Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,
Από τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που έχομε προκύπτει ότι αποσυσχετίστηκε το θέμα μας από οποιαδήποτε διαφορά του ΙΚΑ με τον ΟΤΕ.

Αυτό σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχομε πιό συγκεκριμένα πράγματα

Για την επιτροπή


Γ. Θαλασσινός

Μ. Φλώρος

Φίλοι μου και συνάδελφοι αγαπητοί
Ενώ η ζωή όλων μας τρέχει, με τις φτέρνες μπροστά βέβαια, κάποιοι από εμάς ηρεμούνε, κάποιοι εξοικονομούν τα προς το ζείν, αλλά κάποιοι άλλοι τρέχουν για όλους μας!
Θεωρώ λοιπόν ελάχιστο χρέος μου να στείλω σ' αυτούς τους φίλους και συναδέλφους ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Το ίδιο σημαντικό θεωρώ και το έργο εκείνων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ιστότοπο που μας ενώνει και θεού θέλοντος ας μας ενώνει μέχρι το τέλος.
Πιστεύω φυσικά ότι αυτό το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκπέμπεται από όλων τις καρδιές και όταν με το καλό τελειώσει αυτός ο απίθανος γολγοθάς μας θα πρέπει και έμπρακτα να τους ευχαριστήσουμε.
Να τους έχει ο Θεός καλά.

Παντοτινά ρομαντικός και βλάχος και ΟΤΕ-τζής
Μάκης Φλώρος

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,
Σήμερα 22/1/2010 (11:00) συναντήθηκε η επιτροπή μας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ
Βουρλούμη παρουσία των γενικών διευθυντών (Δακουτρό, Γκίζα και Πασιά).
Τον ενημερώσαμε για την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό και του ζητήσαμε την παρέμβασή του προκειμένου
να διαχωρισθεί το θέμα μας από οποιαδήποτε διεκδίκηση του Υπουργείου από τον ΟΤΕ.
Το αποδέχθηκε και θα κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση στην συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό την Τρίτη 26/1/2010 .
Για την επιτροπή
Γ. Θαλασσινός

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι
Σήμερα το απόγευμα (21/1/2010) συναντηθήκαμε (4 μέλη εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και 4 μέλη από μας)
με τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, του εκθέσαμε το πρόβλημα το οποίο και εγνώριζε από πολλές παρεμβάσεις, επιστολές και υπομνήματα.
Αναγνώρισε το πρόβλημά μας και δεσμεύτηκε πολύ σύντομα να προχωρήσει στην επίλυσή του
αφού πρώτα συναντηθεί με την Διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του Υπουργείου
σχετικά με το κόστος όλης της εθελουσίας από το 2005 και τις διαφορές που προκύπτουν.
Για την επιτροπή
Γ. Θαλασσινός

Ν. Καραμολέγκος

Συνάδελφοι Το παρακάτω κείμενο έστειλα στον Πρωθυπουργό μαζί με το σχέδιο υπόμνηματος (διαμορφωμένο ανάλογα)
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ.

Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ.

- Σας γράφω τα παρακάτω για να εκτονωθώ, γιατί με πνίγει το δίκιο μου, για να καταλαγιάσει η οργή μου, για να απαλύνω λίγο την ξεφτίλα στην οποία με αναγκάζετε, για να τα πω σε κάποιον ,,,Ηγεμόνα (έτσι πια σας νοιώθω, και δεν το λέω για Αντιπολιτευτικούς λόγους, κάθε άλλο).

- Είμαι από τους 601 απολυμένους (προς συνταξιοδότηση) από τον ΟΤΕ, που με το έτσι θέλω ο κ. Υπουργός μας, μας άφησε μετέωρους άγνωστο για πόσο.

- Δεν θα σας κουράσω με τις λεπτομέρειες (θα τις ξέρετε άλλωστε) μόνο να σας ρωτήσω: γιατί αποφασίσατε να καταρρακώσετε την τιμή και την αξιοπρέπεια 601 οικογενειών και να τους εξοντώσετε;

- Γιατί αφού αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα δεν στοχεύετε εκεί που πρέπει για τη λύση του; Και λύση βέβαια δεν είναι η αναβλητικότητα των αποφάσεων και η διαιώνιση των προβλημάτων των 601 Ομήρων.

- Που είναι η δικαιοσύνη, όταν στη διαμάχη σας με τον πρώην εργοδότη μας για να ..ισοφαρίσετε;.. χτυπάτε εμάς;

- Που είναι η δικαιοσύνη, όταν με το νόμο (3762/2009 ) με βγάζετε στη σύνταξη και μετά δεν μου τη δίνετε, αναγκάζοντας με να ψάχνω για δανεικά για να ζήσω την οικογένεια μου;

- Που είναι η δικαιοσύνη, όταν μου στερείτε αυτά που δικαιούμαι αν και ξέρετε πολύ καλά ότι, σαν μισθωτός, έχω πληρώσει μέχρι τελευταίας δραχμής το χρέος μου προς την Πολιτεία;

- Τι δικαιολογίες μου προτείνετε να πω στα (3) παιδιά μου που τα μεγάλωσα με κενές (όπως τις νοιώθω τώρα) έννοιες όπως: Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα, Σεβασμό στους νόμους και στους συνανθρώπους τους, και τόσα άλλα;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να τους διδάξω το νόμο της Ζούγκλας για να επιβιώσουν τουλάχιστον αυτά;

- Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η Νεολαία ακολουθεί τον δρόμο της Απόρριψης των κομμάτων και της αντίστασης σε κάθε μορφή Εξουσίας;

- Κ. Πρωθυπουργέ θα μπορούσα να γράφω ώρες όμως δεν θα σας κουράσω άλλο (Σας στέλνω ένα συνοπτικό υπόμνημα με την περίπτωση μας)

- Μην περιμένετε όμως να δείτε ακραία τραγικά γεγονότα για να δώσετε λύσεις.

- Μην συνεχίζετε να παίζετε στο ίδιο έργο με το σενάριο που παραλάβατε. Αλλάξτε το, αυτό άλλωστε περιμένουμε από εσάς.

- Μη απαντήσετε. Αφουγκρασθείτε μόνο λίγο τους αποκάτω και προσπαθήστε να αποδώσετε Δικαιοσύνη, για την οποία έχετε παλέψει και Εσείς και ο Πατέρας σας.


Με Εκτίμηση


Νίκος Καραμολέγκος

Αγρός – Πάγος

84100 ΣΥΡΟΣ

22810-43977

nikosk45@gmail.com

Προς : gpapandreou@parliament.gr

Ανακ.: loverdos@hol.gr, loverdos@parliament.gr

g_koutroumanis@yahoo.gr

spyroskouvelis@parliament.gr

p.rigas@parliament.gr

Υπόδειγμα

Συνάδελφοι
το συνημμένο κείμενο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε
περίπτωση που σας ζητούν υπόμνημα για το πρόβλημά μας
επίσης μπορείτε να το αποστείλετε σε όποιον νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει
Γ. Θαλασσινός #

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με τον νόμο 3371/2005, περι εθελουσίας εξόδου, το Ελληνικό κράτος προέτρεπε τους υπαλλήλους του ΟΤΕ για λόγους εκσυχρονισμού της επιχείρησης να αποχωρήσουν από την εταιρία με μοναδικό κίνητρο την πρόωρη συνταξιοδότησή τους.

