Γ. Περπινιάς (14)

Κρίμα κρίμα κρίμα

Συνάδελφοι η νοημοσύνη μας δεν μπορεί να υποτιμάται και η προσωπικότητα μας πλέον να ισοπεδώνεται .

Λυπάμαι αλλά η όποια γνωριμία μου δεν συνεπάγεται και την αποδοχή κάποιων χειρισμών που θεωρώ λαθεμένους και φανερά κριτικάρω.

Η επιστολή με ημερομηνία 24/06/2008 ανεβαίνει στο blog μετά την ανάρτηση της σχετικής προτροπής την 25/06/2008 και είναι γενικόλογη χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα και δυστυχώς χωρίς δυναμισμό .

Έπρεπε μόλις φακελώθηκε για αποστολή να υπήρχε στο blog.

Δεν υπήρξε συνάντηση, απ’ότι ξέρω, ΟΜΕ - Διοίκησης την 25/06/2008 για Συλλογική Σύμβαση ώστε να τεθεί το θέμα από πλευράς ΟΜΕ-ΟΤΕ άρα προς τι η ανακοίνωση της τριμελούς ότι υπήρξε απάντηση από την Διοίκηση και μάλιστα στα πλαίσια των όσων ζητήσαμε με την επιστολή της 24ης /6ου ?

Έστω όμως ότι υπήρξε συνάντηση και απάντηση, η Ομοσπονδία ας βγάλει ανακοίνωση που θα μας λέει τι ακριβώς ειπώθηκε και την απάντηση.

Μπήκε δηλαδή το πρόβλημα στην Διοίκηση έτσι?:

<< τι θα γίνει με τους 700 και την κατάφωρη παραβίαση του ΓΚΠ από τον ΟΤΕ και τα εντεταλμένα για την εφαρμογή του όργανα καθώς και των καταστατικών διατάξεων του ΤΑΠ –ΟΤΕ που με δική του ευθύνη(ΤΑΠ-ΟΤΕ) στις απαντήσεις του προς τους συναδέλφους παραδέχεται>>

και η απάντηση της Διοίκησης ποια ήταν? Απλά <<θέλω και πρέπει να φύγουν>>?

Ή

μπήκε το θέμα <<τι θα γίνει μ’αυτούς τους …..700 που μας ζαλίζουνε ..>> και η απάντηση της Διοίκησης ήταν <<θέλω και πρέπει να φύγουν >> δηλαδή <<δεν μας παρατάτε με δ’αύτους>>.

Επί πλέον ερώτημα, υπάρχει έγγραφη ενημέρωση της τριμελούς από την ΟΜΕ για την απάντηση της Διοίκησης η σας μεταφέρθηκε προφορικά ?

απαιτήστε να σας δοθεί εγγράφως.

Φοβάμαι πως δεν πάμε καλά .

Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην κάνουμε το ίδιο λάθος των διαδόσεων και φημών των δύο ετών .

Ηθελημένα η αθέλητα υπομείναμε πολλοί από εμάς όλα αυτά.

Όμως δεν πάει άλλο.

Παρακαλούμε η ενημέρωση μας να είναι υπεύθυνη στο βαθμό που επιτρέπεται μεν αλλά σοβαρή και βάσει γραπτών στοιχείων.

Με την ευκαιρία παρακαλώ όποιον έχει το καταστατικό της ΟΜΕ να μου το στείλει καθώς και τον ακριβή αριθμό μελών του ΠΑΣΕ .

Γ. Περπινιάς

gperpinias@ote.gr

Γ. Θαλασσινός (10)

Συνάδελφοι
Σύμφωνα με όσα ζητήθηκαν στην από 24-6-2008 επιστολή μας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ έθεσε το θέμα των 700 στη Διοίκηση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η Διοίκηση επαναβεβαίωσε τη θέση της ότι οι 700 και πρέπει και θέλει να αποχωρήσουν.

Γ. Θαλασσινός

Γ. Θαλασσινός (9)

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία συνάντηση μας απεστάλη στην

ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤ-ΟΤΕ η ακόλουθη επιστολή

ΑΘΗΝΑ 24-6-2008

ΠΡΟΣ : ΟΜΕ-ΟΤΕ

ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

ΠΕΤ-ΟΤΕ

Συνάδελφοι

Μετά την συνάντηση που είχαμε στο Πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ για το θέμα της ένταξης των 700 στην εθελουσία έξοδο του 2005 σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας.

Από κοινού παραστάσεις όπου θα εκθέτουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα στους

Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη

Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλο

Υπουργό Απασχόλησης κ. Πετραλιά

Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη

Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκη

Επιστολή που θα εκθέτει συνοπτικά το πρόβλημα μας προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποφυγή νέας αναβολής εκδίκασης της υπόθεσής μας.

Ένταξη του θέματός μας στο διεκδικητικό πλαίσιο για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και από κοινού προώθηση του αιτήματός μας

Η τριμερής επιτροπή

Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Ν. ΒΑΛΗΣ Κ. ΚΩΤΕΛΟΣ

Γ. Θαλασσινός (8)

Συνάδελφε Γ. Περπινιά

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στον Ρέμελη και σε άλλους δικηγόρους

Εάν δεν έχει επέλθει η βλάβη δεν μπορείς να προσφύγεις στα δικαστήρια

Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν προσφυγή γι’ αυτό το θέμα είναι 15 περίπου

άτομα που κόπηκαν πρόσφατα από την φετινή απόφαση αποχώρησης με τα κίνητρα

Γ. Θαλασσινός

Γ. Περπινιάς (13)

Συνάδελφοι στη νέα φόρμα απάντησης της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο αίτημα για την ημερομηνία απόλυσης προστέθηκε νέα παράγραφος ,όπως πληροφορούμε,

η οποία μνημονεύοντας τον νέο νόμο του ασφαλιστικού γράφει ότι η αυτοδίκαιη και υποχρεωτική απόλυση δεν εξασφαλίζει συνταξιοδότηση.

