος, αλλά ήταν σκέτα απλός ή, ίσως, ανύπαρκτος !!!!

Εύχομαι πολύ σύντομα να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο, αυτή η περιπέτεια….

Γιάννης Α. Κλάδος

ΥΓ

Με την ευκαιρία, σας ξαναστέλνω το e-mail που έστειλα στις 19-02-2010 στους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Δ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Κουτρουμάνη

'gpapandreou@parliament.gr';

'loverdos@parliament.gr';

'gpapak@otenet.gr';

'g_koutroumanis@yahoo.gr'

Αθήνα, 19-02-2010

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί,

Είμαι ένας από τους 601 οικογενειάρχες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ, σύμφωνα με το νόμο 3371/2005. Η ένταξή μας αυτή, έγινε βέβαια με καθυστέρηση 3 ετών, εξαιτίας σκοπιμοτήτων και μεθοδεύσεων που εξυπηρετούσαν τους σχεδιασμούς της Διοίκησης του ΟΤΕ και της Ελληνικής Πολιτείας, με την ανοχή της ΟΜΕ – ΟΤΕ και, ενδεχομένως, τη στήριξή της.

Αντίστοιχοι σχεδιασμοί, σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, οδήγησαν – όπως πολύ καλά γνωρίζετε – στην αναγνώριση του δικαιώματός μας για ένταξη στην ανωτέρω εθελούσια έξοδο, με νόμο του κράτους (3762/15.5.2009), με βάση τον οποίο απολυθήκαμε από τον ΟΤΕ, από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2009.

Είμαι ένας από τους 601 οικογενειάρχες που, η δική σας πλέον αναλγησία και αδιαφορία, παρά το γεγονός ότι δεσμευτήκατε για άμεση διευθέτηση μιας καθαρά τυπικής διαδικασίας, έχει φέρει στα όρια της ψυχικής και φυσικής αντοχής τους.

Αδυνατώ να αντιληφθώ,

Με ποιο δικαίωμα κρατάτε σε ομηρία 601 οικογένειες, ανθρώπων που εργάστηκαν για περισσότερα από 32 χρόνια, καταθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για να μπορείτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις να την ξεπουλάτε σε κομμάτια όπως σας βολεύει, ώστε να μπαλώνετε τις τρύπες της δικής σας ανικανότητας;

Αδυνατώ να αντιληφθώ,

Με ποιο δικαίωμα μας χρησιμοποιείτε στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων, με αποτέλεσμα – επειδή μας στερείτε τη σύνταξη – να μας απαξιώνετε και να μας εξευτελίζετε στα μάτια των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των συγγενών και των φίλων μας, υποχρεώνοντας μας να επαιτούμε στην κυριολεξία, ή να πουλάμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις μας;

Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω, πώς θα αντιδρούσατε εσείς, αν βρισκόσασταν στη θέση μας;

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι περιμένουνε την απονομή σύνταξης, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα ούτε προσωρινής σύνταξης, ούτε προκαταβολής έναντι αυτής.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι μετά την υπογραφή της καθαρά τυπικής ΚΥΑ, θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο (2) ακόμη μήνες για την καταβολή των πρώτων συντάξεων.

Δώστε μας επιτέλους μια συγκεκριμένη απάντηση.

· Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι Νόμοι που ψηφίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

· Τι πρέπει να κάνουμε από τώρα και στο εξής, για να αντιμετωπίσουμε την ασφυκτική κατάσταση, στην οποία εσείς μας έχετε οδηγήσει;

· Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά μας, για την αξιοπιστία των πολιτικών και της Ελληνικής Πολιτείας;

· Πως πρέπει να τα καθοδηγήσουμε να διεκδικούν το δίκιο τους;

· Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;

· Τι σκοπεύετε να κάνετε με εμάς;

· Πότε;

Τα ερωτήματα είναι βέβαια ρητορικά, γιατί

Δεν έχετε το σθένος, ούτε επιχειρήματα για να απαντήσετε με σαφήνεια, με ακρίβεια, με ειλικρίνεια και επί της ουσίας.