Συμμετείχαμε και εμείς σ’αυτό το πρόγραμμα με αίτηση που καταθέσαμε στις 14/10/2005 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς μας.

Η τότε επικρατούσα τάξη πραγμάτων αποφάσισε ότι εμείς οι διορισθέντες στον ΟΤΕ το 1976 και 1977 (σύνολο 601 άτομα), ανελλιπώς υπηρετούντες τον Οργανισμό, αναίτια και με μια παντελώς αστήριχτη απόφαση του Υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου μας άφησε εκτός της εθελουσίας , παρά την θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ-ΟΤΕ .

Με τον νόμο 3762/15.5.2009 αναγνώριστηκε το δικαίωμα της συμμετοχής μας στην εθελουσία του 2005, και βάσει αυτού του νόμου απολυθήκαμε από τον τον ΟΤΕ για συνταξιοδότηση από 16/6/2009. Ο Νόμος δεν προυποθέτει την συνταξιοδότηση μας υπο την αίρεση της συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και Κράτους για το κόστος , το οποίο άλλωστε έχει ήδη εγκριθεί . Εάν παρόλα αυτά οποιαδήποτε Υπηρεία του Κράτους θέλει να επανεξετάσει το κόστος της εθελουσίας αυτό δεν μπορεί να αναστείλει την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Έκτοτε, εδώ και 8 μήνες, περιμένουνε την απονομή σύνταξης χωρίς να έχουμε το δικαίωμα ούτε προσωρινής σύνταξης ούτε προκαταβολής ένταντι αυτής .

Αντιλαμβάνεσθε ότι 8 μήνες τώρα ζούμε εμείς και οικογνειες μας με δανεικά καθόσον σε όλο τον εργασιακο μας βίο στηριχθηκαμε στο μισθό μας.

Αντί αυτού και χωρίς στοιχειώδη επίσημη ενημέρωση από τον ασφαλιστικό μας φορέα , ακούμε έκπληκτοι τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη εάν ο ΟΤΕ δεν δώσει στο κράτος 100 έως 120 εκατ.

Κατανοούμε πλήρως την αγωνία σας και τον αγώνα σας να συγκεντρώσετε χρήματα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία άλλωστε ανησυχούμε και εμείς και θα είμαστε αλληλλέγγυοι σε κάθε σας προσπάθεια, αλλά δεν είναι δυνατόν μετά από 33 χρόνια εργασίας να γινόμαστε τα θύματα μιας ιδιότυπης διαμάχης κράτους και εργοδότη.

Κύριοι Υπουργοί, δεν παρακαλούμε, απαιτούμε αυτά που κάθε εργαζόμενος δικαιούται στο τέλος του εργασιακού του βίου την ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ, αυτά που η ελληνική βουλή εψήφισε με τους νόμους 3371/2005 και 3762/2009, αυτά που δικαιούμαστε μετά από 33 χρόνια συνεισφοράς στην άναπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ελλάδας.

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή στο Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων άσχετα από την ΚΥΑ.

Οι 601 του ΟΤΕ

#

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι

Σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκφράσαμε τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας

Κυρίαρχο αίτημά μας ήταν η άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας πράγμα που ο Πρόεδρος σε συμφωνία με τον Γενικό Γραμματέα είχαν δρομολογήσει.

Ο Υπουργός εργασίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας συμφώνησαν να συναντηθούν, παρόντων και μελών της επιτροπής, την Πέμπτη 21/1/2010.

Για την επιτροπή

Γ. Θαλασσινός

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι,

Μετά την συνάντηση της Τετάρτης ακολούθησε μια σειρά επαφών με την Ομοσπονδία προκειμένου να οργανώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τη συνάντηση της Δευτέρας

Αποτέλεσμα των επαφών αυτών ήταν η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για συνάντηση με την Ομοσπονδία τη Δευτέρα ώρα 10:00 προκειμένου από κοινού να καθορίσουμε τη δράση μας για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί

Επίσης ομόφωνα η επιτροπή, για λόγους οικονομίας δυνάμεων, αποφυγής καταστάσεων που θα δημιουργούσαν αρνητική εικόνα στον αγώνα μας, αποφυγής κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης του προβλήματός μας αλλά και κλιμάκωσης των δράσεών μας όταν και εφόσον χρειασθεί, αποφάσισε να ΜΗΝ παραστούμε όλοι μας τη Δευτέρα στην Ομοσπονδία αλλά μόνο η επιτροπή.

Ήδη η Ομοσπονδία δρομολογεί επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.

