***3μελής Επιτροπή (6)

Συνάδελφοι

Στα πλαίσια της απόφασης για στήριξη του δίκαιου αιτήματός μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ

την Τρίτη 23/9/2008 απεστάλη επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης κα Πετραλιά

όπου νομικά τεκμηριωμένα εκτίθεται το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Από το κείμενο της επιστολής προκύπτει ότι κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γ.Κ.Π. και του

καταστατικού του ΤΑΠ-ΟΤΕ εμείς θα έπρεπε να έχουμε φύγει.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομίας και στον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Βουρλούμη

Η 3μελής επιτροπή

Γ. Περπινιάς (15)

Προς τον συνάδελφο Αρσλάνογλου και το ερώτημά του .

Η απάντηση βρίσκεται στο

Άρθρο 47 ΓΚΠ : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 35 ΕΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

(για τον υπολογισμό της λαμβάνεται υπ’οψη η στρατιωτική θητεία σύμφωνα με τους νόμους , διότι ο ΟΤΕ απέδιδε το προβλεπόμενο ποσοστό στον ειδικό λογσμό , )

Και στην καταστατική διάταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ : ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΎΟΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΕΝΙΚΏΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΓΚΠ) ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΩΝ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ότι την καταστατική αυτή διάταξη του ΤΑΠ ΟΤΕ ουδέποτε την έχει πειράξει έστω και με απλή αναφορά οποιοσδήποτε ασφαλιστικός νόμος , παρά μόνο ο τελευταίος της κας Πετραλιά στο άρθρο 143 παράγραφο 8 η 9 όπου και την καταργεί , ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΣΧΎ ΤΗΣ ΠΡΙΝ .

Εσκεμμένα λοιπόν μας οδηγούν στα περί στρατιωτικής θητείας.

Η ΜΙΑ λύση είναι το δικαστήριο .

Η άλλη λύση είναι, δεν κουράζομαι να το γράφω , εάν η Διοίκηση πράγματι θέλει και η Συνδικαλιστική Ηγεσία το ίδιο , να θέσουν το θέμα στην Υπουργό και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Ταμείο ακριβώς έτσι , σαν παραβίαση (ΓΚΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ) δηλαδή η Κα Πετραλιά να καταλάβει ότι ακριβώς ο δικός της νόμος δίνει την λύση στο πρόβλημα, ΑΦΟΥ ΕΜΜΈΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ (στον νόμο) ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ ΜΊΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ .

Χαιρετίσματα σε όλους και ειδικότερα σε αυτούς που επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα , είτε γιατί δεν ήθελαν να φύγουν ,είτε γιατί συνέπραξαν για να βρεθεί τρόπος να μην φύγουν άλλοι , είτε γιατί τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί , είτε επειδή δεν έκαναν αίτηση τότε (και βέβαια τώρα δεν μπορούν ) τους φαίνεται αδιανόητο να φύγουν άλλοι και αυτοί να μένουν (πιθανόν χωρίς τις θέσεις τους).

Και

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ , στους χώρους του ο καθένας να υπενθυμίζει στους νεώτερους, (ότι εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ΄ρθεις), για να σκεφτούν τι θα ψηφίσουν ( τα προβλήματα δεν είναι επιλεκτικά ισχύουν για όλους πάντα), και η εκπροσώπηση πρέπει να είναι χωρίς σκεπτικά ποσοστών , συσχετισμών δυνάμεων, κομματικών εξαρτήσεων η βλέψεων και οτιδήποτε άλλο αλλοιώνει την ουσία του συνδικαλιστικού κινήματος δηλαδή την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων(ΟΛΩΝ) , αλλά πολλές φορές και την υπενθύμιση των υποχρεώσεων τους.

Α. Αρσλάνογλου

Αγαπητοί Συνοδοιπόροι,

Της πολύχρονης ομηρίας, των μεγάλων προσδοκιών, των μεγαλύτερων απογοητεύσεων, της ατέλειωτης υπομονής και αντοχής …..

Στα χρόνια που εξελίσσεται η υπόθεσή μας έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε πει περισσότερα, έχουν γραφτεί πολλά, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Έχουμε γίνει γνωστοί πλέον, ως η ομάδα των εφτακοσίων, όχι μόνο εντός του ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Είμαστε η αφορμή και αιτία για συζήτηση παντού, με όλα τα θετικά ή αρνητικά που αυτό κρύβει.

Δυστυχώς όμως η περίπτωσή μας έχει διαστρεβλωθεί εντέχνως και συστηματικά (άραγε από ποιους ;).

Θεωρούμαστε ότι προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τα χρόνια του στρατού για να συνταξιοδοτηθούμε και όχι ότι απλά ζητούμε να εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις που έχουν συναποδεχτεί οι εργαζόμενοι και ο εργοδότης.

Αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε την κοινωνική αποδοχή και υποστήριξη που χρειαζόμαστε.

Το βασικό βέβαια ερώτημα δεν παύει να είναι :

    Έχουμε ή όχι δίκιο ;

    Αν ναι που θα το βρούμε ;

Αν βέβαια δεν έχουμε, τότε δίκαια τιμωρούμαστε….

Γιατί συνάδελφοι αυτό που βιώνουμε είναι μία τιμωρία, ένα καθημερινό βάσανο που μας επηρεάζει ψυχολογικά, πνευματικά, ηθικά, συναισθηματικά, σωματικά ……

Δεν πιστεύω στην καλή θέληση της Διοίκησης και του εκπροσώπου της, γιατί ο μέχρι σήμερα ρόλος της δεν έχει απόλυτα ξεκαθαρίσει . Προσωπικά θεωρώ ότι μάλλον έχει επηρεάσει αρνητικά την υπόθεσή μας (για να μη πω ότι μπορεί να είναι και ο βασικός υπεύθυνος).

Δεν δέχομαι ότι τυχόν νέα εθελουσία, όπως εντέχνως ψιθυρίζετε ότι ετοιμάζεται, θα μας προσφέρει τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις αποχώρησης και συνταξιοδότησης. Κυρίως όμως δεν θα μας δικαιώνει ηθικά.

Ποιος δρόμος λοιπόν μας μένει ;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο δικαστικά μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.

Δε γίνεται, αργά ή γρήγορα, η υπόθεσή μας θα εκδικαστεί και θα βρούμε το δίκιο μας.

Η ενεργή υποστήριξη της υπόθεσής μας από τη συνδικαλιστική ηγεσία (κάτι που μέχρι σήμερα λείπει) είναι απαραίτητη και ζητούμενη, αλλά δεν πιστεύω ότι θα δώσει την επιθυμητή λύση.

Κουράγιο συνάδελφοι

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ….

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΡΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

(από το λευκό …. ψυγείο της Τηλεπ. Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος)

Ι. Μπαλάσκας (3)

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΣΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΤΗΛΕΦ. 210-6118411 ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
Ι. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΤΔ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ-ΞΑΝΘΗΣ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛΕΦ. 2531056713

Π. Τσολάκης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΣΤΙΣ 4/7/2008 ΥΠΕΒΑΛΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΕΜΕΛΙΩΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΛΗΨΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 10/9/2008 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Π ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΤΕΚ ΔΙΑΒΑΤΩΝ 2310-778319

Θ. Μακρής (4)

Συνάδελφοι,

Εύχομαι και εγώ σε όλους σας κυρίως υγεία και επί πλέον κουράγιο και υπομονή (ποιος ξέρει ως πότε).

Τώρα που σχεδόν όλοι έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές και επειδή θεωρώ ότι οι κινήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, έστω και μεμονωμένα, πρέπει να γίνονται γνωστές σε όλους μας θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ικανός αριθμός συναδέλφων έχουμε καταθέσει αγωγή κατά του ΟΤΕ για ένταξή μας στην εθελούσια αποχώρηση και χρηματική αποζημίωση, μάλιστα προσωπικά και κάποιοι άλλοι έχουμε πάρει και ημερομηνία συζήτησης για τον Μάιο του 2009. Δικηγόρος μας είναι ο κύριος Λυκοκάπης Δημήτριος (ο γνωστός από την υπόθεση των λεγόμενων Ικατζήδων στο τηλέφωνο 2106421013). Η κίνηση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υπόθεση του Συμβουλίου Επικρατείας, δεν είναι οργανωμένη, δηλαδή δεν συγκεντρώνει κάποιος τα απαραίτητα στοιχεία και τα υποβάλει στον δικηγόρο, αλλά όποιος αποφασίσει να προβεί σε αυτή την ενέργεια επικοινωνεί με τον δικηγόρο, ενημερώνεται από αυτόν για τις προοπτικές και όλα τα ενδεχόμενα και η αγωγή είναι ατομική ή μέχρι το πολύ πέντε άτομα

Αυτά τα λίγα για ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων συναδέλφων μας.