Με υποχρεώνετε να πιστέψω, πως οχυρώνεστε πίσω από τη σιγουριά του Υπουργικού σας θώκου και της ανελλιπώς καταβαλλόμενης παχυλής αποζημίωσής σας – για την εξασφάλιση της οποίας και εμείς επί δεκαετίες πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα – ώστε να αντιμετωπίζετε αφ’ υψηλού εμάς και τις οικογένειές μας.

Με υποχρεώνετε να πιστέψω πως όσα κάνετε, μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό έχουν τον εξωραϊσμό της δημόσιας εικόνας σας, ώστε για πολλά χρόνια ακόμη, να εξασφαλίζετε τα δικά σας «κεκτημένα».

Μην παραγνωρίζετε πως, όταν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε όσα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, σύμβουλοί μας δεν θα είναι μόνο η ΘΛΙΨΗ, η ΟΡΓΗ, η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ο ΘΥΜΟΣ, η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, η ΑΔΙΚΙΑ που νοιώθουμε σήμερα, αλλά και η ανάγκη μας για επιβίωση.

Γιάννης Α. Κλάδος

Ι. Χαραλαμπίδης

Αγαπητοί συνάδελφοι
απο τη σημερινή επιστολή του υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη
που γνωστοποίησε ο εκλεκτός φίλος και συνάδελφος Γ. Θαλασσινός με ημερομηνία 4-2-2010, αποδεικνύεται περίτρανα η αλαζονεία της εξουσίας, η αναντιστοιχια λόγων και έργων
των υπόψη κυρίων της εξουσίας...
μετά τα ανωτέρω και σεβόμενος το BLOCK δεν θα προβώ σε ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς για τους ανωτέρω "κυρίους" επισημαίνοντας ότι... πίσω έχει η αχλάδα
την ουρά...
αρνούμαι να επικοινωνήσω με ανθρώπους ανάλγητους...και γιαυτό δεν απέστειλα μέχρι σήμερα mail ή επιστολή,
και προτείνω άμεσα και επιπλέον των αποφασισθέντων από την επιτροπή τα παρακάτω:
1) να σταλεί μέ δικαστικό επιμελητή επιστολή- διαμαρτυρία κλπ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής , και τους αρχηγούς των κομμάτων το κείμενο της οποίας να συνταχθεί αμεσα από την επιτροπή και να εγκριθεί από τη συνέλευση της Πέμπτης με τις υπογραφές και των 601.
2) Να κατατεθούν εξώδικες προσκλήσεις κατά των υπευθύνων του ΙΚΑ,και του Υπουργείου Εργασίας, για τους λόγους της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της συνταξιοδότησης μας, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στο Συνήγορο του Πολίτη και σε περίπτωση που δεν λάβουμε απάντηση εντός του προβλεπόμενου απο το νόμο χρόνου ,να ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές προσωπικά σε κάθε εμπλεκόμμενο φυσικό πρόσωπο η νομικό .
3) Να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τον νομικό σύμβουλο- δικηγόρο μας, προκειμένου να απαιτήσουμε δικαστικά χρηματικές αποζημιώσεις, τόσο για την καθυστέρηση ( τόκους υπερημερίας) των ποσών που έχουμε λαμβάνειν, όσο και για ηθική βλάβη, προσβολή προσωπικότητας, κλπ...
4) Να γνωστοποιήσουμε με κάθε τρόπο που θα υποδειχθεί στη συνάντηση της Πέμπτης στα μέσα ενημέρωσης την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι
Σήμερα όπως είχαμε προγραμματίσει συναντηθήκαμε στο Δ.Μ του ΟΤΕ
και η επιτροπή ζήτησε να δεί τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Βουρλούμη
Στη συνάντηση του εκθέσαμε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα ζητώντας του να πράξει
ταχύτατα και σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει.
Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι
1) δεν έχει λάβει την επιστολή που το Υπουργείο διατύνεται ότι έστειλε
2) τα χρήματα για τους 601 είναι δεσμευμένα και περιμένουν την έκδοση της ΚΥΑ για να πληρωθεί το ΙΚΑ
μετά από αυτό του καταθέσαμε την έγγραφη διαμαρτυρία και αποχωρήσαμε
Συνάδελφοι
Την Πέμπτη 25/2 και ώρα 11:30 θα συναντηθούμε στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ στη Γ' Σεπτεμβρίου
προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας
την Παρασκευή 26/2 και ώρα 10:30 σας καλούμε όλους για διαμαρτυρία εξω από τα γραφεία του
Υπουργείου Εργασίας στη Πλατεία Κλαθμώνος
΄
τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη της μαζικής παρουσίας μας και στις 2 παραπάνω συγκεντρώσεις
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο "αγώνας" από τον καναπέ δεν θα έχει αποτελέσματα
Ζούμε κρίσιμες στιγμές και η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη
Για την επιτροπή
Γ. Θαλασσινός