Για την επιτροπή

Γ. Θαλασσινός

Γ. Κωνσταντινόπουλος

(παρακαλώ αν μπορείτε να το αναρτήσετε το στο ιστολόγιο)
(ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ, δεν μας μένει τίποτα άλλο στη δύση μας..)
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, εφόσον δεν κατανοούν σε τι τρέλλα μας έριξαν.
ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 600ους του ΟΤΕ
(απολυμένος από τον ΟΤΕ με εθελουσία, χωρίς ΜΙΣΘΟ, χωρίς ΣΥΝΤΑΞΗ, χωρίς ΑΣΦΑΛΙΣΗ, χωρίς ...μέλλον εξαιτίας των αποφάσεων σας)
(είμαι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ, ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ και ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΣ!!!!!!)
Κύριοι Υπουργοί,
Ύστερα από το διορισμό μου στον ΟΤΕ (1977) δεν έλειψα από τον ΟΤΕ ούτε ώρα!!! Για 32 χρόνια τον υπηρέτησα πιστά.
Σε ηλικία μεγαλύτερη των 51 ετών, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ με νομοθεσία του 2009, μου είπε ότι αν επιθυμώ μπορώ να ενταχθώ σε πρόγραμμα εθελουσίας (συνέχεια της μεγάλης εθελουσίας του 2005, που και σε εκείνη έπρεπε να ενταχθώ, αλλά τα σχέδια του ΟΤΕ και της τότε κυβέρνησης δεν επέτρεψαν)
Με βαριά καρδιά, μετά την άλωση του ΟΤΕ από τους ανθρώπους της ...ΑΓΟΡΑΣ και τα νεοφιλελεύθερα σενάρια πώλησης, αποφάσισα να φύγω.
Το κόστος της εθελουσίας μου θα το πλήρωνε ο ΟΤΕ. (σαν εργαζόμενος και μισθωτός με ενδιέφερε άμεσα αυτό).
Σε εφαρμογή της εθελουσίας αποχωρίσαμε 601 άτομα (ουρά της μεγάλης εθελουσίας). Όλοι μας έχουμε διοριστεί το 1976 και 1977. Δηλαδή έχουμε πάνω από 32 χρόνια δουλειάς και δεν είμαστε ούτε 40άρηδες, ούτε έχουμε 15 ή 20 χρόνια δουλειάς όπως κάποιοι κακέντρεχα διαδίδουν.
Σήμερα με την απόφασή σας ΥΠΟΥΡΓΕ ΛΟΒΕΡΔΕ,
(με το να μην υπογράφετε την ΚΥΑ για τους 600 του ΟΤΕ)
με κρατάτε ΟΜΗΡΟ,
χωρίς μισθό, αφού ο ΟΤΕ με έχει απολύσει,
χωρίς σύνταξη, αφού δεν μου τη χορηγείτε,
ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, γιατί δεν είμαι ούτε εργαζόμενος ούτε συνταξιούχος,
τί είμαι τέλος πάντων είμαι;
Η διαμάχη σας με τον ΟΤΕ με ενδιαφέρει. Aν είναι να πληρώσει ο ΟΤΕ και άλλα ποσά, είμαι ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ 600 εργαζομένων, γιατί γίνεται;
Αν δικαιούμαι (που τη δικαιούμαι) σύνταξη, χορηγείστέ τη μου.
Αν δεν δικαιούμαι σύνταξη, γιατί κάποιοι έκαναν λάθος, να γυρίσω στη δουλειά μου και η ηθική επιβάλλει να ρυθμίσετε άμεσα την επιστροφή μου με τις αποδοχές που έχασα και είχα όταν απολύθηκα.
Το να γίνω μπαλάκι, σε δικαστική διαμάχη σας με τον ΟΤΕ, δεν νομίζω ότι περνά από τη σκέψη κανενός λογικού ανθρώπου. Το αποτέλεσμα της διαμάχης σας δεν έχει αντικείμενο εμένα, αλλά ένα διαδικαστικό θέμα.
Προς το παρόν ζητάω το..... ΕΛΕΟΣ του "Ηγεμόνα", για το συνάδελφό μου εκείνον που εξάντλησε το εφάπαξ σε δύο ταξίδια του στο εξωτερικό, για σοβαρότατο πρόβλημα υγείας της γυναίκας του και σήμερα είναι χωρίς ευρώ, για το συνάδελφό μου εκείνο που δεν έχει κανένα άλλον πόρο και μεγαλώνει παιδιά με φροντιστήρια.
Δεν ξέρω αν οι συνεργάτες σας θα σας δώσουν το μήνυμά μου, ελπίζω να το κάνουν, εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτό που περνάνε 600 οικογένειες, δεν έχει ματαγίνει.

Σας ευχαριστώ


Υ/Γ. Σοβαρότατη εγχείριση που πρέπει να κάνω, την αναβάλω εξαιτίας αυτής της εκκρεμότητας, γιατί είμαι ανασφάλιστος.
Πιστεύω ότι κάποιο πρωί θα ξυπνήσω και θα νιώσω ότι ήταν ΕΦΙΑΛΤΗΣ αυτό που ζω και όχι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Γιάννης Κωνσταντινόπουλος
Ψαρών 37, Αγία Παρασκευή
210-6080777
6978-441009

Ι. Κρητικίδης

Κ. Υπουργέ

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζετε στο Υπουργείο σας, όπως αντιλαμβάνομαι και τη δεινή θέση των ασφαλιστικών ταμείων. Εκείνο που επίσης γνωρίζω και φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεστε και εσείς είναι πως σε καμιά περίπτωση δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι στα ταμεία.

Ειδικότερα θέλω να σας αναφέρω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εγώ και άλλοι 600 συνάδελφοι μου, πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ, που συνταξιοδοτηθήκαμε πρόσφατα (από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2009) στα πλαίσια της μεγάλης εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα προσωπικά έχω απολυθεί από τις 3 Ιουλίου του 2009 και ύστερα από 33 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στον ΟΤΕ. Πίστευα πως σε ένα χρονικό διάστημα έξι επτά μηνών θα έπαιρνα τη σύνταξή μου, προκειμένου να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου εν ειρήνη.

Τώρα με έκπληξη ακούω ότι θα έπρεπε να έχει γίνει καλύτερος υπολογισμός και να λάβει το ΙΚΑ μεγαλύτερo ποσό από αυτό που του παραχώρησε ο ΟΤΕ και θα πρέπει να καταβάλλει στο ΙΚΑ πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ.

Όμως εμείς σε τι φταίμε κύριε υπουργέ και δεν υπογράφετε την ΚΥΑ προκειμένου να πάρουμε τη σύνταξή μας? Γιατί να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και να αναγκαζόμαστε (πολλοί από εμάς) να δανειζόμαστε για να ζήσουμε?

Πολύ καλά κάνετε και ζητάτε αυτά που εδικαιούτο το ΙΚΑ. Καλά κάνετε και τα διεκδικείτε. Μη χρησιμοποιείτε όμως εμάς σαν μέσο πίεσης στον ΟΤΕ και τον χειρότερο manager του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση ηθικό αυτό αλλά και δεν ανταποκρίνεται σε ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναφέρει για το σεβασμό του κράτους προς τον πολίτη.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ευελπιστώ πως σύντομα θα έχω κάποια απάντηση και θα δώσετε λύση.

Ιπποκράτης Κρητικίδης

Παρασκευοπούλου 22

55133 Θεσσαλονίκη

salos@otenet.gr

Α. Κακαλιάντης

Παρακαλώ να αναρτηθεί στο blog η παρακάτω επιστολή που έστειλα στον κο Πρωθυπουργό και στους αναφερόμενους υπουργούς

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, κοι Υπουργοί, έλεος πια!

-Είμαστε οι 600 εναπομείναντες της εθελούσιας αποχώρησης του ΟΤΕ του 2005.

-Είμαστε αυτοί που ενώ είχαμε τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με όλους τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από το 2006, εντούτοις εξαιρεθήκαμε από την εθελούσια άδικα εξυπηρετώντας σκοπιμότητες της Διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ.

-Είμαστε αυτοί που επί 4 περίπου χρόνια, όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, αποτελούσαμε το «μπαλάκι πινγκ-πονγκ» μεταξύ Διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ.

-Είμαστε αυτοί που επί μία 4ετία, ανάλογα με το τι συμφέροντα (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά) εξυπηρετούνταν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποτελούσαμε το εξιλαστήριο θύμα, αντιμετωπίζοντας και υπομένοντας βομβαρδισμό ανακοινώσεων Διοίκησης ΟΤΕ και Κυβέρνησης ΝΔ, που τη μία μας εμφάνιζαν απόλυτα δικαιωμένους και το θέμα μας επιτέλους τελειωμένο και την άλλη πάντα προέκυπτε κάποιος λόγος, που αναιρούσε τον προηγούμενο και μας επανέφερε στην αρχική θέση της αβεβαιότητας, αλλά και της ελπίδας για την δικαίωσή μας.