Το γεγονός αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη προσφυγής έγκαιρα κατά του σχετικού άρθρου του νόμου.

Ας ερευνήσουμε εάν μπορούμε να προσφύγουμε εμείς που είμαστε και οι άμεσα θιγόμενοι από αυτή την παράγραφο (άρθρο 143 παρ 9) μέσα σε όλο το νομοσχέδιο.

Παρακαλώ όποιος μπορεί λόγω διαμονής ας ρωτήσει δικηγόρο εργατολόγο και η τριμελής τον κο Ρέμελη.

Ευχαριστώ

Γ Περπινιάς

Γ. Περπινιάς (12)

Δύο ακόμη ζητήματα τα οποία μπορούν να ανατραπούν δικαστικά είναι η κατάργηση της δυνατότητας των ασφαλισμένων από το 1993 και μετά να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη με 35 έτη ασφάλισης και το 55ο έτος της ηλικίας, καθώς και η αλλαγή των καταστατικών διατάξεων όσων Ταμείων υπαχθούν στο ΙΚΑ οι οποίες προβλέπουν τη συνταξιοδότηση σε περίπτωση απόλυσης σε εφαρμογή των διατάξεων «περί απολύσεως Γενικών Κανονισμών Προσωπικού». Το παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο του Ελεύθερου Τύπου 23/06/2008 με τίτλο <<έξι βόμβες για το ασφαλιστικό>>

Μας ενδιαφέρει το κομμάτι << καθώς και η αλλαγή των καταστατικών διατάξεων όσων Ταμείων υπαχθούν στο ΙΚΑ οι οποίες προβλέπουν τη συνταξιοδότηση σε περίπτωση απόλυσης σε εφαρμογή των διατάξεων «περί απολύσεως Γενικών Κανονισμών Προσωπικού».

Να ερωτηθεί η ΟΜΕ ΟΤΕ από την τριμελή εάν στις προθέσεις της είναι να προσφύγει για την συγκεκριμένη παράγραφο (αρθρο 143 παράγραφος 9)
Επίσης συνάδελφοι της τριμελούς ολοκληρώθηκε το υπόμνημα προς την ΟΜΕ ΟΤΕ και τους Συλλόγους που συμφωνήθηκε να δοθεί μετά τις 18/06/2008 ?

Εάν όχι ας συμπεριληφθεί πρόταση για προσφυγή για τα προαναφερόμενα, εάν ναι ας γίνει συμπλήρωση και ας βγει ανακοίνωση τι ζητήσαμε .

Γ Περπινιάς

Γ. Περπινιάς (11)

Έξι βόμβες για το ασφαλιστικό - e-tipos.com

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=41535

να γινόταν ερώτηση εάν υπάρχει πρόθεση προσφυγής από την ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Γ Περπινιάς

Σ. Κοντός (2)

Αγαπητοί συνοδοιπόροι χαίρετε

Μας έχουν αποκαλέσει κάποιοι "καβάτζα" της εθελουσίας εξόδου του 2005. Αυτό σημαίνει οτι, εαν δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σ'αυτήν οι περίπου 5500 υπάλληλοι, αλλά μικρότερος αριθμός, εμείς αυτόματα θα είμαστε εκείνοι, που θα εντασσόμαστε σ'αυτόν τον αριθμό ικανοποιώντας έτσι τις τότε προσδοκίες της Διοίκησής μας.
Άλλοι μας βλέπουν τώρα "σωσίβιο" του "κρυφού" προυπολογισμού του ΟΤΕ για τη χρήση του 2008. Αυτό σημαίνει οτι η ακύρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου μας, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΤΕ -όπως αναγράφεται σε οικονομικό ένθετο εφημερίδας της Κυριακής 15/6/2008-να αφαιρέσει 201,15 εκατ. ευρώ από το εξοδολόγιό του. Με τη θυσία μας δηλαδή εξωραίζεται ο ισολογισμός του ΟΤΕ.
Είμαστε λοιπόν ένα κρίσιμο μέγεθος-μία κρίσιμη μάζα, που χρησιμοποιούν τα εκάστοτε συμφέροντα για τις δικές τους επιδιώξεις κατά το δοκούν,χωρίς να ευαισθητοποιούνται για έννοιες όπως δικαιοσύνη,δικαιώματα,ανθρώπινη υπόσταση,κοινωνική ευαισθησία,ισονομία,δίκαιη μεταχείριση ανθρώπινου παράγοντα.
Έχουμε προσφύγει στην Δικαιοσύνη "τυφλή" ελπίζω σε άλλου τύπου κελεύσματα -επιδιώξεις και θα αναμένουμε στωικά,επί μακρόν φαίνεται, έστω και αργοπορημένα να ενσκήψει και στο δικό μας ζήτημα, ικανοποιώντας θέλω να πιστεύω το περί δικαίου αίσθημα όλων μας, που έχει πληγωθεί από την βάναυση καταστρατήγηση -άδικη εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων, που διέπουν την περίπτωσή μας.
"Εστι ουν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά " και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της δικαιοσύνης στις ψυχές των ανθρώπων.
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλό κουράγιο, καλό καλοκαίρι και ας ελπίσουμε "ες Φθινόπωρο τα σπουδαία".

ΣΤΑΜ.ΚΟΝΤΟΣ

Α. Κολοβός (3)

Συνάδελφοι τής τριμελής
Όπως είδατε στην συγκέντρωσή μας ή ΟΜΕ ΟΤΕ ουσιαστικά δεν μας έδωσε και πολλή σημασία. Το πρόβλημά της ήτανε να κατέβουμε μόνο στις απεργίες και στις καταλήψεις, και υποσχέθηκε να κοιτάξει το πρόβλημά μας.[αν κατάλαβα καλά]. προτείνω λοιπόν τώρα πού έχουν εκλογές να τούς έχετε συνέχεια από πίσω ίσως είναι ή ποιό κατάλληλη εποχή για να λυθεί το θέμα μας.
[δεν κατάλαβα γιατί να τούς κάνουμε χαρτί για να κοιτάξουν το θέμα μας, δεν είμαστε μέλη της; δεν γνωρίζουν τι γίνεται με μας;]

ΑΡΓ ΚΟΛΟΒΟΣ

***3μελής Επιτροπή (9)

Συνάδελφοι


Στις 07-06-2008 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο, με την παρουσία 60 περίπου συναδέλφων, καθώς επίσης των κ.κ. Κούτρα και Σπυρούλια Προέδρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ αντίστοιχα.