***3μελής Επιτροπή

συνάδελφοι
στις συνημμένες σελίδες είναι η απάντηση του Υφυπουργού Κου Κουτρουμάνη στην ερώτηση του βουλευτή Κ. Παντούλα
για το θέμα μας. Δώστε έμφαση στην τελευταία παράγραφο

***3μελής Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελούμε μια ομάδα 601 πρώην υπαλλήλων του ΟΤΕ οι οποίοι αποχωρήσαμε από τον Οργανισμό το καλοκαίρι του 2009 (15/6-15/9) με βάση τους νόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου 3371/2005 και 3762/2009 περί εθελουσίας εξόδου με σκοπό την συνταξιοδότησή μας.

Έκτοτε, και επι 9 μήνες, παραμένουμε απλήρωτοι αναμένοντες τη σύνταξή μας

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε προκαταβολή σύνταξης, ούτε έναντι της σύνταξης, ούτε το εφάπαξ, οι τράπεζες δεν μας χορηγούν δάνεια, ενώ αντιθέτως κινδυνεύουν πάρα πολλοί από μας να χάσουμε τα σπίτια μας εξαιτίας των ανεξόφλητων δόσεων δανείων.

Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η μη προώθηση της Κοινής Υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Εργασίας ισχυριζόμενο οικονομικές διαφορές με τον ΟΤΕ

Εμείς οι 601 πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ που επί 33 χρόνια τον υπηρετήσαμε με πίστη και αφοσίωση αρνούμαστε να είμαστε τα θύματα μιας ιδιότυπης διαμάχης ανάμεσα στον ΟΤΕ και στο Υπουργείο.

Συναισθήματα όπως πικρία, αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση είναι λίγα μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης που έχουμε περιέλθει.

Σήμερα 22/2/2010 και ώρα 10:30 θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ διαμαρτυρόμενοι γιαυτή τη κατάσταση απαιτώντας την άμμεση διευθέτηση κάθε θέματος που εκκρεμεί με το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταβολές των συντάξεων

Η επιτροπή για τους 601 υπαλλήλους του ΟΤΕ

***3μελής Επιτροπή

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Κύριοι,

Γνωρίζετε προφανώς το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την «ουρά» της εθελουσίας εξόδου 601 εργαζομένων με βάση τους νόμους 3371/2005 και 3762/2009.

Εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε περιέλθει άνευ λόγου και αιτίας σε πολύ δύσκολη κατάσταση παραμένοντας απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.

Γι’ αυτό θεωρούμε τον ΟΤΕ συνυπεύθυνο με το Υπουργείο Απασχόλησης διότι επί τόσους μήνες δεν αντιμετωπίσατε όπως έπρεπε ένα τόσο σημαντικό θέμα με αποτέλεσμα να εκρεμμούν ακόμα αποφάσεις απαραίτητες για την συνταξιοδότησή μας.

Δεν κατανοούμε πώς είναι δυνατό να υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια στο ΟΤΕ για λογαριασμό των 601 υπαλλήλων και να μη βρίσκεται τρόπος να τα πάρουν οι δικαιούχοι.