-Καταφύγαμε στη δικαιοσύνη για την άρση της αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος μας, αλλά επι 4 χρόνια, κάθε φορά που έφτανε η ημέρα της εκδίκασης, η υπόθεσή μας έπαιρνε αναβολή για τουλάχιστον 1 εξάμηνο. Ετσι παρόλο που οι εισηγήσεις των εισηγητών μας δικαίωναν, η υπόθεσή μας είτε αναβάλλονταν, είτε έκανε «δρομολόγιο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Διοικητικό Δικαστήριο, είτε αντίστροφα.

-Κανείς από την Διοίκηση του ΟΤΕ και την Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν συλλογίστηκε ότι 600 εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους, πολίτες νομοταγείς φορολογούμενοι, άνθρωποι αξιοπρεπείς, όλοι με πάνω από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας και πάνω από 50 ετών, ζούν επι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το δράμα της αβεβαιότητας, της ομηρίας, της καταρράκωσης κάθε έννοιας ψυχικής και συναισθηματικής ισορροπίας, ηρεμίας και γαλήνης, αρνητικά φορτισμένοι για να αντιμετωπίζουμε με δύναμη,σθένος και αισιοδοξία τη ζωή, με όλα τα άλλα προβλήματά της που προκύπτουν καθημερινά.

-Επιτέλους! μετά από όλη αυτή την 4ετή ομηρία μας και ψυχοφθόρα πορεία της υπόθεσής μας, έφθασε η στιγμή της δικαίωσής μας (έτσι νομίζαμε μέχρι προχθές) με την ψήφιση στην Ολομέλεια της βουλής, την άνοιξη 5/5/2009, του νόμου 3762/2009, άρθρο 34, (ΦΕΚ 75Α'/15.5.2009), που μας εντάσσει στην εθελούσια αποχώρηση του 2005 και ορίζει τη διαδικασία συνταξιοδότησής μας. --Αναρωτιόμαστε επομένως, αν τελικά, ο κάθε νόμος που ψηφίζει η νόμιμα εκλεγμένη βουλή, δεσμεύει το Ελληνικό κράτος ή μόνο την εκάστοτε Κυβέρνηση;

-Ο νόμος αυτός λοιπόν, υποχρέωσε τον ΟΤΕ μέσα σε 1 τρίμηνο να μας απολύσει και να προχωρήσει τη συνταξιοδότησή μας με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της εθελούσιας αποχώρησης του 2005. Ετσι και έγινε.

-Είμαστε επομένως εκτός ΟΤΕ εδώ και 7 ολόκληρους μήνες, χωρίς καμία πληρωμή, ούτε καν έναντι ή προκαταβολή συνταξιοδότησης, όλοι σε οικογενειακή κατάσταση με παιδιά φοιτητές ή άνεργα σε περίοδο αναζήτησης εργασίας, στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία, με πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις.

-Η πορεία της υπόθεσής μας σε άλλη βέβαια διάσταση, θα μπορούσε να παρομοιασθεί με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, που πάντα πλησίαζε και πάντα βρισκόταν στην πορεία κάποια αιτία-κάποιο εμπόδιο, ώστε να τον απομακρύνει από την επιστροφή στο σπίτι του.

-Επειδή δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, γιατί γνωρίζουμε το φόρτο σας και την αγωνία σας, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύει η κυβέρνηση και η χώρα,

-Επειδή πιστεύουμε ότι γνωρίζετε όλα όσα θλιβερά, δύσκολα και απαράδεκτα περάσαμε αυτά τα 4 χρόνια, χωρίς να έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, γιατί είχαμε την ατυχία να βρεθούμε στο πεδίο μάχης σκοπιμοτήτων Διοίκησης ΟΤΕ και Κυβέρνησης ΝΔ,

Εδώ ταιριάζει να σας θυμίσουμε το σοφό ρητό του λαού μας που λέει ότι «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

-Επειδή πιστεύουμε ότι δεν θέλετε να αποτελέσουμε και επί της δικής σας διακυβέρνησης «τα βατράχια», για την διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ Διοίκησης ΟΤΕ και Υπουργού Εργασίας κου Λοβέρδου, (εδώ να σας θυμίσουμε ότι οι 2 άλλοι Υπουργοί σας, κοι Παπακωνσταντίνου και Ρέππας υπέγραψαν ήδη την συγκεκριμένη απόφαση που μας αφορά και δεν νομίζουμε ότι αυτοί ενδιαφέρονται λιγότερο από τον κο Λοβέρδο),

-Επειδή πιστεύουμε ότι κατανοείτε τη δεινή θέση μας και οποιαδήποτε παράταση αυτής της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε εξαθλίωση και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, πράγμα που είναι άδικο για ανθρώπους που εργάστηκαν πάνω από 30 χρόνια, πρόσφεραν και φορολογήθηκαν από την πρώτη μέρα εργασίας τους και το μόνο τους αμάρτημα ήταν ότι βρέθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στο πεδίο μάχης σκοπιμοτήτων Κυβερνήσεων και Διοίκησης ΟΤΕ

Για όλα τα παραπάνω,

Παρακαλούμε κε Πρωθυπουργέ,

να δώσετε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους (Υπουργό κο Λοβέρδο και Διοίκηση του ΟΤΕ), ώστε να αποσυσχετήσουν την υπόθεσή μας από την διένεξη του Υπουργείου με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, να υπογραφεί και προωθηθεί άμεσα η απόφαση για μας, ώστε επιτέλους να φθάσει στο τέλος του το πολυτάραχο ταξίδι μας και αυτοί ας βρούν άλλον τρόπο διευθέτησης της διαφοράς τους, χωρίς να στηρίζουν και εκβιάζουν την οποιαδήποτε επίλυση ή διεκδίκηση στις πλάτες εργαζομένων ή συνταξιούχων.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Με τιμή

Ενας από τους 600 πρώην εργαζόμενους στον ΟΤΕ, νυν άνεργος, ελπίζω σύντομα να πληρώνομαι την σύνταξή μου



Α. Κακαλιάντης

Κ. Ντόγρα 43 Τ.Κ. 54352

Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 908444

e-mail : a908444@otenet.gr

Δ. Πέτσιος

Παρακαλω όπως αναρτηθεί στο blog μας για ενημέρωση των συναδέλφων το παρακάτω e-mail που έστειλα προς τον Υπουργό Εργασίας και θα ήθελα να αναρτηθεί . ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΙΟΣ


