Δ. Αποστόλου (Ενημέρωση 1)

Οι Συνάδελφοι Χαραλαμπίδης και Μαρούλης, επισκεύτηκαν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (παλιό ΤΑΠ-ΟΤΕ) στον 3ο όροφο και πληροφορήθηκαν ότι πρέπει να συνταχθεί από κάθε έναν από τους αποχωρούντες ένα 6σέλιδο έντυπο όμοιο με αυτό που υπάρχει στη διεύθυνση:

http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/s1.pdf

Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι που θα το συμπληρώσουν σωστά και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, να ενημερώσουν το e-mail του Blog, με όποια διευκρίνηση κρίνουν αυτοί ότι χρειάζεται στα διάφορα σημεία του εντύπου (π.χ. προθεσμίες, ειδικές περιπτώσεις κλπ), για να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι.
Ευχαριστώ

Κ. Μανατάκης

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ"
Η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων στον χώρο των ασφαλιστικών εταιριών. Όλοι οι υπουργοί που πέρασε το σκάνδαλο από τα χέρια τους, το έβαλαν στο συρτάρι για να μην κλείσουν οι 3 εταιρείες! Όμως ο κόσμος έχανε τα χρήματα του! Το πρόβλημα δεν είναι οι ασφάλειες αυτοκινήτων αλλά οι ασφάλειες ζωής. Το όνομα αυτού Παύλος Ψωμιάδης.

Από σήμερα τους δέσμευσαν την περιουσία. Χοντρό σκάνδαλο για τον κόσμο που χάνει τα λεφτά για τις συντάξεις....

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠ.Ε.Ι.Α(ανεξάρτητη εποπτική αρχή):
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009:
Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την ... επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ400/1970, όπως ισχύει.
Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2009 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών (Α.Ε.Α.Ζ.)», ΑΡ.Μ.Α.Ε. 31369/05/Β/94/008, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.
Διατηρείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17γ του ΝΔ 400/1970, η δια της υπ’ αρ. 125/2/29-7-2008 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. επιβληθείσα απαγόρευση διάθεσης των από 29-7-2009 πιστωτικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών της ως άνω εταιρίας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «COMMERCIAL VALUE ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 21-5-2009: Απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών, της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE Α.Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει.
Επίσης, απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών που η εταιρία τηρεί σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 400/1970, όπως ισχύει....

Συνάδελφοι,δεν έχω τίποτα με το ΣΥ.Σ.Π.Α και ευχαρίστως θα έπαιρνα μέρος στο ασφαλιστικό πρόγραμμα που μας προτείνει ο συνάδελφος συνταξιούχος...

αλλά....διαβάσα σε ενα blog τα παραπάνω και αναρωτιέμαι....

τι συμβαίνει εκει?

είναι η ίδια ασφαλιστική αυτή που έχει υπογράψει ομάδικο συμβόλαιο ο ΣΥ.Σ.ΠΑ?

και γιατί δεν μας λέει τίποτα γι αυτό ο συνάδελφος?

δεν γνωρίζει?

Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος κάτι περισσότερο ας με ενημερώσει....

σας ευχαριστω

ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Α. Πανιτσίδης

ΣΥ.Σ.Π.Α. - Ο.Τ.Ε.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Βερανζέρου 34 Τ.Κ 10432,Τηλ: 210-5241410 – 420,Fax : 2105241430
Site: www.syspa-ote.gr , email : syspa34@otenet.gr

Aγαπητέ /ή Συνάδελφε/ισσα ,
Με την ευκαιρία της επικείμενης συνταξιοδότησής σου από τον Οργανισμό , επιθυμούμε να σε ενημερώσουμε ότι εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης , σε εφαρμογή ομαδικού συμβολαίου που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συνδέσμου μας και της Ασφαλιστικής Εταιρείας ‘ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ‘ Α.Ε.Γ.Α .
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά του ως άνω προγράμματος καθώς και άλλων ασφαλιστικών καλύψεων με προνομιακούς όρους για τα μέλη του ΣΥ.Σ.Π.Α. – ΟΤΕ , υπάρχουν στο site μας www.syspa-ote.gr .
Σε ενημερώνουμε , τέλος , ότι τα ενεργά συμβόλαιά μας υπερβαίνουν ήδη τα 3.000 .
Η διεύθυνση του Συνδέσμου μας είναι Βερανζέρου 34 , 6Ος όροφος , Τ.Κ. 10432 και τα τηλέφωνά μας , 2105241410 , 420 και είμαστε καθημερινά ( 10.30-14.00) στη διάθεσή σου για όποια άλλη πληροφόρηση χρειάζεσαι.

Συναδελφικά Για το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Π.Α. – ΟΤΕ

____ O Πρόεδρος _______________________ ο Γραμματέας
Δημ. Αποστολόπουλος __________________ Νικ. Δημητρίου

Γ. Κορδίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επιτέλους η δικαίωση μας είναι γεγονός. Τώρα είμαστε ήρεμοι και σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω, και πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι μας, στους συναδέλφους που πίστεψαν στο δίκαιο αίτημα μας που ταλαιπωρήθηκαν, που κουράστηκαν, που ήρθαν σε σύγκρουση με φίλους και συναδέλφους, που εκτέθηκαν σε υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, που έφθειραν την υγεία τους. Προσωπικά δεν τους γνωρίζω δεν τους έχω συναντήσει ποτέ παρά μόνο τον συμμαθητή μου στην σχολή προσωπικού τον Γιώργο τον Θαλασσινό μια φορά πριν από αρκετά χρόνια.
Τους θεωρώ όμως δικούς μου ανθρώπους και τους
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω
Τώρα για τη διαδικασία της απόλυσης μας έχω να παρατηρήσω τα εξής όσον αφορά το Ταμείο Αρωγής

