Γ. Περπινιάς (18)

30/01/2009

Μιλώντας με συνάδελφο που ασχολείται συνδικαλιστικά στο χώρο μας , και αναφέροντας του ότι, μου είχε πει προ 1 & ½ μηνός περίπου να γράψω κάπου την ημερομηνία μεταξύ 15/02/2009 και τέλους Φεβρουαρίου για τακτοποίηση του θέματος μας και να μην ακούω για τα σενάρια μέχρι τέλους του έτους, μου είπε ότι, η επαφή του που τον είχε ενημερώσει τότε , τώρα του είπε «τους έχει ξεχάσει κι ο Θεός» ,

- δηλαδή του λέω δεν πρόκειται να γίνει κάτι όπως άλλοι μου είπαν?

- και μου απαντά σου λέω «όχι»

- επιμένω να έρθει σε επαφή διότι κυκλοφορούν άλλα νέα

- και μου επαναλαμβάνει

- «τι να ρωτήσω αφού μου είπε δεν γίνεται τίποτα τους έχει ξεχάσει κι ο Θεός».

Βάζω με την ανάρτηση του διαλόγου αυτού, προ της συναδερφικής συνείδησης τους όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, ειδικά εκείνα που έχουν άμεση πληροφόρηση, ανήκουν στην περίπτωση μας και επιμένουν να αποκαλούν τους υπόλοιπους συναδέλφους, να ενημερώσουν επίσημα το blog τι ξέρουν και τι πρόκειται να γίνει.

Το θάρρος που θα επιδείξουν έστω και τώρα λέγοντας την αλήθεια θα εκτιμηθεί, έστω και εάν η αλήθεια είναι πικρή .

Συνάδελφοι πριν τις εκλογές του ΠΑΣΕ οργίασαν οι φήμες για «τελειωμένο θέμα» η ΟΜΕ-ΟΤΕ έβγαλε την ανακοίνωση για την διαβεβαίωση της Διοίκησης και την υποστήριξη του θέματος με γνωματεύσεις κλπ στο Υπουργείο. Δεν έγινε τίποτα . Παραμονές των εκλογών της ΠΕΤ-ΟΤΕ τα ίδια, οργασμός φημών, σύμπτωση ? ίσως, όμως «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση».

Ιδού η Ρόδος … λοιπόν και για την ηγεσία της ΟΜΕ_ΟΤΕ και της ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ότι δεν μας κορόιδεψαν και πρωτίστως(λόγω εκλογών) της ΠΕΤ-ΟΤΕ ότι δεν παίζει το παιχνίδι των εκλογών στην πλάτη μας.

Ορίστε κύριοι ας διεκδικήσουμε και περιφρουρήσουμε το περιουσιακό στοιχείο του ασφαλιστικού μας φορέα, που είναι το 4% του ΟΤΕ, έχουμε δώσει μισθούς μηνών σε απεργίες για χρηματοδότηση του ΤΑΠ-OTE και για διεκδίκηση ακινήτων του , τι γίνεται τώρα? μας είναι ευκαταφρόνητο το 4% του μεγαλύτερου Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού των Βαλκανίων ?και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας? (η city group μιλά σήμερα για μέρισμα 0.80 του ευρώ) (reporter.gr)

Ψηφοφόροι της ΠΕΤ-ΟΤΕ προσέξτε την πατήσαμε μέσα στην αγωνία μας εμείς της ΠΑΣΕ , δεν διαγραφήκαμε όπως σχεδιάζαμε , ούτε αγωνιστήκαμε όπως έπρεπε , το ομολογώ και ζητώ δημόσια συγνώμη για αυτό , αλλά πάντα υπάρχει καιρός, το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Συνάδελφοι , μας κλείσανε τα μάτια οδηγώντας μας σε άλλα μονοπάτια.

Συνεχίζουν με την ίδια τακτική βλέποντας ότι έχουν να κάνουν με διασκορπισμένους και ανομοιογενείς ενδιαφερομένους, και πιο πολύ, με φιλότιμους οι οποίοι εκτιμώντας, ως μεγάλη ευεργεσία της ζωής, την εισαγωγή τους στον Οργανισμό (με διαγωνισμό), σε μία εποχή δύσκολη, έδωσαν , δίνουν , και θα δίνουν μέχρι την τελευταία στιγμή όλες τους δυνάμεις ανεξάρτητα από ότι τους συμβαίνει.