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
Είμαι και εγώ ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ που έκαναν χρήση του άρθρου 34 του νόμου 3762/2009 (ένταξη στην εθελούσια αποχώρηση του 2005) και απολύθηκα από τον ΟΤΕ στις 10-7-2009.
Μετά την ανάγνωση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου σας την 12-1-2010 όπου δηλώσατε ότι υπάρχει οικονομική διαφορά μεταξύ ΙΚΑ και ΟΤΕ (οικονομική μελέτη και όχι αναλογιστική) η οποία πρέπει να προσδιοριστεί, θα ήθελα να ρωτήσω για ποιό λόγο πρέπει να είναι μετέωροι 600 άνθρωποι με τις οικογένειές τους οι οποίοι εδώ και επτά (7) μήνες παραμένουν χωρίς σύνταξη, με όλα τα επακόλουθα (δάνεια, κόστος ζωής κλπ) και που δεν φέρουν καμμιά ευθύνη, αλλά μάλλον απλώς επιβεβαιώνουν τη λαϊκή παροιμία << Μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια>>.
Αδυνατώ να κατανοήσω τα κίνητρα της άρνησης σας και δεν θέλω να πιστέψω ότι οι πιθανόν διαφορές που έχετε με την Διοίκηση του ΟΤΕ θα κρατήσουν σε ομηρία 600 οικογένειες οι οποίες είναι χωρίς εισοδήματα εδώ και 7 μήνες και για να επιβιώσουν στη δύσκολη οικονομική κρίση, έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης.
Θεωρώ ότι σε μια κοινωνία δίκαιη οι νόμοι του Κράτους πρέπει να εφαρμόζονται. Στη συνέχεια, θα ήθελα να τονίσω παρακάτω μερικά σημαντικά σημεία, τα οποία μεταξύ άλλων, αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας και τα οποία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Βάση αυτών θεωρώ ότι θα πρέπει να διέπονται οι πράξεις και οι πολιτικές αποφάσεις ενός εκπρόσωπου του λαού.
Έτσι, όπως διάβασα, "ρόλο συμβούλου σας αποτελούν κατά βάσιν, οι άνθρωποι που συναντάτε στο δρόμο" - στην προκειμένη περίπτωση εμείς οι 600 - "προσπαθείτε να καταλάβετε τι σας λέει ο κόσμος και να έχετε θέση σε κοινωνικά προβλήματα" - νομίζω υπαγόμαστε σε αυτή την περίπτωση .
Tέλος στη ερώτηση πώς πρέπει να λειτουργεί ένας πολιτικός όταν ο λαός του δίνει την εξουσία, απαντάτε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω : ".....όταν ο λαός σε τοποθετήσει με την ψήφο του στην πολιτική και ο Πρωθυπουργός σε ορίσει υπουργό, τότε έρχεται η ώρα να κάνεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου, ή που η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείς όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, είναι το πώς θα βγεις. Επιτυχημένος; Διωγμένος; Ήσυχος με τη συνείδησή σου; Θα πρέπει να ξεχάσεις αμέσως τις κολακείες, τις αυτοκολακείες, τις φιγούρες και τα τοιαύτα, και να δεις τι θα μπορέσεις να κάνεις στο χρόνο που θα μείνεις εκεί. Να κοιτάξεις να προχωρήσεις ορισμένα πράγματα κι όταν φύγεις, να έχει υπάρξει εξέλιξη κι όχι στασιμότητα ή οπισθοχώρηση....>>
Όπως παρατηρείτε, όλα τα παραπάνω, αντιπροσωπεύουν τη δική μας κατάσταση και τις δυσκολίες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Καταδεικνύουν επίσης τη δική σας στάση για την επίλυση του θέματος. Πιστεύω λοιπόν και ελπίζω ότι πολυ σύντομα θα άρετε τις όποιες επιφυλάξεις σας και θα προχωρήσετε στην υπογραφή της σχετικής διυπουργικής απόφασης για την συνταξιοδότησή μας.

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και το χρόνο σας,

Με Τιμή

ΠΕΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2Β ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 14565 210-8004870 6974799897 e-mail : dim.petsios@gmail.com

To: loverdos@parliament.gr Cc: loverdos@hol.gr, s.xynidis@parliament.gr, b.oikonomou@parliament.gr, polxprot@otenet.gr, g_koutroumanis@yahoo.gr, thanasis_oikonomou@yahoo.gr, pantelis@aspradakis.gr, e.argiris@parliament.gr, m-pantoulas@otenet.gr, p.rigas@parliament.gr, a.antoniou@parliament.gr, dialogue@politicalforum.gr,

Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι
χθες 13/1/2010 στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ συγκεντρωθήκαμε αρκετοί συνάδελφοι προκειμένου να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη σύνταξή μας 1) ο νόμος 3762/15.5.2009, με τον οποίο απολυθήκαμε από τον ΟΤΕ, προβλέπει την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (οικονομικών, υποδομών και κοινωνικής απασχόλησης) με την οποία θα καθορίζοντο λεπτομέρειες εφαρμογής του παραπάνω νόμου. 2) χωρίς αυτή την απόφαση το ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν δέχεται να προχωρήσει σε έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης 3) τον 11/2009 ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης αυτής της απόφασης από το υπουργείο απασχόλησης 4) 31/12/2009 η κοινή υπουργική απόφαση φτάνει στο Υπουργείο Οικονομικών με τις υπογραφές Λοβέρδου και Ρέππα 5) στις 3/1/2010 με πρωτοβουλία του Υπουργού απασχόλησης ζητά και παίρνει πίσω (χωρίς την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου) την απόφαση
από όσα διαβάζουμε και ακούμε από τις ειδήσεις καθώς και όσα μπορούμε να μάθουμε η υπάρχουσα κατάσταση έχει δημιουργηθεί εξαιτίας πολιτικών αντιπαραθέσεων, προτάσεων στελεχών του Υπουργείου απασχόλησης που από την αρχή δεν ήθελαν την δική μας αποχώρηση, λανθασμένων χειρισμών από πολλά στελέχη, προσωπικές αντιπαραθέσεις, λάθος εκτιμήσεις, καθυστερήσεις λήψεις αποφάσεων και πολλά άλλα όλα αυτά συνετέλεσαν για να φτάσει αυτές τις ημέρες ο Υπουργός απασχόλησης να δηλώνει ότι εάν δεν πληρώσει ο ΟΤΕ 100 έως 120 εκατ. € δεν υπογράφω την κοινή υπουργική απόφαση για να πάρουν σύνταξη οι 601 υπάλληλοι του ΟΤΕ. τα χρήματα που απαιτούνται για την εθελουσία έχουν εγκριθεί από τη Βουλή με τον τον Νόμο 3762/15.5.2009 και δεν είναι εύκολο να αλλάξουν.
Συνάδελφοι
βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά σε μια ιδιότυπη ομηρία. Έχουμε απολυθεί από τον ΟΤΕ το καλοκαίρι του 2009 με σκοπό την συνταξιοδότηση. σήμερα 7 μήνες μετά είναι άγνωστο πότε θα πάρουμε τη σύνταξή μας.
Ενέργειες που έγιναν από τις 10/1/2010 μέχρι και χθες
πολύ συνάδελφοι που γνωρίζουν βουλευτές και υπουργούς ενημέρωσαν με υπομνήματά τους προκειμένου να παρέμβουν στον Λοβέρδο΄ ασκήσαμε έντονες πιέσεις στην ΟΜΕ-ΟΤΕ να εκδώσει ανακοίνωση στήριξής μας (το έκανε χθες 13/1/2010) κλήσαμε ραντεβού με το ιδιαίτερο γραφείο του Λοβέρδου και τον επισκεφθήκαμε (θαλασσινός, κότελος, σταυρουλάκης) χθες 13/1/2010 ώρα 10:00 αφού μας άκουσαν κατάλαβαν το δίκαιο αίτημά μας, συντάξαμε και καταθέσαμε υπόμνημα και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα λυθεί το θέμα μας.
Τέλος
στη συνάντηση μετά την ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω την Δευτέρα 18/1/2010 και ώρα 10:00 διαμαρτυρία στα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να υπάρξει συνάντησή μας μαζί με την ΟΜΕ με τον Υπουργό απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Στόχος μας είναι να συζητήσουμε μαζί του το όλο θέμα πριν ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις ή δικαστικούς αγώνες