Εμείς οι 601 πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ που επί 33 χρόνια τον υπηρετήσαμε με πίστη και αφοσίωση και αποδεχθήκαμε, για λόγους εκσυχρονισμού του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού φορέα της χώρας, την συμμετοχή μας στη εθελουσία έξοδο αισθανόμαστε ότι συνθλιβόμαστε ανάμεσα στον ΟΤΕ και στο Υπουργείο.

Συναισθήματα όπως πικρία, αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση είναι λίγα μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης που έχουμε περιέλθει.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε προκαταβολή σύνταξης, ούτε έναντι της σύνταξης, ούτε το εφάπαξ, οι τράπεζες δεν μας χορηγούν δάνεια, ενώ αντιθέτως κινδυνεύουν πάρα πολλοί από μας να χάσουμε τα σπίτια μας εξαιτίας των ανεξόφλητων δόσεων δανείων.

Απαιτούμε την άμμεση διευθέτηση κάθε θέματος που εκκρεμεί με το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταβολές των συντάξεων

        Η επιτροπή για τους 601 του ΟΤΕ

Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Ν. ΒΑΛΗΣ Κ. ΚΟΤΕΛΟΣ Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Γ. Τράντζας

Αγαπητοί
Συνάδελφοι (?)
Συνταξιούχοι (?)
ΚΟΡΟΙΔΑ (?)
Δεν γράφω να προτείνω κάτι.Άλλωστε δεν μπορώ να κομίσω γλαύκαν εν Αθήναις. μετά απο την αναλυτική και υπερβολικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση τόσων φίλων
που πραγματικά κάνει εντύπωση και δείχνει και το ψηλό επίπεδο που υπάρχει (μάλλον αυτό πληρώσαμε με 4 χρόνια αγωνίας και αναμονής) όπως πολύ σωστά τονίστηκε απο άλλο συν/φο.
Γράφω για να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ πρώτα-πρώτα την Επιτροπή που ακούραστα προσπαθεί να προωθήσει τα δίκαιά μας και να μας ενημερώνει ,καταναλώνοντας το χρόνο τους για το ΚΟΙΝΟ συμφέρον.
Δεύτερο για ....ψυχοθεραπεία μου ,αφού δεν είναι δυνατό λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων να παρευρεθώ σε συνάντησή μας.
Και τρίτο να σας ενημερώσω για μήνυμά μου (ηλεκτρονικό! ηλεκτρονική διακυβέρνηση γαρ ) που έστειλα στούς άρχοντες.
Ας με συγχωρέσει ο συν/φος Μαχαιρίδης που δανείστηκα λίγο το σκελετό του και ...έκλεψα το κόπο του!
Αν περάσει απο Γιάννινα θα του το ξεπληρώσω αρκεί να του αρέσει το τσίπουρο!
Καλό κουράγιο!

ΠΡΟΣ :

1. Πρωθυπουργό Κύριο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

2. Υπουργό Εργασίας Κύριο ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΔΡΕΑ

3. Υρυπουργό Εργασίας Κύριο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

4. Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων κ.κ. Μ.ΠΑΝΤΟΥΛΑ & Ε.ΑΡΓΥΡΗ

ΑΘΗΝΑ

Εκλαμπρότατοι Άρχοντες και Πολυχρονεμένοι μου,

συγχωρέσετε έναν ταπεινό υπήκοό Σας που τολμά να Σας απευθυνθεί και να Σας ζητήσει να δώσετε λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησής του.

Είμαι ένας από τους 601 υπαλλήλους του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ( Ο.Τ.Ε. ) , που κάνοντας χρήση των ΝΟΜΩΝ του Ελληνικού Κράτους, 3371/2005 και 3762/2009, παραιτήθηκα από τον Ιούνιο του 2009, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ.

Yπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης και ανέμενα την έκδοση Απόφασης , μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα

Ξαφνικά στις αρχές του Ιανουαρίου του 2010 πληροφορήθηκα από τον Τύπο , ότι υπάρχει πρόβλημα με την συνταξιοδότηση όλων μας, που αποχωρήσαμε από τον Ο.Τ.Ε. , με χρήση των ΝΟΜΩΝ περί εθελουσίας εξόδου, διότι από ένα λάθος (?) της αναλογιστικής μελέτης το οποίο ….ακόμα δεν βρέθηκε αλλά εξ ορισμού! υπάρχει, ο Οργανισμός οφείλει στο ΙΚΑ κάποιο ποσό (μεγάλο μεν αλλά υποπολλαπλάσιο των οφειλομένων από μια χούφτα γνωστούς και άγνωστους εισφοροφυγάδες και εισφοροκλέφτες !)

Είχαμε βέβαια και τη πληροφόρηση σε κάποια χρονική περίοδο ότι το θέμα μας (η περί ης ο λόγος Κ.Υ.Α) θα αποδεσμευτεί από την απαίτηση αυτή ,κάτι που ανατράπηκε με νεώτερο …ανακοινωθέν ότι δεν μπορεί να γίνει!

Και επειδή δυστυχώς «, απέσβετο και λάλον ύδωρ» δεν υπάρχει δυνατότητα να απευθυνθούμε στη Δελφική Πυθία ούτε βέβαια στις Δωδωναίες «Πελειάδες» , λόγω υλοτόμησης της Ιεράς «Φηγού», για περαιτέρω πληροφορίες.

Από ότι έχω καταλάβει από τα δημοσιεύματα , όσο αυτό είναι δυνατό, υπάρχει πρόβλημα καταβολής κάποιου ποσού από τον Ο.Τ.Ε. , που έχει ακόμα μεγαλομέτοχο το ίδιο το Κράτος , στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων , που και εκείνο με τη σειρά του ανήκει στο Κράτος.

Βεβαίως δεν κατάλαβα γιατί σκέφτηκε κάποιος να χρησιμοποιήσει στην οικονομική αυτή διαμάχη δύο φορέων , που το Κράτος έχει συμμετοχή και διοίκηση , τους συναδέλφους μου και εμένα σαν ομήρους εκτός και αν οι σύμβουλοί σας (κύρια οι έχοντες σχέση με τον ΟΤΕ και κατ΄επέκταση με τους εργαζομένους του) σας το πρότειναν για δημιουργία συγκεκριμένων εντυπώσεων και πραγματοποίηση συγκεκριμένων επιδιώξεων.

Μήπως είναι οι ίδιοι ,Κύριε Υπουργέ , που σας ενημέρωσαν ότι επίκειται νέα εθελουσία στον ΟΤΕ στην οποία …σθεναρά αντιστάθηκαν και σας οδήγησαν στις δηλώσεις σας ότι «δεν θα επιτρέψετε καμία νέα εθελουσία» πιθανά αποκρύπτοντάς σας το ότι δεν αφορούσε τέτοιο γεγονός και απλά ήταν μια διαδικασία εφαρμοζόμενη από τη διοίκηση του ΟΤΕ από το 1996?

Σε αυτή τη περίπτωση μου έρχονται στο νου πρακτικές των Γερμανών κατακτητών στα χρόνια της κατοχής που για να αποτρέψουν τυχόν σαμποτάζ σε τραίνα έβαζαν μπροστά μια κλούβα με αγωνιστές πατριώτες.

Στη δική μας περίπτωση (δεν θα ήθελα να τους βάλω και ιδέες!) φοβάμαι μήπως γίνει και καμία πρόταση που θα στηρίζεται μάλιστα σθεναρά από τους ……ανεξάρτητους ταγούς της ενημέρωσης της κοινής γνώμης , να λιθοβολείται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιος από μας,σε κοινή θέα και κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών δελτίων ,μήπως και ευαρεστηθεί το ΔΣ του ΟΤΕ και καταβάλει το ποσό (?) που από λάθος (?) δεν κατέβαλε!