Το πιθανότερο η όλη ιστορία θα τελειώσει μόνο μέσα από δικαστήρια. Εύχομαι να διαψευσθώ.

Γ Περπινιάς

Γ. Περπινιάς (17)

Συνάδελφοι η ακριβής μεταφορά των όσων είπε ο Κος Βουρλούμης, οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία για τον κάθε ένα ίσως είναι διαφορετικά.
Εγώ θα σας καταθέσω κάποιες σκέψεις και προτάσεις.
Η πρώτη αίσθηση είναι να σκεφτείς ότι ,, να η απόδειξη ότι βαδίζουμε καλά΄΄ όμως μία προσεκτικότερη ματιά νομίζω οδηγεί στο ,, να μην μείνομε με σταυρωμένα τα χέρια’’ τι εννοώ
Λέει ο Δ/νων Σύμβουλος:

«Σε ότι αφορά την καθυστέρηση του 4%, για λόγους αν θέλετε λογιστικής απεικόνισης, είχα ζητήσει εγώ από τον κύριο Αλογοσκούφη να υπογράψει το 2009, στην αρχή του 2009.Κατά διαβολική σύμπτωση απεχώρησε την ημέρα πριν υπογράψει. Αλλά δική μου είναι η ευθύνη εκεί πέρα και τώρα περιμένουμε από τον καινούριο Υπουργό, διότι αυτό είναι μία εφαρμογή ενός νόμου του κράτους.»

Αυτό σημαίνει κατά την άποψη μου , δύο πράγματα

1ον από δω και πέρα δεν έχω ευθύνη , για την τυχόν καθυστέρηση

και 2ον μη αναφέροντας το όνομα του «καινούργιου Υπουργού» ζητά την «εφαρμογή ενός νόμου του κράτους», δείχνοντας ότι δεν πηγαίνει στα πλαίσια συνεργασίας , την οποία ίσως δεν μπορεί να προκαταλάβει η να έχει εξασφαλίσει , αλλά στο τυπικό «εκπληρώστε τις υποχρεώσεις σας».

Μετά από αυτά προτείνω

Να γίνει προσπάθεια άμεσα , όχι απαραίτητα μόνο με την ιδιοτέλεια της λύσης του προβλήματος μας, για κινητοποίηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ , των Συλλόγων μας, και του Συλλόγου Συνταξιούχων , ώστε να διεκδικηθεί η μεταβίβαση του 4% διότι παρακρατείτε παρά τον νόμο και την έγκριση της Ε.Ε, ως έχοντες έννομο συμφέρον από την απώλεια εσόδων για το Ταμείο μας.

Σημειώνω εδώ ότι στην ίδια συνέντευξη γίνεται λόγος για μέρισμα της μετοχής του ΟΤΕ , το 4% αντιστοιχεί σε δέκα εννέα εκατομμύρια μετοχές περίπου (19.000.000) , εάν το μέρισμα είναι ,ας υποθέσουμε, της τάξης του 0.30 του ευρώ αντιστοιχεί σε περίπου 5.000.000 ευρώ (πέντε εκατομμύρια ευρώ) ποιος θα τα πάρει ? το Δημόσιο η το ΤΑΠ-ΟΤΕ (ΙΚΑ)? (το μέρισμα όταν αποφασίζετε δίνεται σε αυτόν που έχει τις μετοχές μία συγκεκριμένη χρημαστηριακή ημέρα , άρα ?

Επίσης να γίνει διερεύνηση προσφυγής στην Δικαιοσύνη εκ μέρους μας για τον ίδιο λόγο σαν ασφαλισμένων .

Καθώς (Εδώ μπαίνει και ευθύνη του ΟΤΕ) να προσβάλλουμε όλη την διαδικασία της εθελουσίας, ως μη σύννομης διότι δεν εκπληρώθηκε μία προϋπόθεση του νόμου, για να εφαρμοστεί.. Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς αυτό ομολόγησε η Υπουργός Απασχόλησης, όταν συνέδεσε το θέμα μας, λέγοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εθελουσία εάν δεν δοθεί το 4%.

Γ . Περπινιάς

Δ. Σπινέλλης (3)

Αγαπητοί Συγκρατούμενοι Συνάδελφοι γεία σας .
εάν κάποιος θέλει την πλήρη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του προέδρου
του ΟΤΕ στις 14-01-2009 να ακολουθήση το link :
Σπινέλλης Δημήτριος
Αθήνα

Γ. Περπινιάς (16)

Απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της συνέντευξης του Κου Βουρλούμη τις 14/01/2009 ,που μου έστειλε ο συνάδελφος Δ,Σπινέλης, και αφορά την ερώτηση του δημοσιογράφου για μας, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες του blog τι ακριβώς ειπώθηκε.

« ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:

Κώστα Ντελέζο, θέλεις ακόμα να ρωτήσεις;

Κος ΝΤΕΛΕΖΟΣ:

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ρωτήσω για δύο πράγματα. Ο κύριος Αλογοσκούφης έφυγε από το Υπουργείο Οικονομίας χωρίς να δώσει τον 4% στο ΤΑΠ Ο.Τ.Ε. Επίσης, η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει με αυτές τις εκκρεμότητες των 620, των 630 της προηγούμενης εθελουσίας εξόδου. Έχετε κάποιο φως για αυτά τα δύο ζητήματα;

Κος ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ:

Ναι. Σε ότι αφορά την καθυστέρηση του 4%, για λόγους αν θέλετε λογιστικής απεικόνισης, είχα ζητήσει εγώ από τον κύριο Αλογοσκούφη να υπογράψει το 2009, στην αρχή του 2009.

Κατά διαβολική σύμπτωση απεχώρησε την ημέρα πριν υπογράψει. Αλλά δική μου είναι η ευθύνη εκεί πέρα και τώρα περιμένουμε από τον καινούριο Υπουργό, διότι αυτό είναι μία εφαρμογή ενός νόμου του κράτους. Τώρα, το Υπουργείο Απασχόλησης με έχει διαβεβαιώσει ότι άπαξ και υπογραφεί το 4%, θα προχωρήσουνε και με την ρύθμιση των 600 τόσων αυτών, οι οποίοι εντάσσονται στην παλιά εθελούσια και περιμένω. Το κόστος για τους 600 τόσους, με ρώτησε η κυρία Ηγουμενίδη εδώ, θα είναι περίπου 150 εκατομμύρια. Μπορεί 150, 160, 170. Και αυτό καλύπτει πλήρως το ΤΑΠΟΤΕ που τώρα πια είναι το ΙΚΑ. Τα ταμεία τα επικουρικά, αρωγής κλπ, όλα αυτά τα εφάπαξ, δηλαδή ήταν όπως ήταν πριν η εθελούσια, το ίδιο πράγμα.»

Γ. Περπινιάς

Θ. Καπέλης

Αγαπητοί συνάδελφοι

Μπαίνω σχεδόν καθημερινά στο Blog και διαβάζω τα νέα και τις απόψεις των ομοιοπαθούντων συναδέλφων.
Τώρα μετά από τόσο καιρό νοιώθω την ανάγκη να σχολιάσω και εγώ μερικά πράγματα.

Στο ότι όλοι μας ''δουλεύουν'' δεν χρειάζεται να έχει κανείς υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να το καταλάβει. Στο ''όλοι'' συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα σωματεία μας και η Ομοσπονδία (εκλογές κλπ)
Στο ότι ο ΟΤΕ θέλει να μας ''ξεφορτωθεί'' δεν μπαίνει αμφισβήτηση για τον απλό λόγο, ότι δεν ''συμφέρουμε'', στοιχίζουμε ακριβά.
Στό ότι παίζονται ακόμα και πολιτικά παιχνίδια για την εκμαίευση ψήφων στις επερχόμενες εκλογές (συνδικαλιστικές, βουλευτικές, ευρωεκλογές), ούτε και αυτό μπαίνει υπό αμφισβήτηση.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε στην ''τυφλή'' και ''αδέκαστη'' δικαιοσύνη και περιμένουμε να αποφανθεί σχετικά με τις αγωγές που κάναμε.
Ναι, είναι τυφλή και αδέκαστη η δικαιοσύνη, θέλω να το πιστεύω και εγώ αυτό (χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι όντως είναι), είναι όμως και αδέσμευτη;
Πολύ αμφιβάλλω, για να μην πώ ότι πιστεύω ότι: ήταν, είναι και θα είναι στη χώρα μας πάντα έρμαιο στη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αλήθεια πόσες φορές μπορεί αυτή η δικαιοσύνη είτε εκφράζεται από ένα πρωτοδικείο είτε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να αναβάλλει ξανά και ξανά και άραγε για πόσες φορές αυτά τα δικαστήρια που όλοι περιμένουμε να εκδικαστούν;
Έχουν την δυνατότητα να τα αναβάλλουν όσες φορές θέλουν;
Με αυτή τη λογική μπορούν να τα αναβάλλουν για 10 χρόνια, για 20 ή και για 30 χρόνια.
Γιατί μετά από 20 και 30 χρόνια κάποιοι από εμάς, μπορεί και όλοι, να μην ζούμε οπότε δεν χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο !!!
Και μπορούν άραγε να τα αναβάλλουν όσες φορές θέλουν και χωρίς να αναφέρουν πουθενά το λόγο για τον οποίο γίνεται η αναβολή;
Αυτό θα ήθελα ο δικηγόρος μας να μας το γνωρίσει, έτσι για να ξέρουμε.