Γ. Θαλασσινός

Κ. Πατήλας

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ E-MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ Κο ΛΟΒΕΡΔΟ Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είμαι κι εγώ ένας από τους 600 εργαζόμενους που απολυθήκαμε από τον ΟΤΕ και περιμένουμε να πάρουμε την σύνταξή μας. Για την ενημέρωσή σας, σας αναφέρω όλο το ιστορικό της υπόθεσης.
Το έτος 2005, αναγγέλθηκε η εθελουσία έξοδος περίπου 5000 εργαζομένων στον ΟΤΕ. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και ψηφίστηκε ο νόμος 3371/2005 (ΦΕΚ 178 Α΄/14.7.2005) από την Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με τον οποίο ορίζονταν επακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις της αποχώρησης καθώς και οι υποχρεώσεις του ΟΤΕ προς το Ασφαλιστικό Ταμείο. Ενώ κι εμεις οι 600 κάναμε κανονικά αιτήσεις αποχώρησης, ο ΟΤΕ δεν μας συμπεριέλαβε σ΄αυτήν, χωρίς ποτέ να απαντήσει στην αίτηση που υποβάλαμε γιατί δεν έγινε δεκτή.
Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια και τον Μάρτη του 2009, το Υπουργείο σας έφερε στη Βουλή για ψήφηση το νομοσχέδιο για την "Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενωναπό το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις".

Στο νομοσχέδιο αυτό συμπεριλήφθηκε μια τροπολογία, που αφορούσε στην έξοδο την δική μας (των 600 περίπου εργαζομένων).

Το νομοσχέδιο, συζητήθηκε διεξοδικά και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 5-5-2008 (νόμος 3762 ΦΕΚ 75Α'/15.5.2009 .

Βάσει. λοιπόν, του νέου αυτού νόμου (στο άρθρο 34 γίνεται αναλυτική αναφορά) και ενεργοποιημένης της αρχικής μου αίτησης για συνταξιοδότηση. αποχώρησα από την εργασία, στις 16-7-2009 καταθέτοντας σχετική αίτηση στο ΙΚΑ Ιωαννίνων.

Από τότε, πέρασαν ήδη έξι μήνες και η πολυπόθητη σύνταξη ακόμα να 'βγει. Το πως τα βγάζω πέρα, (όπως, υποθέτω και οι περισσότεροι από τους 600 συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους μου), σας αφήνω να το σκεφθείτε εσείς...

Βέβαια σ' αυτό το διάστημα, μεσολάβησαν οι εκλογές τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, εκλογές στις οποίες συνέβαλα και ο ίδιος με όσες δυνάμεις είχα, και με την ψήφο μου εννοείται, προσδοκώντας ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά έλεγε.

Κι ενώ περιμένω τη σύνταξη από μήνα σε μήνα, άκουσα και διάβασα, με έκπληξη και απορία συγχρόνως, τις δηλώσεις σας, που αφορούσαν στην αποχώρηση των 600 από τον ΟΤΕ. Δηλαδή σε κάτι το αυτονόητο. Τί παραπάνω ζητάμε, από την εφαρμογή του σχετικού νόμου; Το ΙΚΑ τώρα "ανακάλυψε" ότι τα χρήματα που πλήρωσε ο ΟΤΕ για την εθελουσία του 2005 και για μας, δεν είναι αρκετά; Τέσσερα χρόνια ήταν; Γιατί δεν είπε τίποτα, ούτε το 2005 που ψηφίστηκε ο νόμος 2271, ούτε το 2009 που ψηφίστηκε ο νόμος 3762; Οι νόμοι του κράτους που ψηφίζονται από την Βουλή είναι παράνομοι; Και γιατί πρέπει τώρα εμείς οι 600 να είμαστε το "μήλον της έριδος" μεταξύ Υπουργείου και ΟΤΕ; Τι χρωστάνε οι οικογένειές μας να υποφέρουν όλους αυτούς τους μήνες και δεν ξέρω πόσο ακόμα, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη;

Επειδή πιστεύω ό,τι δεν έχετε τίποτα προσωπικό απέναντί μας, αλλά ό,τι κάποιοι από τους παράγοντες του Υπουργείου σας, ίσως δεν σας έχουν κάνει σωστή ενημέρωση, θα άρετε τις όποιες επιφυλάξεις σας και θα προχωρήσετε στην υπογραφή της σχετικής διυπουργικής απόφασης για την συνταξιοδότησή μας, την οποία οι άλλοι δύο υπουργοί υπέγραψαν.

Με την ελπίδα ότι σύντομα το αίτημά μας θα έχει αίσιο τέλος κλείνω, επισυνάπτοντας και το σχετικό νόμο 3762.

Με εκτίμηση,

ΠΑΤΗΛΑΣ ΚΩ/ΝΟΣ

ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ 5Α ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 2651025125, 6972434200

e-mail: konpat3@otenet.gr

Ε. Αποστολόπουλος

Αγαπητέ συνάδελφε έστειλα την κάτωθι επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρωθυπουργό και θα ήθελα να αναρτηθεί στο blog μας για ενημέρωση των συναδέλφων. Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εύχομαι ΚΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ καθώς υγεία και δύναμη για την άσκηση του δύσκολου έργου σας.

Με έκπληξη μου πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι αρνείστε να συνυπογράψετε την Υπουργική απόφαση πού απαιτείται για την ολοκλήρωση της συνταξιοδότησης των 600 υπαλλήλων του ΟΤΕ όπως ορίζει ο νόμος 3762/2009, άρθρο 34.

Ανήκω και εγώ στην ομάδα αυτή των 600 και σας πληροφορώ ότι με την άρνηση σας αυτή δημιουργείτε πρόβλημα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας.