Τόσο ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ δήλωσαν καταρχήν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα μας για ένταξη στο Πρόγραμμα της Εθελούσιας Εξόδου του 2005.


Δήλωσαν επίσης ότι, με βάση έγγραφες προτάσεις μας για από κοινού με την ΟΜΕ-ΟΤΕ δράσεις θα επιδιωχθεί η από κοινού πραγματοποίηση παραστάσεων στον Πρόεδρο του ΟΤΕ, στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και στην Υπουργό κ. Πετραλιά στοχεύοντας στην ανάδειξη του προβλήματός μας και την τελική επίλυση του


Ύστερα από τις τοποθετήσεις ορισμένων συναδέλφων, συμφωνήθηκε ότι κάθε συνάδελφος που διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθήθηκε από τον Δικηγόρο κ. Ρέμελη (προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας) είναι ελεύθερος να αποσύρει την πληρεξουσιότητά του (εφόσον αυτή παρασχέθηκε στο Δικηγόρο) και να επιλέξει άλλο Δικηγόρο, ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση για λογαριασμό του ή για λογαριασμό ομάδας συναδέλφων.



Η 3μελής επιτροπή

Γ. Περπινιάς (10)

Συνάδελφοι καλησπέρα ,
Έχουν περάσει 24 ώρες από την συνάντηση μας και η γλυκόπικρη γεύση από αυτήν είναι έντονη στις σκέψεις μου.
Η συνάντηση σημαδεύτηκε από την παρουσία του Προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ κου Κούτρα και του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ κου Σπυρούλια. Ήταν για μας κάτι σημαντικό και προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε απέναντι στο θεσμό αλλά έχουμε να κάνουμε έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης μας. Εδώ σημειώνω ότι ο συν Γ. Θαλασσινός κάνοντας μία ήρεμη τοποθέτηση έδωσε το στίγμα της πικρίας μας για την θέση τους στο θέμα μας.
Η τοποθέτηση του Προέδρου κ Κούτρα είχε μια θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων και έβαλε σε μια σειρά την υπόθεση μας μετά από τις πιο ουσιώδεις για το προσωπικό και τον Οργανισμό που τρέχουν αυτή την στιγμή, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι σε κάθε ευκαιρία θέτει το ερώτημα <τι θα γίνει με τους 700όσους>. Aυτό γέννησε την απορία εάν << Η ομοσπονδία έχει καταλάβει και εάν έχει πεισθεί ότι η περίπτωση μας δεν είναι απλά μία διένεξη των 700 σίων με τον ΟΤΕ και το ΤΑΠ ΟΤΕ αλλά είναι θέμα ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΠ-ΟΤΕ και ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ (όπως ίσχυαν διότι τώρα με το νόμο Πετραλιά καταργήθηκαν, γεγονός που τον αιφνιδίασε διότι δεν το ήξερε ή τέλος πάντων δεν είχε επαρκώς αντιληφθεί?) και εάν έχει ζητηθεί η νομική συνδρομή των αντίστοιχων νομικών συμβούλων της ΟΜΕ ώστε να διαμορφώσουν γνώμη. Η απάντηση δεν ήταν ευθεία αλλά σαφώς αρνητική.
Ο κος Σπυρούλιας, μας είπε ότι τίθεται το θέμα της << ομηρίας μας και τι θα γίνει με τους 700όσους >>, προσθέτοντας ότι εάν δεν πίστευε στο δίκιο μας δεν θα το υποστήριζε.
Από τα μέχρι σήμερα γραφόμενα μου και τα λόγια μου, με όσους έχω μιλήσει, θα έχετε καταλάβει ότι δίνω σημασία στο νόημα του πως λέγεται κάτι.
Έτσι απήντησα ότι άλλη σημασία έχει να διατυπώνεις το αίτημα σου << τι θα γίνει με τους 700όσους που κρατάτε ομήρους>> και άλλη εάν πεις << ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ στο θέμα των 700οσίων, ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ Η ΊΣΩΣ Η ΑΡΧΗ (η ερμηνεία αυτή) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ>>.
Λοιπόν εάν, στις ανακοινώσεις σου, στις διεκδικήσεις σου, στις επιστολές σου, στην προβολή του ζητήματος προς τα έξω από τους εκπροσώπους των εργαζομένων συνοδευμένο και με την φράση <<ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ>>, το βάζεις έτσι, τότε είναι σίγουρο ότι συνδικαλιστικά, πολιτικά, και κοινωνικά δίνεις διαφορετική δυναμική στην διεκδίκηση σου.
Για τους παραπάνω λόγους πρότεινα και προτείνω στην 3μελή επιτροπή να ζητήσει από την ΟΜΕ –ΟΤΕ έτσι να το βάλει στην πρώτη ανακοίνωση που θα βγάλει προς το Προσωπικό, για το διεκδικητικό της πλαίσιο, καθώς και στις πιθανές επιστολές προς το Υπουργείο Απασχόλησης και την Διοίκηση του ΟΤΕ..
Τώρα θέλω να πω με δυο λόγια για το συμπεράσματα των συζητήσεων που έγιναν μετά την αποχώρηση των Προέδρων, κατά την άποψη μου λοιπόν αυτά είναι