Επίσης ένα τελευταίο που θα ήθελα να μας γνωρίσει ο δικηγόρος είναι:
Τι κάνουμε εμείς αν ο ΟΤΕ βγάλει προσεχώς κάποια νέα εθελούσια έξοδο, στην οποία μας συμπεριλαμβάνει μεν, με όρους όμως δυσμενέστερους από αυτούς της κύριας εθελουσίας;
Άν ο ΟΤΕ μας ζητήσει να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε των αγωγών ώστε να μας συμπεριλάβει στη πιθανόν νέα εθελουσία;
Υπογράφουμε, φεύγουμε και χάνουμε πιθανόν κάθε δικαίωμα για τις αγωγές που περιμένουμε να εκδικαστούν ή πιθανόν νέων προς τον ΟΤΕ ή οποιονδήποτε άλλον εμπλέκεται στην όλη ιστορία, ή δεν υπογράφουμε και περιμένουμε το δικαστήριο;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και καλό κουράγιο.

Θεόφιλος Καπέλης
Αθήνα
Φίλοι .......Συγκρατούμενοι…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ...καλά αποτελέσματα

Άρχισαν ξανά τα .....όργανα (φήμες, εφημερίδες,παπαγαλισμοί) εσείς?τελειωμένη υπόθεση! με τους παρακάτω να δούμε τώρα!
Έτσι είχαν αρχίσει και το Νοέμβρη και ξαφνικά το θέμα...μπλοκαρίστηκε? σταμάτησε? τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Βέβαια ήταν εντελώς συμπτωματικό (!?) το ότι υπήρχαν οι εκλογές του ΠΑ.Σ.Ε στις αρχές Δεκέμβρη όπως και τώρα είναι εντελώς μα εντελώς συμπτωματικό ότι έχουν αρχίσει εκλογικές διαδικασίες στη Π.Ε.Τ.

Το μοναδικό δεδομένο που έχουμε (εκτός από την ημερομηνία της εκδίκασης στο Σ.Τ.Ε. ) είναι η ρήση της Υπουργού ότι το θέμα μας είναι συνδεδεμένο με τη μεταβίβαση του 4%.

Δε νομίζω βέβαια αυτό να είναι θέμα που αφορά τις Συνδικαλιστικές μας ηγεσίες (άλλωστε δεν .......άπτεται τού ασφαλιστικού ούτε της ενίσχυσης τού αποθεματικού του Ταμείου) ανεξάρτητα αν είναι νομοθετημένο και σε εκκρεμότητα από το 2005.

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.

Μας κοροϊδεύουν! τους ξέρουμε! και (το πιο άσχημο) τους χειροκροτάμε!

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΤΕ στη σημερινή απεργία είχε και ως αποτέλεσμα την ματαίωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που με αίτημα της Deutsche Telecom είχε προγραμματιστεί για σήμερα.
ΔΕΛΤΙΟ - ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ-ΟΤΕ Αρ. Πρωτ: 2402 Αθήνα 08/01/2009

Δεν .......πιστεύω βέβαια αυτά που γράφτηκαν ,ότι η ματαίωση ήταν προαποφασισμένη λόγω του Κυβερνητικού ανασχηματισμού!
Φίλε Γιάννη Μυλωνά , αν δεις κάπου την αφίσα σου (η κάτι παρόμοιο) κρεμασμένη η το πνεύμα της εφαρμοσμένο , πες μου και μένα να ξέρω!
Καλό κουράγιο σ΄όλους μας , μας χρειάζεται
Γιώργος Τράντζας
2651025299-6979091100
gtrantzas@ote.gr

Γ. Μυλωνάς

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ
ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ , ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΠΑΤΡΑ