Α. Κακαλιάντης

Θεσσαλονίκη, 11-7-2008 Συνάδελφοι 700σιοι καλημέρα,
Νοιώθω την ανάγκη και υποχρέωση να σας ενημερώσω, επειδή παρευρέθηκα εκεί , σχετικά με το τι ειπώθηκε για μας, κατά την χθεσινή επίσκεψη του κου Βουρλούμη στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με στελέχη του Οργανισμού, όπως έγινε και σε άλλες πόλεις έδρες Περιφερειών της Ελλάδος.
Μετά από σύντομη ομιλία του Προέδρου που αναφερόταν κυρίως στο θέμα της συμφωνίας με τη D.T., ακολούθησαν ερωτήματα συναδέλφων που εξέφραζαν την αγωνία τους για διάφορα εργασιακά και υπηρεσιακά θέματα.
Τέθηκε βέβαια μεταξύ άλλων και το ερώτημα για την περίπτωσή μας, πια δηλαδή είναι η πορεία του θέματός μας και πια η θέση του.
Απ΄ ότι κατάλαβα και συγχωρέστε με αν δεν ερμήνευσα σωστά τις απαντήσεις του, η κατάσταση έχει ως εξής :
Α) Στην αρχή του προβλήματός μας , η θέση της Διοίκησης ήταν θετική και σύμφωνη στην προώθηση - εξεύρεση λύσης εντάσσοντάς μας στην αρχική εθελούσια και προς αυτή την πορεία βάδιζε.
Β) Μεσολάβησαν εισηγήσεις «υπηρεσιακών παραγόντων» προς τη Διοίκηση που ανέφεραν ότι οι σειρές 1976, 1977 αποτελούν τα πιο αξιόλογα και ικανά στελέχη του Οργανισμού και γιαυτό το λόγο να μην προωθήσουν τη λύση. Έτσι άλλαξε η θέση της Διοίκησης και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου, η Διοίκηση δεν αντιτέθηκε μεν στη λύση, αλλά κράτησε στάση ουδετερότητας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουδετερότητα σημαίνει μη αποδοχή εξεύρεσης λύσης.
Γ) Η στάση αυτή της Διοίκησης άλλαξε στην πορεία, διότι, πάλι κατά τα λεγόμενα του Προέδρου, διαπιστώθηκε ότι πολλοί από μας αδιαφορούν για την εκτέλεση της δουλειάς τους, οπότε πρέπει να επιλυθεί το θέμα μας . Αυτή είναι η τελευταία και τωρινή θέση της Διοίκησης, κατά τα χθεσινά λεγόμενα του Προέδρου και προς αυτή την κατεύθυνση εισηγείται προς το υπουργείο και την κυβέρνηση (να συμπεριλάβει δηλαδή το θέμα μας σε κάποια τροπολογία).
Δ) Όσο για τα κονδύλια που απαιτούνται, πάλι σύμφωνα με τα χθεσινά λεγόμενα του Προέδρου, εξακολουθούν να είναι δεσμευμένα «τα κρατάμε στην άκρη» γιαυτή την υπόθεση.
Ε) Βέβαια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε στην ΟΜΕ ΟΤΕ να δρομολογήσουν την λύση του θέματός μας μέσω μιάς συλλογικής σύμβασης, ώστε να παρακάμψουν τα εμπόδια που υπάρχουν λόγω του νέου νόμου του ασφαλιστικού. ;;;;;;;;
ΣΤ) Πάντως να γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα πολλοί «συνάδελφοι» στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης του προσωπικού και επικαλούμενοι δήθεν την «αξιοσύνη» μας, τορπιλίζουν την λύση του θέματός μας και την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρότεινα, όπως έχετε κάνει τόσες και τόσες φορές άλλοι συνάδελφοι, να πιέσουμε και να ενημερώσουμε ξανά και ξανά την Διοίκηση και την ΟΜΕ ΟΤΕ να σκύψουν και να συζητήσουν σοβαρά τη λύση στο θέμα μας. Αν όντως θεωρούν οι κορυφαίοι παράγοντες (και δεν είναι μόνο λόγια), ότι οι σειρές 1976-1977 απαρτίζονταν από άξια και ικανά άτομα, τότε είναι καιρός να δείξουν επιτέλους ότι τα άξια και ικανά άτομα πρέπει να ανταμείβονται για την προσφορά τους και όχι να τιμωρούνται και να απαξιώνονται.

Α. Κακαλιάντης
«11888 Θεσσαλονίκης»

Γ. Σελίμης (8)

Χθες παλι η εφημεριδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σε αρθρο της στη σελιδα 14 ειχε αναφορα στο θεμα το δικο μας.
Θα ηθελα η τριμελης να παρει θεση και μας ενημερωσει ΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Γ. Σελίμης

Ι. Κρητικίδης (8)