Θεόδωρος Μακρής

Τηλέφ. 2651046299 Ιωάννινα

Γ. Κορδιας (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
Οι άδειες σχεδόν έχουν τελειώσει και επιστρέφουν όλοι στις υπηρεσίες τους. Καιρός ειναι λοιπόν να ασχοληθούμε με το θέμα μας.
Η αδικία που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη και ότι οι αίτιοι θα πρέπει αν μη τι άλλο τουλάχιστον να επανορθώσουν.Το ποιοί είναι και γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι και τους αφήνω στην κρίση σας. Ένα μόνο θα γράψω για να ενισχηθεί, από τους καθόλα άξιους συναδέλφους της επιτροπής, το δίκιο μας την 17-11-2008.
Να ανατρέξουν στην Ειδική Εγκύκλιο ( υπάρχει και στο infoweb ) την οποία και επισυνάπτω (κάντε κλικ ΕΔΩ) (Για να δείτε την Εγκύκλιο, πρέπει να είστε στο Intranet του OTE και με Internet Explorer.)
416.1/339/30-6-1999 και ειδικότερα
α) στο εδάφιο 2 της παραγράφου Β και
β) στο εδάφιο 2α των οδηγιών και διευκρινήσεων
Εδώ φαίνεται ακριβώς το τι έγινε στην προηγούμενη εθελουσία έξοδο.
Τι άλλαξε απο τότε μεχρι το 2005 ; ΤΙΠΟΤΑ
Ποιός δεν έλαβε σοβαρά υποψη του τον ΓΚΠ ; Μήπως Ο Κος Βουρλούμης ; Μήπως ο Κος Παναγιωτόπουλος ; Μήπως οι Κοι της ΟΜΕ ; Μήπως υπηρεσιακοί παράγοντες ; Μήπως όλοι μαζί ; Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι.
Τέλος θα ήθελα να σας παρακαλέσω εαν κάπου κάνω λάθος να με διορθώσετε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
6972259967 ή 495365

Ν. Καραμολέγκος (3)

- Συνάδελφοι 700όσιοι ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ .

Επίσης εύχομαι να ήμαστε όλοι καλά γιατί χρειαζόμαστε ακόμα αρκετό κουράγιο.

Πολλές ευχές και στην Επιτροπή μας και αρκετή δύναμη.

- Θα ακολουθήσουν δύσκολες μέρες και δεν χρειάζεται να αποθαρρυνόμαστε, άλλωστε η γενιά μας που έχει μεγαλώσει σε δύσκολες συνθήκες, έχει δει και έχει πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες.

Δεν είναι εύκολο λοιπόν να μας πτοήσουν, ούτε να μας κάνουν λιπαντικό στα γρανάζια ενός συστήματος που έχει καθηλώσει τον κόσμο στον καναπέ και τον κατευθύνει με την ΤV.

- Συνάδελφοι, δεν νομίζω ότι φτάνει μόνο ο δικαστικός αγώνας για το θέμα μας, (άλλωστε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη μας δεν δείχνει να έχει και πολλή …όρεξη)

Εύχομαι να βγω ψεύτης αλλά….

- Γνώμη μου είναι λοιπόν ότι πρέπει να στραφούμε και προς άλλη κατεύθυνση, και μάλιστα πιστεύω ότι πρέπει να ταρακουνήσουμε λίγο τη Συνδικαλιστική μας ηγεσία (θα είναι καλό και για αυτούς και για εμάς)

Θα πρέπει να ρίξουμε μια πέτρα στο βάλτο του Συνδικαλιστικού μας κινήματος ελπίζοντας ότι θα συμβάλουμε κι εμείς λίγο στο σπάσιμο του αποστήματος που δημιουργείται (τον λεγόμενο Εργοδοτικό συνδικαλισμό).

Είναι γεγονός ότι αν επιτρέπουμε συνεχώς παραβιάσεις των κανόνων εις βάρος μας, τότε όλο και κάτι πολύ χειρότερο θα ακολουθεί.

Θα πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι η υπομονή μας έχει ξεπεράσει προ καιρού τα όρια, σύντομα κάπου θα ξεσπάσουμε, και τότε ας φροντίσουν να μη είναι απέναντι μας.

- Συνάδελφοι για να μη σας κουράζω, πρόταση μου είναι:

- Κάθε μέρα, ΟΛΟΙ, κάθε 700άρης να στέλνει ένα FAX και ένα e-mail (μπορούμε) στην ΟΜΕ-ΟΤΕ που θα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εφαρμόζεται ο ΕΚΠ και να μην παραβιάζεται όπως στην περίπτωσή μας, και να διεκδικήσουν δυναμικά την επανόρθωση της αδικίας πού έχει γίνει.

Με το ίδιο περιεχόμενο κάθε μέρα, δεν χρειάζεται αλλαγή.

- Φαντάζεστε να φτάνουν περίπου 700 FAX και e-mail κάθε μέρα στα γραφεία τους;

Δεν νομίζετε ότι τότε θα αναγκαστούν να μας ακούσουν;

Λοιπόν σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ αποτελεσματική και δοκιμασμένη μέθοδος .

Συνάδελφοι θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα και να ορίσουμε (αν συμφωνήσουμε) μια ημερομηνία (π.χ. τις 10 του Σεπτέμβρη) για να ξεκινήσουμε.

Καραμολέγκος Νικ.

ΚΑΜ 129129

τηλ.: 22810 95391, Κιν.: 6982475824