Δεν κατανοώ πως η απόφαση σας αυτή συμβαδίζει με το κράτος δικαίου και ευνομίας που εσείς και ο Πρωθυπουργός μας ευαγγελίζεσθε όλα αυτά τα χρόνια.

Από στοιχειώδη γνώση των όρων της εκτέλεσης του συγκεκριμένου νόμου που οι σύμβουλοι σας όφειλαν να γνωρίζουν, το κόστος αυτής της εθελούσιας αποχώρησης καλύπτεται από τον ΟΤΕ και δεν επιβαρύνει το ΙΚΑ, έχει ήδη ολοκληρωθεί, (έχουμε αποχωρήσει από τον ΟΤΕ προ εξαμήνου) και με την άρνηση σας αυτή μας αφήνετε μετέωρους σε μια κατάσταση όχι εργασίας ούτε συνταξιοδότησης και το μόνο που μας μένει, εάν εμείνετε στην απόφαση σας αυτή, είναι να καταφύγουμε σε δικαστικές και αγωνιστικές διεκδικήσεις του αυτονόητου και αναφαίρετου δικαιώματος μας της συνταξιοδότησης .

Κατανοώ πλήρως τα προβλήματα της χώρας μας και το δύσκολο έργο που καλείστε να κάνετε και πιστεύω ότι η έως τώρα άρνηση σας στο θέμα μας οφείλετε σε ελλιπή πληροφόρηση.

Σας παρακαλώ να το επανεξετάσετε και να δώσετε λύση το συντομότερο.

Με εκτίμηση.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΤΡΟΜΕΛΕΤΗ 11 ΒΥΡΩΝΑΣ

ΤΗΛ. 2107655244

Email : aposto108@yahoo.gr

Γ. Κορδιας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας στέλνω ενα αντίγραφο του e-mail που έστειλα στους Κυρίους :
Πρωθυπουργό,
Υπουργούς Λοβέρδο, Καρχιμάκη, Κουβέλη, Αρναουτάκη και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ξυνίδη
Δυστυχώς λόγω απόστασης δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σας αλλά έχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις σας

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,

Είμαι ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ που έκαναν χρήση του άρθρου 34 του νόμου 3762/2009 ( ένταξη στην εθελούσια αποχώρηση του 2005 με αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας) και απολύθηκα από τον ΟΤΕ στις 29-8-2009.

Από δημοσιεύματα ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι από τις 20-11-2009 είναι στο γραφείο σας και αρνείστε να υπογράψετε την κοινή υπουργική απόφαση για την συνταξιοδότηση μας ενώ οι άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών ήδη την έχουν υπογράψει.

Δεν μπορώ να κατανοήσω τα κίνητρα της άρνησης σας και δεν θέλω να πιστέψω ότι οι πιθανόν διαφορές που έχετε με την Διοίκηση του ΟΤΕ θα κρατήσουν σε ομηρία 600 οικογένειες οι οποίες είναι χωρίς εισοδήματα εδώ και 6 μήνες και για να επιβιώσουν κυριολεκτικά ΄΄τρώνε τις σάρκες τους ‘’. Μέχρι πότε θα έχουν σάρκα ???

Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια και κυρίως δεν είναι τα εξιλαστήρια θύματα στην διαμάχη σας με την Διοίκηση του ΟΤΕ

Η άρνηση σας δεν συνάδει με το κράτος δικαίου το οποίον εσείς ευαγγελίζεστε τόσα χρόνια που παρακολουθώ την πορεία σας , μιας Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης που σαν κινητήριο μοχλό έχει τον εργαζόμενο και ενός Υπουργείου, του οποίου ηγείστε, που ασφαλίζει τον εργαζόμενο.

Τέλος θα ήθελα να μου προτείνεται λύσεις προκειμένου να επιβιώσω εγώ και η οικογένεια μου

Σας πληροφορώ δε ότι ο γράφων είναι συμπολιτευόμενός σας , μέλος του κινήματος από το 1975 με αγώνες τόσο στον φοιτητικό του όσο και στον επαγγελματικό και κοινωνικό του βίο

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και ευελπιστώ ότι θα τύχω της απάντησής σα και ότι σύντομα θα υπογράψετε την απόφαση

Με Τιμή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ 79

ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 72300

ΑΡ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

του ΠΑΣΟΚ 00000081

Τηλ. 2843024389

e-mail kordiasg@otenet.gr

sarnaout@otenet.gr karximakis@parliament.gr spyroskouvelis@parliament.gr loverdos@hol.gr loverdos@parliament.gr gpapandreou@parliament.gr s.xinidis@gmail.com s.xynidis@parliament.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ
Καλημέρα
Συνάδελφοι οι καθυστερήσεις οι μεγάλες και οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην έκδοση των συντάξεών μας, επιβάλει την ενεργοποίηση μας για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν συνεχώς .
Γι αυτό προτείνουμε ΑΜΕΣΑ μια πρώτη συνάντηση

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ στην 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην Πλατεία Βικτωρίας

για την μεθόδευση των ενεργειών μας.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Η παρουσία όλων μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Σας ευχαριστώ

Γιώργος Θαλασσινός/Γ.Σ .

Θ. Καπέλης

Συνάδελφοι συνταξιούχοι (;) ,

Το κακό παράγινε…

Επί 3 χρόνια ήμασταν ’’όμηροι’’ και εκεί που είπαμε ότι, άντε φύγαμε, να ησυχάσουμε

θα ξαναγίνουμε πάλι όμηροι της αντιδικίας ΟΤΕ και υπουργείου;

Έλεος πιά….

Στον αέρα λέει η εθελουσία του ΟΤΕ…

Και ποιος την πληρώνει;

Μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια;

Συνάδελφοι, κινητοποιηθείτε…

Να μαζευτούμε όσοι μπορούμε περισσότεροι και να ανέβουμε στο Μέγαρο σαν πρώτη ενέργεια

και να ζητήσουμε εξηγήσεις και τι μέλλει γενέσθαι.

Και αν δεν μας δίνουν κάποια σαφή εξήγηση και κάποια σύντομη λύση να προβούμε σε κατάληψη,

ειδοποιώντας και μερικά κανάλια.

Σε δεύτερη φάση μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και στο υπουργείο.

Έχουμε οικογένειες, ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν είμαστε ζητιάνοι.

Πρέπει να ενεργήσουμε δυναμικά, γιατί αυτή η ιστορία μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να τραβήξει

2 με 3 μήνες και στη χειρότερη ίσως και χρόνια αν εμπλακούν Δημόσιο με ΟΤΕ σε δικαστικούς αγώνες.

Συνάδελφοι ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά.