Μέχρι τότε όμως και επειδή έκανα τα εξής τραγικά λάθη:

(βέβαια ζητώ ταπεινά συγνώμη γι΄αυτό)

1)Να έχω παιδί φοιτητή σε Σχολή εκτός Ιωαννίνων

2)Να έχω καθημερινά έξοδα διαβίωσης (άλλωστε σαν …ρετιρέ είχα καλομάθει)

3)Να έχω και ένα στεγαστικό δάνειο

και επειδή «δεν υπάρχει σάλιο» ( δεν είχα προνοήσει να αποταμιεύσω τα ….υπερβολικά bonus που μας δίνανε για προώθηση πωλήσεων κύρια προϊόντων SIEMENS) θα ήθελα κανένα θαλασσοδάνειο η τουλάχιστο καμία πρόταση πώς να τα βγάλω πέρα!

Βέβαια σκέφτομαι να προκαλέσω μια ηλεκτρονική διαβούλευση , περί του θέματος και του πρακτέου , αλλά πολύ φοβάμαι ότι μέχρι να βγει συμπέρασμα πρέπει να εφοδιαστώ με καπέλο και μαύρα γυαλιά σαν απαραίτητα εργαλεία επαιτείας!

Και τέλος (η αρχή?) θα ήθελα να παραθέσω κάτι που απλά με πονάει!

“Τον άρχοντα , τριών δει μεμνήσθαι : Πρώτον μεν ότι …. ανθρώπων άρχει , δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει , τρίτον ότι …. ουκ αεί άρχει”

(Αγάθων ο εκ Τεισαμενού – τραγικός ποιητής)

Με τη τιμή που αρμόζει

Γιώργος Τράντζας

Ι Καποδίστρια 36-38

45332 Γιάννινα

Τηλ 6979091100

gktrantz@otenet.gr

e.argiris@parliament.gr g_koutroumanis@yahoo.gr

loverdos@parliament.gr gpapandreou@parliament.gr

m-pantoulas@otenet.gr loverdos@hol.gr

Κ. Μαυρίδης

Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που απαρτίζουν την επιτροπή για τη δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλουν για το συμφέρον όλων μας και να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια.

Να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο Αποστόλου για την διατήρηση του ιντερνετικού σημείου επικοινωνίας μας που αποτελεί πηγή πλούσιας πληροφόρησης για τον καθένα μας, αλλά και μέσα από τις απόψεις που εκφράζονται, αποτυπώνεται η κοινωνική ευαισθησία και o επαγγελματισμός που μας διέκρινε κατά την σταδιοδρομία μας, καθώς και η αγάπη προς την επιχείρησή την οποία με αξιοπρέπεια υπηρετήσαμε τρείς και πλέον δεκαετίες.

Πιστεύω και γω ότι οι προσπάθειές μας θα πρέπει να συγκλίνουν προς τον κ. Λοβέρδο και τους συμβούλους του και όχι προς τον κ. Βουρλούμη. Θεωρώ ότι ο κ. Βουρλούμης μας απέλυσε, μας ξόφλησε! Δεν μας χρωστάει τίποτα. Τώρα ο εργοδότης μας είναι το Ταμείο με πολιτικό προιστάμενο τον κ. Λοβέρδο.

Παρακάτω σας ανακοινώνω το e-mail που έστειλα στον Υπουργό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κλέων Μαυρίδης

Τηλ. 6974656020

kleonm@otenet.gr

----- Original Message -----
Sent: Sunday, February 21, 2010 4:08 PM
Subject: Συνταξιοδοτικό των 600 του ΟΤΕ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

