Γ. Σελίμης (7)

ΠΡΟΣ 3Η ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15.
Ψ Υ Χ Ρ Α Ι Μ Ι Α !!!!!!!!
ΟΙ BLOG.... AΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Γ. Περπινιάς (9)

Συνάδελφοι
Εάν απαντήσω στις αναρτήσεις των συν Γούλα και Κρητικίδη όπως πήρα το πνεύμα τους ίσως στενοχωρηθούμε. Με λίγα λόγια λοιπόν :
Πρώτον θα πω:
Ότι εάν πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ή οποιοσδήποτε θα μας εκπροσωπήσει ανάλογα με την κριτική που τους κάνουμε και όχι υπερασπιζόμενοι το δίκαιο και το συμφέρον των εργαζομένων τότε λυπάμαι και για τους ίδιους και για εκείνους που τους ψήφισαν (γιατί για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μην γενικολογούμε υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι ψηφοφόροι τους αλλά δέχονται να τους εκπροσωπούν σεβόμενοι την Δημοκρατία).
Και δεύτερον θα ρωτήσω :
Μπορείτε συνάδελφοι να φέρεται στο blog για να μην περιμένουμε την <<πραγματικά πανελλαδική συνάντηση>> την γνωμοδότηση των νομικών υπηρεσιών της ΟΜΕ-ΟΤΕ
(όπου θα έπρεπε, σαν σοβαρή αντιμετώπιση ενός εργασιακού θέματος , να θέσει και να ενημερωθεί για το που είναι το δίκαιο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί απέναντι στην διεκδίκηση και να το υπερασπιστεί? Ή μήπως ερμήνευσαν με αυθεντία το νόμο μόνοι στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν έχουν χρεία άλλων απόψεων και είναι πεπεισμένοι ότι ξέρουν το σωστό και δεν είναι μαζί μας.
Όσοι έχετε την άποψη ότι η κριτική είναι λαθεμένη στα πρόσωπα τους (και όχι στον θεσμό συνάδελφε Γούλα) έχετε την υποχρέωση να φέρεται γνωμοδότηση από τους νομικούς της ΟΜΕ-ΟΤΕ προς το ΔΣ της.
Για να μην φτάσω στο σημείο να πω ότι ούτε χρήματα έπρεπε να δώσουμε ούτε να τρέχουμε αλλά η συνδικαλιστική μας οργάνωση έπρεπε, μόλις προέκυψε το θέμα, να προσπαθήσει να δικαιώσει 700 όχι ένα και δύο (που και για αυτό έχει υποχρέωση) συναδέλφους μέλη της.
Δεν συναλλάσσομαι με κανέναν
Σταματώ δεν τελειώνω ,
Συναδερφικά
Γ Περπινιάς

Δ. Παππάς (2)

Συνάδελφε Θόδωρε Μακρή

Επικροτώ την με πολύ γλαφυρότητα επιστολή σου στο Blog μας.
Προτείνω με τη σειρά μου, η Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΣΤΕ υπογεγραμμένη από όλους μας να δημοσιευτεί σε όλο τον έγκριτο τύπο, έτσι ώστε να γίνει γνωστότερη η υπόθεσή μας στο Πανελλήνιο αφενός και αφετέρου στην διαμορφούμενη Νέα Σύνθεση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, μήπως πάρουμε κάποια απάντηση στα ερωτηματικά μας για την αρνησικυρία που αφορά 700 οικογένειες και που προσωπικά πιστεύω δεν συνάδει καθόλου με την αδέκαστη Δικαιοσύνη.
Επίσης εύχομαι σε όλους, όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας πάνω απ όλα, γιατί η ζωή είναι πολύτιμη και οι οικογένειές μας χρειάζονται.
Τέλος για τη δημιουργία ανεξάρτητου συλλόγου έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί δεν πιστεύω ότι θα εγκριθεί από πρωτοδικείο, κάποιο καταστατικό που αφορά την περίπτωσή μας και μόνο αυτή. Αν πάλι ξεπεραστεί αυτό φυσικά να προχωρήσουμε με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί σήμερα μετά την νέα αναβολή είμαστε και νοιώθουμε ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ….
Τέλος εύχομαι περαστικά στον συνάδελφο από τα Ιωάννινα.