  1. επιβεβαίωση της πολύ καλής διαχείρισης ως προς την νομική πλευρά της υπόθεσης μας από τον κο Ρέμελη.
  2. μόνος δρόμος για την επίλυση του προβλήματος μας είναι η δικαιοσύνη, δρόμος προς τον οποίο, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα.( εάν εμφανισθεί άλλος καλώς τον αλλά εμείς……..
  3. κλείνουμε αυτιά και ψυχή σε κάθε φημολογία και περνάμε το μήνυμα ότι αγωνιζόμαστε και θα κερδίσουμε (και τότε βέβαια ας πληρώσει όποιος ευθύνεται σε ότι του αναλογεί),
  4. είμαστε και δείχνουμε ενωμένοι όσοι δεν το θέλουν η δεν το μπορούν είναι ελεύθεροι, αλλά όσοι μένουμε είμαστε ένα (αυτό γράφετε γιατί εχθές έπρεπε να είμαστε 200 στην συνάντηση και ας διαφωνούσαμε στα διαδικαστικά)
  5. η πολύ καλή ατάκα του συν ΚΟΝΤΟΥ << είμαστε η ουρά της εθελουσίας και όχι η αρχή μιας άλλης.>>.
  6. και η ανανέωση της στήριξης της 3μελούς επιτροπής, με την, όπως κάνει μέχρι τώρα, ενημέρωση μας σε ότι επεξεργάζεται.

Εάν κάτι μεταφέρω λανθασμένα παρακαλώ διορθώστε με και ότι ξεχνώ ας συμπληρωθεί.
Ευχαριστώ

Γ Περπινιάς

Υ.Γ δηλώνω ότι δεν θα ξαναπαντήσω και αντιδράσω σε προσωπικό επίπεδο με γραφόμενα στο blog αλλά θα καταθέτω απόψεις δεχόμενος να φιλτράρονται εάν παρεκτρέπομαι.

Α. Μοσχοβίδης (2)

Καλημέρα σας

Επειδή για προσωπικούς λόγους (βαρετές κοινωνικές υποχρεώσεις….) δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην συγκέντρωση του Σαββάτου θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικές με την αντιμετώπιση του προβλήματός μας. Όπως ξέρουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΓΣΣΕ είναι αντίθετα γενικά στις εθελούσιες εξόδους προσωπικού με το σκεπτικό ότι επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνοι.
Αν όμως το κόστος της εθελούσιας το επιβαρυνθεί ο εργοδότης τότε τι θέση θα πάρουν?
Η ΟΜΕ ΟΤΕ συμφωνεί σ’ αυτήν την προοπτική?
Προτείνω λοιπόν να έρθουμε σε επαφή με την ΓΣΣΕ, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους οποίους θα κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας, θα τους ζητήσουμε να μην παίξουν πολιτικά παιγνίδια σε βάρος των συμφερόντων 700 (και όχι μόνο) ανθρώπων και θα τους ζητήσουμε να «αποδεσμεύσουν» την ΟΜΕ ΟΤΕ από κάθε υποχρέωση πολιτικής σύμπλευσης. Δόξα τω θεώ στη χώρα μας υπάρχουν όχι και λίγα θέματα για να κάνουν αντιπολίτευση.
Θα πρέπει να τους τονίσουμε ότι αν η ΟΜΕ σε γενόμενη πρόταση από την Διοίκηση του ΟΤΕ για νέα εθελούσια, δεν δεχθεί (υποθετικά μιλάω μακάρι να έχω άδικο) τότε είναι σίγουρο ότι η νέα Διοίκηση θα βρει τρόπο να «απομακρύνει το πλεονάζον προσωπικό», όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην σύμβαση D.T και Ελληνικού Δημοσίου.
Και αν συμβεί αυτό την ευθύνη θα την φέρουν ακέραια αυτοί. Δυστυχώς όμως εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Ευχής έργον είναι να παραβρεθεί η ΟΜΕ και οι άλλοι σύλλογοι στην συνάντηση μας να πεισθούν για το δίκαιο αγώνα μας και να τον υποστηρίξουν.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης μας.
(Θα ήθελα να παρακαλέσω την 3μελή επιτροπή να παρουσιάσει τις προηγούμενες προτάσεις μου και την σημερινή στην συνάντηση για να αποφασίσουν οι συνάδελφοι για τις μελλοντικές μας ενέργειες που πρέπει να γίνουν).
Σας ευχαριστώ πολύ.

Αποστόλης Μοσχοβίδης
ΤΔ Λάρισας & Τρικάλων
Τηλ.: 2410 995630
Κιν. : 6974 640785

Γ. Τράντζας (3)

Αγαπητοί ..Συγκρατούμενοι καλημέρα,

Επειδή δεν μπορώ , όπως ξαναείπα, να βρίσκομαι στην αυριανή συγκέντρωσή μας (λόγω απόστασης και υγείας) εύχομαι σ΄όλους καλή υγεία και καλό κουράγιο!

Όμως θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες σκέψεις μου , που βέβαια δεν είναι μόνο δικές μου αλλά κοινό μυστικό, νομίζω, σχετικά με ατομικές η ομαδικές μας ενέργειες.


1) ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Για τον καθένα μας ίσως να είναι ενέργεια που ξεκινά από διαφορετική αφετηρία και σκεφτικό.

Προσωπικά έστειλα την αίτηση στον συν/φο Γιώργο,παρ΄όλο που ήμουν και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ υποστηρικτής των θεσμών (?) αλλά κάπου ένοιωσα και νιώθω ότι πλέον δεν αντιμετωπίζομαι σαν εργαζόμενος στον ΟΤΕ και κατ΄επέκταση αντιπροσωπευόμενος από το Συνδικάτο, αλλά σαν παρείσακτος και κατά σύμπτωση ευρισκόμενος στο χώρο!

Σαν ομάδα με κοινό πρόβλημα είμαστε ανύπαρκτοι (?) για τα Σωματεία μας ίσως επειδή δεν στοχεύουν σε μας η για να το πω καλύτερα δεν βλέπουν να εξαρτάται το Συνδικαλιστικό-πολιτικού-υπηρεσιακό τους μέλλον (τουλάχιστο της ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ) από μας.