Συνάδελφοι
Συμμετείχα χθες στην κοινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΤΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστικά στελέχη στην έδρα της Τηλεπ. Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.
Από συναδέλφους τέθηκε και το θέμα μας.
Η απάντηση του Βουρλούμη ήταν ότι βούλησή του είναι να φύγουμε. Επί λέξει δε είπε τα εξής:
Αυτοί έπρεπε να ενταχθούν στην εθελούσια έξοδο παρά την τότε ουδέτερη στάση της Διοίκησης, η οποία μπορεί να ερμηνευθεί όπως καθένας θέλει, μετά από ουδέτερη η στάση έγινε θετική, το θέμα είχε φτάσει πολύ κοντά στη λύση του και τώρα η βούληση παραμένει μεν θετική, όμως το περιβάλλον είναι τελείως αρνητικό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, αλλά παρόλα αυτά κάνει προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης και ότι τα λεφτά για μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν και είναι φυλαγμένα. Παίρνοντας το λόγο του είπα πως δεν είναι θέμα βούλησής του αλλά θέμα παραβίασης και μη εφαρμογής του ΓΚΠ (ΕΚΠ) και καταστατικού του ΤΑΠ-ΟΤΕ, αναλύοντάς του ακριβώς τι προβλέπει ο ΓΚΠ περί υποχρεωτικής και αυτοδίκαιης απόλυσης και τι το καταστατικό του ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Θα σας αναφέρω μόνο την απάντησή του και θα αφήσω τον καθένα από εσάς να βγάλει τα συμπεράσματά του.
΄’Δεν ξέρω αν προβλέπει ο ΓΚΠ κάτι τέτοιο’’.
Στην επιμονή μου πως δεν είναι δυνατό να μη ξέρει τι προβλέπει ο ΓΚΠ του ζήτησα να μου απαντήσει πως αν κάνω αγωγή κατά του ΟΤΕ και δικαιωθώ αν θα με απολύσει ή όχι, απάντησε (όντας παμπόνηρος άνθρωπος) για να σπάσει το κλίμα έντασης που πήγε να δημιουργηθεί και να μου αφαιρεθεί εντέχνως ο λόγος ‘’Εσένα πάντως δεν θα σε απολύσω’’. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να χαχανίζουν (ξέρετε δα πως είναι το κλίμα σε τέτοιες συναντήσεις, δήθεν ‘’πολύ καλό το αστειάκι του Προέδρου’’) και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε άλλο συνάδελφο, χωρίς να μου δώσει ουσιαστική απάντηση.
Σε ερώτηση άλλου συναδέλφου αν είναι στις προθέσεις του να κάνει νέα εθελούσια απάντησε πως σίγουρα όχι, αλλά θα συζητούσε μόνο για ‘’στοχευμένη’’ εθελούσια έξοδο που θέλεις δεν θέλεις θα φύγεις και με κάποιες παραλλαγές που δεν θέλω τώρα να σας αναφέρω. Άλλωστε όλοι έχετε στις υπηρεσίες σας δύο τρεις ανεπαρκείς υπαλλήλους αλλά και πάλι το κλίμα για μια τέτοια κίνηση δεν είναι θετικό.
Ο καθένας λοιπόν ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Παρακαλώ δε αν δεν μεταφέρω κάτι σωστά ή αν έχω κάτι ξεχάσει, ας βγει να με διορθώσει και να ενημερώσει κάποιος άλλος συνάδελφος που συμμετείχε στη συνάντηση. Όπως καλό θα ήταν να βγει κάποιος συνάδελφος που συμμετείχε σε ανάλογες συναντήσεις στην Πάτρα και το Ηράκλειο να μας πει αν ειπώθηκε κάτι αντίστοιχο και εκεί.

Ιπποκράτης Κρητικίδης

Γ. Θαλασσινός (11)

Συνάδελφοι,

Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα από πολλούς συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα που περιέχουν αγανάκτηση, πικρία, αδημονία οργή, απογοήτευση κ.λ.π.

Όλοι γνωρίζετε, όσοι έχετε έρθει σε επαφή μαζί μου, ότι σας αντιμετώπισα, έτσι θέλω να πιστεύω, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρόλο που ήμουν αναγκασμένος να επαναλαμβάνω πάνω από 20 φορές την ημέρα τα ίδια πράγματα.

Δεν υποτίμησα ποτέ την νοημοσύνη κανενός, άκουγα και ακούω όλες τις κριτικές, καλόπιστες ή κακόπιστες, τις προτάσεις και υποδείξεις όλων των συναδέλφων.

Όμως η δράση της 3μερούς επιτροπής διέπεται από συλλογικότητα, συγκερασμό απόψεων, συζητήσεων αλλά και βασίζεται στη γνώση και τις πληροφορίες που έχουμε αποκτήσει μέχρι σήμερα.

Επομένως εάν δεν έχει γίνει αποδεκτή μια πρόταση οποιουδήποτε συναδέλφου δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι ισοπεδώνουμε την προσωπικότητά του.

Όσο αφορά την άμεση δημοσίευση των αναρτήσεων στο blog θέλω να επισημάνω ότι δεν διαθέτουμε έμμισθους υπαλλήλους για τη δουλειά αυτή και προς τιμή του συναδέλφου Δ. Αποστόλου που είχε αυτή την πρωτοβουλία της δημιουργίας του blog όλες τις αναρτήσεις τις διεκπεραιώνει άμεσα.

Αναφορικά με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τις συναντήσεις με την Διοίκηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας ο καθένας από μας έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στους εκλεγμένους εκπροσώπους του για να ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία .

Όποιος όμως πιστεύει ότι οι πληροφορίες που αναρτώνται από μένα στο blog είναι ανεύθυνες να μην τις ξαναδιαβάσει και να βρει άλλα κανάλια επικοινωνίας που θεωρεί αξιόπιστα και υπεύθυνα.

Τέλος θέλω να υπενθυμίσω ότι όποιοι συνάδελφοι θεωρούν ότι ο μέχρι σήμερα τρόπος διεκδίκησης και δράσης για την επιτυχή υλοποίηση του θέματός μας δεν τον εκφράζει, έχει υποχρέωση προς τον εαυτό του να αναζητήσει οποιαδήποτε άλλη μορφή θεωρεί θα έχει καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα

Γ. Θαλασσινός