  • Κατανοώ την δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζετε και εύχομαι η πολιτική σας να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, τόσο στα οικονομικά, όσο όμως και στα κοινωνικά. Μέσα σ’ αυτή την αγωνία σας όμως κάνετε λάθη!
  • Ζητάτε από τον Ελληνικό Λαό να μην φοροδιαφεύγει, να μην εισφοροδιαφεύγει, να είναι νομοταγής, να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, να μην παρανομεί.
  • Σεις όμως οι πολιτικοί είστε οι πρώτοι που παρανομείτε! Αρνείσθε να εφαρμόσετε του ψηφισθέντες νόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Με τι πρόσωπο θα απαιτήσετε από τους πολίτες εφαρμογή αυτών που θα νομοθετήσετε;
  • Σεις οι πολιτικοί θα έπρεπε να είστε οι ΄΄διδάσκαλοι΄΄ των πολιτών.
  • Είμαι ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ, που έκανα χρήση του δικαιώματος της εθελουσίας εξόδου, που μου δόθηκε με τους ψηφισθέντες, από τη Βουλή, νόμους 3371/2005 και 3762/2009.
  • Η ελάχιστη απαίτησή μου είναι η άμεση εφαρμογή τους. Η άμεση έκδοση απόφασης για λήψη της σύνταξης.
  • Σήμερα βρισκόμαστε στον Φλεβάρη του 2010 και ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή τον Ιούνιο του 2009! Γιατί κωλυσιεργείτε; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την καθυστέρηση;
  • Ως πολίτης και εργαζόμενος δεν εξανάγκασα κανέναν ώστε να με συνταξιοδοτήσει. Το πρόγραμμα εθελουσίας, στο οποίο μου πρότειναν να συμμετέχω, ώστε να αποχωρήσω από την δουλειά μου και να συνταξιοδοτηθώ, σχεδιάστηκε τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε επίπεδο διοίκησης, προκειμένου ο ΟΤΕ:
    • να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα,
    • να γίνει ανταγωνιστικός και
    • ελκυστικός για προσέλκυση ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων.
  • Λάβατε ποτέ υπόψη σας, ότι όλα τα παραπάνω επετεύχθησαν. εκτός από την νόμιμη λήψη της σύνταξής μου, η οποία συνυπολογίστηκε στην όλη προσπάθεια ΄΄εξυγίανσης΄΄ του ΟΤΕ, νομοθετήθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Το ερώτημα αμείλικτο: Γιατί κωλυσιεργείτε; Γιατί;
  • Αυτή τη στιγμή τιμωρούμαι γιατί επέλεξα να ενταχθώ στις διατάξεις του νόμου 3762/2009; Με εξευτελίζετε! Με μετατρέπετε σε επαίτη, χάνοντας την αξιοπρέπεια, με την οποία έζησα τόσα χρόνια, ως εργαζόμενος.
  • Γνωρίζετε ότι ως υπάλληλος είχα μοναδικό έσοδο τον μισθό μου; Εδώ και οκτώ μήνες έχετε στερήσει αυτό το εισόδημα από την οικογένειά μου, την έχετε γεμίσει με ανασφάλεια, οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν, έχω καταφύγει σε δανεισμό και ξέρετε ότι οι δανειστές απαιτούν και δεν το ξανασκέφτονται, όπως κάνετε εσείς.
  • Προσέξτε ώστε να μη γελοιοποιηθείτε! Ήδη στις εφημερίδες διαβάζουμε ότι εναγωνίως οι συνεργάτες σας ψάχνουν ΄΄το λάθος΄΄ το οποίο δεν μπορούν να το βρουν! Να είστε σίγουροι ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θα θέλαμε να βλέπουμε τους εκπροσώπους μας να εξευτελίζονται! Θέλουμε όμως να νομοθετούν, με δικαιοσύνη, και να εφαρμόζουν τα νομοθετήματά τους.
  • To νέο ήθος και ύφος που διακηρύξατε ότι πρεσβεύετε και το ελπίζουμε και εμείς, πρωτίστως ως έλληνες πολίτες, , με τέτοιες ενέργειες απαξιώνεται και τελικώς επικροτείται και μεσουρανεί πάντα η ρήση ότι ΄΄ όλοι ίδιοι είναι ΄΄.
  • Κ. Υπουργέ το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε άμεσα, τιμώντας κυρίως το ίδιο σας τον εαυτό, είναι να υπογράψετε την ΚΥΑ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της συνταξιοδότησής μας. Υπογράφοντας τηρείτε τόσο τις πρόσφατες υποσχέσεις σας περί ΄΄ αποσυσχέτισης του συνταξιοδοτικού μας με το θέμα των επιπλέον διεκδικήσεων από τον ΟΤΕ ΄΄, όσο και τον νόμο.

Με εκτίμηση

Κλέων Μαυρίδης

Τηλέφωνο: 6974656020

Οστρόβου 37 (TK 54453) Θεσ/νίκη

kleonm@otenet.gr