Και τονίζω το της εκάστοτε κρατούσας πλειοψηφίας γιατί όλοι μας το ξέρουμε ότι η (εν)αλλαγή των μετακλητών (?) αντιπροσώπων μας γινόταν και γίνεται με τον γνωστό και δημοκρατικό τρόπο της μεταβίβασης του δαχτυλιδιού!


2)ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΗΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Κατατέθηκαν και καθημερινά κατατίθενται πολλές, όπως για επιστολές ενημέρωσης-διαμαρτυρίας προς τον Τύπο, στο ΣΤΕ, στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο, πανό , λευκή απεργία κτλ.

Όλα αυτά πρέπει να έχουν κοινή αφετηρία και κατάληξη το

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!!!!!!!

Όχι από τη δουλειά, αφού απ΄ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι έχουμε απαξιωθεί η αυτοαπομακρυνθεί, αλλά από τον ευτελισμό μας από την γενική αντιμετώπιση.

Όμως απ΄ότι κατάλαβα υπάρχει και άλλη άποψη σε μερικούς από μας που ίσως να την ζούμε και από πρώτο χέρι γιατί ,ας μη γελιόμαστε ,ζώντας τόσες ώρες καθημερινά επί τόσα χρόνια στο χώρο, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και να κρίνουμε και τις πιο ενδόμυχες πιθανά, σκέψεις ο ένας του άλλου.

Η άποψη αυτή συνίσταται στην …αξιοποίησή μας ,σε περίπτωση μη πρόσφατης αποχώρησής μας, και είναι πιθανό να ξεκινάει τόσο από προσωπικές επιθυμίες για αναγνώριση-καταξίωση όσο και από οικονομικούς λόγους.

Εκεί πιθανά να κολλάει και η τυχόν σύγκρουσή μας με τις κρατούσες καταστάσεις στα Σωματεία , γνωστοί άλλωστε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ οι τρόποι και τα κανάλια ….αξιοποίησης που ίσχυαν και ισχύουν.

Εκεί πιθανά να κολλάει και η υπογραφή μας σε διάφορα ντοκουμέντα (επιστολές κτλ)

Αυτό μάλλον εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται και τα παπαγαλάκια μου μας βάζουνε κυριολεκτικά στον ύπνο!

ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Όμως δεν μπορώ άλλο να μας κοροϊδεύουν η να κοροϊδευόμαστε (ακόμα χειρότερο).

Είμαι ΜΑΖΙ σε ότι αποφασιστεί.


Γιώργος Τράντζας

2651025299


gtrantzas@ote.gr

Γ. Θαλασσινός (7)

(Κάντε 'κλικ' στην εικόνα για μεγέθυνση)

Μ. Ποτουρίδης (3)

ΜΗΠΩΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 10-11-2008 ΚΑΙ ΟΧΙ 17-11-2008
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΤΥΠΩΣΑ ΕΓΩ

Μενέλαος Ποτουρίδης
Τηλεπικοινωνιακός Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μητροπόλεως 53 Βέροια 59100
Τηλ: 2331036123
Φαξ: 2331075589
Κιν: 6974656025
e-mail: mpotouri@ote.gr

Κ. Αλμπανίδης (2)

Αγαπητοί Συνάδελφοι Καλημέρα σας.
Επί 2,5 χρόνια δείχνουμε μία αξεπέραστη υπομονή, γιατί πάντα υπήρχαν κάποια θετικά ερείσματα και ειδήσεις που μας ανέβαζαν ψυχολογικά, δίνοντάς μας κουράγιο και ελπίδα. Άντε λίγο ακόμη, άντε συνάδελφοι κουράγιο και τελειώνει το βάσανο.
Και μια με το ένα, μια με το άλλο, ροκανίσαμε το χρόνο μας. Αλλά μέχρι εδώ. ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
Μέχρι σήμερα ήμασταν τα καλά παιδιά, οι καλύτερες ομολογουμένως σειρές οι οποίες ακόμη και την συγκεκριμένη στιγμή που δημιουργήθηκαν μεγάλα κενά λόγω της εθελουσίας, κληθήκαμε ΣΚΟΠΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ από τη Διοίκηση να παραμείνουμε στην Υπηρεσία και να την στηρίξουμε. Και το κάναμε. Μέχρι εδώ όμως.
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Βουρλούμης να κάνει επισήμως πλέον δηλώσεις για απόλυσή μας μέσα στο 2008, δεσμεύοντας μάλιστα και το αναλογούν ποσό των 250 εκατ. Ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2008, χωρίς να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Και εξηγούμαι. Δηλαδή στηρίχθηκε στον αίτηση θεραπείας με τους συνεχώς εναλλασσόμενους Υπουργούς Απασχόλησης; Ή μήπως στο αποτέλεσμα της ένδικης διαδικασίας μας: Γιατί όπως καθαρά διαφαίνονταν, ούτε πολιτική λύση επρόκειτο να δοθεί από το Υπουργείο, ούτε δικαστική λύση αφού η μία αναβολή εκδίκασης διαδέχονταν την άλλη (όπως εξάλλου συνέβη και στις 26/5) οδηγώντας την προσφυγή μας στο άπειρο του χρόνου. Θα μπορούσα να κατανοήσω και να αποδεχθώ ίσως τη συμπεριφορά του κ. Βουρλούμη που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να τηρεί σιγή ιχθύος, εάν είχε να κάνει με νεοπροσλαμβανόμενο Προσωπικό ορισμένου ή αορίστου χρόνου που πιθανόν να μην είχe για αυτόν την ανάλογη βαρύτητα. Εδώ όμως πρόκειται για 700 υψηλόβαθμα στην πλειονότητά τους στελέχη-συνεργάτες του, στη γνώση και την εμπειρία των οποίων στηρίζεται και περπατάει με απόλυτη επιτυχία αυτό το μαγαζί.
Δεν μπορείς να τους αγνοείς παντελώς και να τους ευτελίζεις χωρίς να δίνεις κάποιες εξηγήσεις, ιδιαίτερα μετά την δήλωση για απόσυρση (αλήθεια έγινε η αποδέσμευση;) του δεσμευμένου κονδυλίου για την δική μας αποχώρηση.
Επειδή το ξέρουμε όπως το ξέρουν και αυτοί ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, επειδή το ξέρουμε όπως το ξέρουν και αυτοί ότι εδώ και 2,5 χρόνια έπρεπε να ήμασταν στα σπίτια μας και επειδή το ξέρουμε ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!!!!
ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ την τοποθέτηση του κ. Βουρλούμη, δίνοντας σαφείς εξηγήσεις, σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα είτε παραμονής (δικαιολογώντας ίσως τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε), είτε απόλυσής μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή του η συμπεριφορά. Και επειδή με την ήπια στάση μας όπως αποδείχθηκε δεν κερδίσαμε τίποτε (το αντίθετο μάλιστα), προτείνω την δική μου (τολμηρή ίσως) λύση την οποία θέτω στην κρίση σας.
ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ χωρίς την παραμικρή προσφορά εργασίας σε οποιονδήποτε τομέα της Επιχείρησης για όσο χρόνο χρειαστεί. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ που οι περισσότεροι από εμάς κατέχουν, όσο υψηλές και αν είναι αυτές. Κατανοώ ότι φαντάζει τολμηρό αλλά μόνο με δυναμικές επιλογές θα μπορέσουμε να πιέσουμε την κατάσταση. Θα μου πείτε ότι δεν μας συμφέρει από οικονομικής πλευράς, αλλά στο σημείο που φτάσαμε περισσότερη αξία έχει η ψυχική και σωματική μας υγεία που έφτασε στα όριά της, παρά το Οικονομικό όφελος της θέσης μας. Εκτός και αν δεν μας ενδιαφέρει πλέον το θέμα…….
Περισσότερες σκέψεις απόψεις και αποφάσεις στις 7/6/2008.