Ας ορίσει κάποιος μια ημέρα συγκέντρωσης στο Μέγαρο αρχικά και βλέπουμε στη συνέχεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Θεόφιλος Καπέλης

Τηλ. 210-2716187

697-3934499

e-mail: thkape4@otenet.gr

Σ. Μπερμπεης

Φρένο από το υπ. Εργασίας στην εθελουσία του ΟΤΕ

Της Χριστινας Kοψινη Πάγωσε, μέχρι νεωτέρας, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η τελευταία φάση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ξεκίνησε ο ΟΤΕ το 2005, οδηγώντας -με κίνητρα- σε πρόωρη συνταξιοδότηση άλλους 600 εργαζόμενους (εκτός των 4.500 που αποχώρησαν με τη μεγάλη έξοδο του 2005). Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μπροστά και στο οικονομικό αδιέξοδο των ταμείων και του ΙΚΑ επαναξιολογεί το κόστος που επωμίζεται το ΙΚΑ από την εθελουσία έξοδο και δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει πάση θυσία και το τελευταίο ευρώ από αυτά που δικαιούται το ταμείο. Υποστηρίζει ότι το ΙΚΑ πληρώνει πολύ ακριβά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, χαρακτηρίζει άδικη ακόμη και τη συμφωνία του τρόπου εκχώρησης του 4% των μετοχών του Οργανισμού στο ταμείο και δεν αποκλείει ακόμη και αλλαγή του νόμου για να αποτραπούν δυσμενείς όροι επιβάρυνσης των ταμείων. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο ενδέχεται να βρεθούν στον αέρα τα προγράμματα των τραπεζικών ομίλων, ακόμη κι αν σήμερα είναι άτυπα και με λιγότερα κίνητρα από αυτά που κατέβαλαν στο παρελθόν οι τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα για την πρόωρη συνταξιοδότηση που προκαλείται με ευθύνη των επιχειρήσεων αλλάζουν, ενώ οι 600 του ΟΤΕ αναδεικνύονται στην αφορμή για τη μονομαχία Λοβέρδου - Βουρλούμη που δεν αποκλείεται να έχει και δικαστική εξέλιξη.

Το κόστος

Ολα ξεκίνησαν όταν έφτασε στο γραφείο του υπουργού η κοινή υπουργική απόφαση για την εθελουσία. Στις 20/11 υπογράφεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αμέσως μετά προωθείται στον υπουργό με τις υπογραφές των συναρμοδίων, κ. Δημ. Ρέππα και Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα ήταν έτοιμος να υπογράψει όταν η απάντηση που έλαβε από τους διευθυντές στην ερώτησή του «για το κόστος που επωμίζεται το ΙΚΑ» τον αναγκάζει να ανακρούσει πρύμναν. Διαπιστώνει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων του υπουργείου με τον ΟΤΕ για το πραγματικό συνταξιοδοτικό κόστος της εθελουσίας, αλλά και η μελέτη δεν ανταποκρίνεται σε αναλογιστικά δεδομένα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων η επιβάρυνση για το ΙΚΑ αγγίζει τα 637 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 70 εκατομμύρια παραπάνω από την οικονομική μελέτη στην οποία στηρίζονται οι καταβολές του ΟΤΕ προς το ΙΚΑ. Ηδη το απόγευμα της Παρασκευής σε σύσκεψη που έγινε με τους διευθυντές του υπουργείου ζητήθηκε αναλυτική εκτίμηση του κόστους του προγράμματος του ΟΤΕ, τόσο για τους ασφαλισμένους που απεχώρησαν το 2005 όσο και για την ομάδα των 600. Το θέμα αυτό δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα. Εφόσον τεκμηριωθεί η διαφορά κόστους το υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ ακόμη κι αν χρειαστεί να προσφύγει σε αγωγή. Σε κάθε περίπτωση θα ζητηθεί μια νέα διαπραγμάτευση, μια νέα συμφωνία για την εξόφληση του ΙΚΑ. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ίσως εγερθούν κι άλλα ερωτήματα σχετικά με τους όρους συνταξιοδότησης στην ηλικία των 50 και των 55. Ενα από αυτά αφορά τη δυνατότητα υπολογισμού της στρατιωτικής θητείας ως πλασματικού χρόνου για ασφαλισμένους νεότερους από το 58ο και το 55ο έτος.

Σ.ΜΠΕΡΜΠΕΗΣ.
ΛΕΥΚΑΔΑ

Συνάδελφοι, το στέλνω για ενημερωσή σας. όποιος γνωρίζει περισότερα ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει. καλή χρονιά σε όλους.

Κ. Μανατάκης

Συνάδελφοι εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία
Μόλις διάβασα αυτή την δημοσίευση http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_9726.html
δεν το διασταύρωσα,αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα το βγάλανε κι απ το μυαλό τους...
Νάστε όλοι καλά
ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΙΣΣΑΜΟΣ
ΧΑΝΙΩΝ

Γ. Στογιάννης

Συνάδελφοι καλημέρα
χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
( τα γραφόμενα μου , ΓΙΑ όσους δεν έχουν ενημερωθεί , διότι έμαθα ότι τουλάχιστον μόνο εχθές 15 άτομα επισκέφθηκαν και πίεσαν το ΤΑΠ ΟΤΕ)
Δυστυχώς ούτε και αυτόν τον μήνα θα εκδοθούν οι αναμενόμενες πρώτες συντάξεις.
Δυστυχώς η αναμενόμενη τρίτη υπογραφή από τον Υπουργό οικονομίας δεν 'μπήκε' ακόμη, παρότι η απόφαση από ότι έμαθα βρίσκεται στο Υπουργείο.
Δυστυχώς η προθεσμία, αποστολής στοιχείων στο ΟΤΕ για μηχανογραφική επεξεργασία, για αυτόν τον μήνα τελειώνει ,κρατώντας την ανοικτή με το 'ζόρι', την Δευτέρα 11/1/2010 . Μόνο με θαύμα ή ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή από πολύ ψηλά θα μπορούσαμε να προλάβουμε για αυτόν το μήνα!!?? αλλά...
Αλλιώς, Εως ότου υπογραφεί, κοινοποιηθεί στο φύλλο της Κυβέρνησης και δοθεί εντολή στο τμήμα του ΤΑΠ ΟΤΕ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ας ελπίσουμε οτι θα 'προλάβουμε' άλλο μήνα?!!? Οσοι μπορούν να σπρώξουν λίγο την κατάσταση ας το κάνουνε, ξέρω ότι δίνει πολύ μεγάλο αγώνα ο Γιώργος ο Θαλασσινός προς αυτήν την κατεύθυνση και πιθανώς και άλλοι? δεν το γνωρίζω..
Το Ταπ Οτε σε επικοινωνία μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να προωθήσουν το δυνατόν περισσότερες (εκτίμηση μου ότι στον επόμενο μήνα θα ικανοποιήσουν πάνω από το 1/3 των ιεραρχικά υποβληθεισών αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων μας).
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ.
καλή χρονιά σε όλους με υγεία .
με εκτίμηση και αγάπη
Γρηγόρης Στογιαννης 8-1-2010