α) για την συμπλήρωση της 35ετίας σύμφωνα με το άρθρο 44 παράγραφος 2α του ΕΚΠ-ΟΤΕ προσμετράτε και ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Προσωπικού εκτός αν ο ενδιαφερόμενος με αίτηση του 3 μήνες πριν την ημερομηνία απόλυσής του ζητήσει να μην προσμετρηθεί

β) Για μένα προσωπικά που έχω προσληφθεί στις 5-11-1977 θα συμπλήρωνα την 35ετία στις 5-11-2012 προσμετρούμενου όμως του χρόνου φοίτησης στη Σχολή Προσωπικού την συμπληρώνω 3-4-2012.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα καταβάλει τις εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη στο Ταμείο Αρωγής μέχρι τις 3-4-2012 και όχι μέχρι της 5-11-2012 άρα θα είμαι Ασφαλισμένος στο Ταμείο από 1-1-1986 έως 3-4-2012 και όχι μέχρι της 5-11-2012 άρα 7 μήνες λιγότερο και αν χρειαστεί να κάνω αναγνώριση χρόνου ασφάλισης το 7μηνο αυτό θα πρέπει να το καταβάλλω ο ίδιος

γ) αυτό που δεν γνωρίζω είναι κατά πόσο αυτό θα ληφθεί πρακτικά υπόψη στην τελική ημερομηνία απόλυσης μας σύμφωνα με την 427/317/20-5-2009 ΕΕ

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Τέλος σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και είμαι στην διάθεση σας για κάθε παρατήρηση και υπόδειξη

Κορδίας Γεώργιος
Τεχνικός Ασφαλείας ΟΤΕ
Τηλ 6972259967 και VPN 495365

Παράκληση για συνεργασία.

Συνάδελφοι, όπως ξέρουμε, με την Ειδική Εγκύκλιο 317 της 20/5/2009, ρυθμίζονται τα θέματα της Εθελουσίας αποχώρησής μας. Δύο χρονικές περίοδοι είναι σημαντικές:

Α) Ο μήνας που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ανάκλησης, όσοι ΔΕΝ επιθυμούν πλέον να συμμετάσχουν στην εθελουσία αποχώρηση (Άρχισε από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ 75 δηλαδή την 15/5/2009 και τελειώνει την 15/6/2009).

Β) Η τρίμηνη χρονική περίοδος αποχώρησης όσων συνεχίζουν να επιθυμούν να φύγουν (Αρχίζει από 16/6/2009 και τελειώνει 15/9/2009).

Όσοι λοιπόν συνάδελφοι δεν κάνουν αίτηση ανάκληση και πληρούν τις προϋποθέσεις απόλυσης (βλέπε παράγραφο 4 της παραπάνω Ε.Ε.), μπορούν να αποχωρούν από 16/6/2009.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους αυτούς είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να αποφευχθούν τυχόν λάθη, παραλήψεις και περιττός κόπος.

Γιαυτό παρακαλούνται όποιοι Συνάδελφοι γνωρίζουν τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται,

α) είτε γιατί είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν,

β) είτε λόγω υπηρέτησής τους σε αρμόδια Υπηρεσία,

γ) είτε από πρόσφατη αποχώρηση άλλων γνωστών τους,

να αποστέλλουν στο e-mail του blog οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για να αναρτηθεί. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του blog.

Σας ευχαριστώ.

***3μελής Επιτροπή (10)

Συνάδελφοι

Χθές 5-5-2009 και ώρα 18:45 ολοκληρώθηκε η τελική ψηφοφορία στη Βουλή του σχεδίου Νόμου

Του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας σχετικά με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Όπως είναι γνωστό πλέον το άρθρο 34 του εν λόγω νόμου είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στη συνταξιοδότηση.

Υπολογίζουμε ότι 15-20 Μαϊου θα πάρει αριθμό Φ.Ε.Κ το εν λόγω νομοσχέδιο και θα αρχίσουν να μετρούν οι ημερομηνίες.

Ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα, επαναλαμβάνω πιθανό ,(εξαρτώμενο από πότε θα πάρει ΦΕΚ το νομοσχέδιο) είναι

15 Ιουνίου 2009 λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης ανάκλησης

Από 15 Ιουνίου 2009 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθούν όλες οι αποχωρήσεις.

Επίσης περιμένουμε 15 έως 20 Μαϊου 2009 να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος αποχώρησης

Από το βήμα αυτό θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας εκ μέρους όλων μας σε όσους συνέβαλαν στο σκοπό αυτό

Στο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ (και ιδιαίτερα στο πρόεδρο και γενικό γραμματέα) που συνέβαλαν με την υποστήριξή τους στην επίλυση του θέματος

Στο πρόεδρο της ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που από την αρχή δήλωσε την υποστήριξή του

Επίσης

Στον Μανώλη Παστρικό που πίστεψε και πάλεψε για το δίκαιο αίτημά μας

Στον Μπάμπη Στεφανίδη για ότι έκανε (και έκανε πολλά)

Στον Νίκο Βαλή που έβαλε το πρώτο τυπικά αίτημα για να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις

Σε όλους τους συναδέλφους που πρόθυμα προσέφεραν την βοήθεία τους σε ότι χρειαζόταν

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Για την τριμελή επιτροπή

Γιώργος Θαλασσινός

Υστερόγραφο

Θα οργανώσουμε μια συνάντηση – γλέντι με την συμμετοχή όλων μας προς το τέλος Μαϊου ή αρχές Ιουνίου που θα έχουν όλοι άδειες