Κώστας Αλμπανίδης
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-362115.

***3μελής Επιτροπή (8)

Συνάδελφοι
Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 7-6-2008 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην 3η Σεπτεμβρίου Πλατεία Βικτωρίας.
Ο κος Ρέμελης δεν θα μπορεί να παραστεί διότι δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Θα προσκληθούν και ελπίζουμε να παραβρεθούν ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Η 3μελής επιτροπή

Δ. Γούλας (2)

Αγαπητοί επαναστάτες. Ποιος σας είπε ότι θα πρέπει να προσκυνήσετε ή να ψηφίσετε αυτούς που δεν σας εκφράζουν? Αντιληφθήκατε τι είπα? Και πριν αλέκτωρ λαλήσει ήλθε ή συμφωνία με του Γερμανούς και λέει με ποιους κουβεντιάζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτό είπα και μόνο.
Αν βαυκαλίζεστε με τα επαναστατικά σας ειλικρινά μου αρέσετε και σας πάω πολύ.
Μου αρέσει επίσης η προοπτική του αντάρτικου. Η οικογένειά μου είχε 2 καπεταναίους στο βουνό δίπλα στον ΑΡΗ. Θα ήταν τιμή μου να συμμετάσχω και εγώ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Δ.Γούλας

Γ. Θαλασσινός (6)

Συνάδελφοι


Απαντώντας στον συνάδελφο Ποτουρίδη σας ενημερώνω τα ακόλουθα


Αντίδικός μας στο ΣτΕ είναι το Υπουργείο Απασχόλησης και όχι ο ΟΤΕ.


Την αναβολή την ζήτησε η ίδια η εισηγήτρια διότι δεν ήταν έτοιμη για την εισήγηση.


Προκειμένου να έχουμε αίσθηση το τι συμβαίνει σαυτό το δικαστήριο πηγαίνετε στον ιστότοπο

του ΣτΕ www.ste.gr και στη συνέχεια στην αριστερή στήλη θα βρείτε επικαιρότητα και μετά εκθέματα


Αφού επιλέξετε ημερομηνία και τμήμα (το θέμα μας είναι στο πρώτο πενταμελές) φαίνονται αναλυτικά οι εξελίξεις όλων των υποθέσεων.


Αξίζει να επισκεφτεί ο καθένας μας τις ιστοσελίδες του Στε προκειμένου να μορφώσει τη δική του άποψη

Τα υπόλοιπα στη συνάντηση που προετοιμάζουμε.



Γ. Θαλασσινός

Α. Μοσχοβίδης

Αγαπητοί ομοιοπαθείς συνάδελφοι καλημέρα σας.
Ξεπερνώντας τα έντονα συναίσθηματά μου θα προσπαθήσω να μην παρασυρθώ από αυτά και με ψυχραιμία θα ήθελα να θέσω μερικές σκέψεις και προτάσεις μου για την αντιμετώπιση του προβλήματός μας.
Κατ αρχήν πιστεύω ότι εμείς δεν θα φύγουμε από τον ΟΤΕ. Θα μας διώξουν. Σημασία έχει το πώς, Όχι το πότε (εκτιμώ ότι θα είναι προς το τέλος του χρόνου άντε αρχές του επόμενου και οι όροι θα είναι δυσμενέστεροι από αυτούς που ίσχυαν στην προηγούμενη εθελούσια). Άρα στρατηγικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ αποχώρηση μας με τους ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Προτάσεις:
  • Έγγραφες αιτήσεις υπογεγραμμένες από ομάδες συναδέλφων προς τα τοπικά συμβούλια των συλλόγων που ανήκουν για να παραβρεθούν και να θέσουν τις απόψεις τους στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους. Εκεί αφού εκθέσουν το πρόβλημά μας να απαιτήσουν από τα τοπικά Δ.Σ. να πάρουν απόφαση την οποία και θα ανακοινώσουν στον Κεντρικό τους Σύλλογο και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ.
  • Έγγραφη πρόταση της 3μελούς προσωρινής επιτροπής προς την ΟΜΕ – ΟΤΕ για να την δεχθεί (μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα ) και να ακούσει τις απόψεις της τις οποίες και θα αναρτήσει στο blog. Να μην ξεχνάμε ότι με την νέα συμφωνία παραχώρησης του ΟΤΕ «τα προγράμματα μείωσης του προσωπικού με εθελούσια αποχώρηση ή η απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού» θα τίθεται σε διαβούλευση (2 εκπρόσωποι των εργαζομένων, άρα ΟΜΕ, δύο εκπρόσωποι του κράτους και δύο του ΔΣ του ΟΤΕ). Συνεπώς ο ρόλος της ΟΜΕ είναι καθοριστικός. Σε περίπτωση άρνησης της ΟΜΕ να δεχθεί την επιτροπή τότε με έγγραφη ανακοίνωση της η 3μελής επιτροπή να στιγματίσει τη ενέργεια αυτή, να κυκλοφορήσει την επιστολή σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους , πέρα από τους 700σιους για να ξέρουν και αυτοί τι θα πρέπει να περιμένουν από την ΟΜΕ αν βρεθούν στη δύσκολη θέση που είμαστε εμείς σήμερα, και τα συνδικαλιστικά – πολιτικά συμφέροντα ορισμένων μελών του Δ.Σ της ΟΜΕ, συγκρούονται με τα συμφέροντα των μελών της (ας θυμηθούμε τι πολιτική μεταχείριση είχαν και έχουν οι συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΜΕ που υπέγραψαν την προηγούμενη γενναιόδωρη για τους συναδέλφους σύμβαση Εθελούσιας Αποχώρησης. Στιγματίστηκαν από την ΓΣΣΕ και ορισμένους κομματικούς εγκάθετους γιατί οι ίδιοι διαφωνούσαν με την πολιτική της εθελούσιας…). Αν τελικά η ΟΜΕ μας κάνει τη τιμή και μας δεχθεί να ζητήσουμε στις διαπραγματεύσεις που θα κάνει για τυχόν νέα εθελούσια αυτή να γίνει με τους όρους της προηγούμενης (τουλάχιστον για μας τους 700σιους). Αν η ΟΜΕ δεν δεχθεί εθελούσια τότε σίγουρα θα φύγουμε με απόλυση και με νέους όρους.
  • Η 3μελης επιτροπή να ζητήσει και να προκαλέσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας και με τον υπουργό Δικαιοσύνης από τους οποίους να ζητήσει να γίνει το δικαστήριο.
  • Να γίνει επαφή με το Υπουργείο Απασχόλησης για να διερευνήσουμε τις προθέσεις τους σχετικά με την δίκη, (τι στάση θα κρατήσουν , αληθεύει ότι η στάση του υπουργείου είναι « ο ΟΤΕ να πληρώσει ΌΛΑ τα λεφτά και το υπουργείο συμφωνεί να φύγουμε»). Να τους εξηγήσουμε ότι δεν ζητάμε χάρη αλλά το αυτονόητο, εφαρμογή των νόμων της πατρίδας μας και απονομή δικαιοσύνης. Να τους ζητήσουμε να μην κωλυσιεργήσουν και αναβάλλουν πάλι τη δίκη μέσω της δικαστικής οδού βεβαίως…
  • Η 3μελης επιτροπή (ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί της) να έρθουν σε επαφή με μεγάλο και αναγνωρισμένου κύρους δικηγορικό γραφείο της Αθήνας καθώς επίσης και με τον δικηγόρο που είχαν οι συνάδελφοι μας « του ΙΚΑ» και να διερευνήσουμε την εκδοχή να προσφύγουμε και πως (ατομικά ? ομαδικά? σε 5άδες?) στα πολιτικά δικαστήρια. Να εξετασθεί η περίπτωση να επιλέξουμε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και αν αυτό κρίνει σκόπιμο να υπάρξουν αγωγές και στην επαρχία, τότε αυτό να καθορίσει και την δικαστική μας τακτική δίνοντας κατευθύνσεις και στους δικηγόρους της επαρχίας για την υπερασπιστική μας τακτική. Να υπάρξει άμεση πληροφόρηση των συναδέλφων για να κινηθούμε γρήγορα να προλάβουμε τυχόν νέα εθελούσια η οποία πιστεύω ότι θα γίνει με δυσμενέστερους όρους. Να λάβει υπ όψη του ο δικηγόρος μας (αν τυχόν πάμε στα πολιτικά δικαστήρια ) το ενδεχόμενο προκήρυξης καινούργιας εθελούσιας με δυσμενέστερους όρους από την προηγούμενη. Τι κάνουμε αλήθεια τότε?)
  • Η 3μελής επιτροπή να ζητήσει συνάντηση με το κ.Βουρλούμη (ή με τον κ. Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) από τους οποίους να ζητήσει να μας γίνουν γνωστές οι προθέσεις τους.
  • Εκπρόσωπός μας, μέτοχος στον ΟΤΕ, να παρουσιασθεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ και να θέσει στον κ.Βουρλούμη το θέμα μας για να έχουμε μία επίσημη απάντηση, (για ποιους λόγους υπαναχώρησε από τη γνωστή του θέση ότι θα φύγουμε, την οποία και έκανε γνωστή στους θεσμικούς ο ίδιος πρόσφατα και ο κ. Αιβάζης παλαιότερα).
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και γω τη 3μελή επιτροπή για όλες τις προσπάθειές τους και το χρόνο που αφιερώνουν για τον κοινό σκοπό.

Αποστόλης Μοσχοβίδης
ΤΔ Λάρισας και Τρικάλων
Τηλ. 2410 995630
Κιν. 6974 640785

Χ. Μαχαιρίδης (3)

Ξάνθη 02-06-2008
Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπάσχοντες καλημέρα και καλό μήνα.
Μέχρι σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι τα γεγονότα είναι όπως παρακάτω :
Επειδή δεν συμπεριληφθήκαμε στην εθελουσία , η οποία κατά την
Διοίκηση του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2006 , καταφύγαμε σε Δικαστήρια. Επισημαίνω ότι στις αιτήσεις προς τον ΟΤΕ , που έγιναν από εμάς για να συμπεριληφθούμε στην εθελουσία , μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απάντηση ούτε θετική ούτε αρνητική.
Μετά από αναβολές έγινε μια πρώτη εκδίκαση της υπόθεσής μας
στα Δικαστήρια και ουσιαστικά αρνήθηκαν την έκδοση Απόφασης επικαλούμενα αναρμοδιότητα εκδίκασης (ουσιαστικά έχουμε αρνησιδικία).
Με κάποιο τρόπο έγινε δυνατός ο ορισμός νέας δικασίμου για την
ίδια υπόθεση . Στο νέο serial έχουμε σαν πρώτο επεισόδιο την αναβολή για τον Νοέμβριο του 2008.
Οι δικοί μου προβληματισμοί έχουν ως εξής :
Α. Είναι γνωστό ότι για να εκδοθεί τελική Απόφαση στις περισσότερες των περιπτώσεων που εκδικάζονται απαιτείται ικανός χρόνος. Στην περίπτωση λοιπόν που η τελική Απόφαση είναι θετική για εμάς , αλλά έχει καθυστερήσει τόσο πολύ ( π.χ. πάνω από μια δεκαετία από σήμερα ) και ενδιάμεσα αξιωθούμε να συνταξιοδοτηθούμε χωρίς εθελουσία , ποιο είναι το νόημα της θετικής απόφασης ? Με λίγα λόγια ποια μπορεί να είναι ουσιαστικά η δικαίωσή μας ? Θα γυρίσει ο χρόνος πίσω ?
Β. Για να αποφύγουμε λοιπόν την παραπάνω περίπτωση , υπάρχουν ένδικα μέσα στα οποία μπορούμε να καταφύγουμε παράλληλα ? Υπάρχει νόμιμος τρόπος να απαιτήσουμε να εκδικαστεί η υπόθεσή μας όσο το δυνατόν συντομότερα ? Εφ’ όσον αποδεδειγμένα η μη εκδίκαση λειτουργεί βλαπτικά προς τα συμφέροντά μας , επειδή συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αντί όπως υποστηρίζουμε εμείς να ήμασταν συνταξιούχοι , μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την βλάβη , πάντα με ένδικα μέσα και όχι με κούφιες υποσχέσεις ? Μπορούμε μήπως να προσφύγουμε σε Ευρωπαϊκά αντίστοιχα Δικαστήρια , ή μήπως οι διαδικασίες εκεί είναι ακόμα πιο χρονοβόρες ?

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Χαράλαμπος Μαχαιρίδης
Τ.Τ. Ξάνθης

Μ. Ποτουρίδης (2)

ΟΤΕ: Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη για την DT
Δημοσιεύθηκε: 18:31 - 29/05/08
H συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της DT θα έχει κυρωθεί από το Κοινοβούλιο έως τις 15 Ιουνίου εκτίμησε η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν θα έχει συζητήσεις με τη γερμανική εταιρία για το business plan του Οργανισμού έως ότου περάσει η συμφωνία από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία συζήτηση με τη DT για τις δραστηριότητες στα Σκόπια, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να "συμβουλευτούν" και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της γειτονικής χώρας προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.
Αναφορικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των 631 εργαζομένων η διοίκηση του ΟΤΕ επισήμανε ότι θα μπορέσει σύντομα να παράσχει νέες πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που τελικά θα αποχωρήσουν.

Συνάδελφοι της τριμελούς Επιτροπής θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όποιον έχει επαφή με τον Δικηγόρο.
Ποιός ζήτησε την αναβολή της δίκης ( πιθανολογώ η διοίκηση του ΟΤΕ ) και τι λόγους επικαλέστηκε;

Μενέλαος Ποτουρίδης
Τηλεπικοινωνιακός Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μητροπόλεως 53 Βέροια 59100
Τηλ: 2331036123
Φαξ: 2331075589
Κιν: 6974656025
e-mail: mpotouri@ote.gr

Α. Δρίβας (5)

Συνάδελφοι Καλημέρα.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα τεκταινόμενα αλλά και τα γραφόμενα στο blog από συναδέλφους και ........... το λιγότερο που μπορώ να πω είναι : δυστυχώς (λυπάμαι)
Θέλω πάνω σ΄ αυτό να πω και εγώ δυο λόγια.
Κατ αρχήν να συγχαρώ το συν. Περπινιά για τα τελευταία γραφόμενα του και με την σειρά μου να απαντήσω και εγώ στους δυο άλλους συναδέλφους κ.κ Γούλα και Κρητικίδη.
Συνάδελφοι μήπως θα έπρεπε σε όλους αυτούς τους (κυρίους) ΟΜΕ,ΠΕΤ,κ.λ.π. να κάνουμε και μετάνοιες; Πότε πλέον θα καταλάβουμε ότι το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα δικά τους οφέλη αλλά και μικροκομματικά συμφέροντα.
Ας πάψουμε να είμαστε μεμψήμεροι και μοιρολάτρες έτσι δεν έχουμε καμία ελπίδα και για τίποτα.
Στην επικείμενη συνάντηση θα πρέπει να καλέσουμε και αυτούς τους (κυρίους) να μας πουν τη γνώμη τους πάνω στο θέμα μας, αλλά και να δεσμευτούν για την περαιτέρω στάση τους. Εκεί θα δούμε πόσο μας υποστηρίζουν και έχουν την διάθεση να μας υπερασπιστούν.
Και συνάδελφοι ΜΟΝΟ με αγώνα και την συνεχή διεκδίκηση θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και στο κάτω - κάτω δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι απαιτούμε την επίλυση ενός δίκαιου αιτήματός μας.
Αυτά τα λίγα και περιμένω την συνέχεια στη συνάντηση.
Δρίβας Αθανάσιος
6974364299
Λαμία