Δημήτρης Παππάς
23510-56150 6974035514
dpap@ote.gr
Κατερίνη

Ι. Κρητικίδης (7)

Διαβάζοντας το κείμενο και κάνοντας μια πρώτη προσέγγιση στο σχέδιο νόμου για την πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς, ιδίως σε ότι αφορά θέματα ανθρώπινου δυναμικού, σκέφτομαι πόσο επίκαιρη, προσεγμένη και σοβαρή είναι η τοποθέτηση και η άποψη που εκφράζει στην ανάρτησή του ο συνάδελφος Γούλας.
Όχι μόνο με τα νέα αφεντικά, αλλά σε κάθε περίπτωση η διαβούλευση γίνεται και θα γίνεται με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων. Και αυτοί δεν είναι άλλοι παρά ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Όποιοι και αν είναι αυτοί, είτε μας αρέσουν είτε όχι, είτε μας εκφράζουν είτε όχι, θεσμικά αυτός είναι ο ρόλος τους και εμείς τους εκλέγουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα είναι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ενός πρωτοβάθμιου σωματείου το οποίο προφανώς θα είναι και έξω από την Ομοσπονδία.
Ας ορίσουμε λοιπόν τη νέα πραγματικά πανελλαδική συνάντηση και θα τα πούμε εκεί.

Ιπποκράτης Κρητικίδης

Δ. Γούλας

Συνάδελφοι,
Η αγανάκτηση όλων μας δεν πρέπει να μας παρασύρει. Η 17-11-2008 να είστε
σίγουροι ότι θα γίνει Ιούνιος 2008 και βάλε. Άρα θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή (όσο μπορούμε).
Προσωπικά πιστεύω, ότι θα πάρουμε σύνταξη το 2014.
Υπηρεσιακά μας έχουν καταρρακώσει, λίγοι από εμάς έχουν θέσεις ευθύνης. Οι υπόλοιποι πέσανε θύματα του γνωστού ανέκδοτου( εσείς φεύγετε , θέσεις θέλετε?). το άλλοθι δηλαδή για να διαπραχθεί το έγκλημα.
Ασφαλώς όμως υπάρχουν ευθύνες και σε μας τους ίδιους , που ανεχθήκαμε και πολλοί από εμάς, αφού τακτοποιήθηκαν οι ίδιοι, άφησαν τους άλλους στο δεν έγινε και τίποτε. Και να φανταστείτε ότι είμαστε οι μόνοι που σ' όλοι μας την πορεία είμαστε στο παρά πέντε. Ποτέ δεν βρεθήκαμε στο κέντρο των εξελίξεων.
Φροντίσαμε επίσης να έχουμε τις χειρότερες σχέσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους Συλλόγους μας. Να το θυμάστε ότι, θα τους χρειασθούμε για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και αν γίνει.
Μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει τις απόψεις του για πρόσωπα ή πρακτικές των εκπροσώπων μας. Θεσμικά όμως πρέπει να υπάρχουν. Όποιος θέλει το αντιλαμβάνεται αυτό που λέω.
Ήθελα πράγματι να φωνάξω να βρίσω, αλλά δεν βρήκα το κουράγιο γι' αυτό προτίμησα μια άλλη προσέγγιση , που ίσως θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε περισσότερο τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και εμπρός.
Παράκληση. Μην αφήσουμε κανένα παπαγαλάκι να μας δηλητηριάσει και πάλι.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Φιλικά

ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26510-42777

Γ. Σελίμης (6)

ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΒΟΛΗ.

ΣΕΛΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γ. Περπινιάς (8)

ΤΗΝΟΣ 27/05/2008

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μας.
Για άλλη μια φορά όλοι μας νοιώσαμε την αγανάκτηση, την οργή και την απογοήτευση στην ψυχή μας.
Πράγματι ακόμη μία φορά στο μυαλό μας μπήκαν οι ¨κακές¨ `σκέψεις για την δικαιοσύνη και τον συνδικαλισμό.
Ας μου επιτραπεί όμως σήμερα να εκφράσω την απογοήτευση μου και σε ένα άλλο επίπεδο, έπειτα και από τα τελευταία δημοσιεύματα. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις πολλές δηλώσεις του Κου Βουρλούμη για την υπόθεση μας, οι οποίες έδιναν την μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επίλυση της.
Κε Βουρλούμη η επιτυχία στο έργο σας είναι τεράστια, ανεξάρτητα εάν συμφωνεί κανείς η όχι σε όλες σας τις κινήσεις. Στο θέμα όμως της εξαίρεσης μας από την εθελουσία, παρά την επιβεβαιωμένη, τουλάχιστον με τις δηλώσεις σας βούληση, να επιτύχετε την εξεύρεση λύσης , φοβάμαι πως…
κάποιοι χαίρονται για την μη ευόδωση των προσπαθειών σας, όσοι σας γνωρίζουν ασφαλώς απορούν,
και εμείς απογοητευτήκαμε.


Γ. Περπινιάς

Θ. Μακρής (3)

Συνάδελφοι,
Έχουν περάσει πλέον (3) χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την συνταξιοδότησή μας και δυστυχώς είμαστε στο σημείο μηδέν. Είναι γεγονός ότι έχουμε κουραστεί πάρα πολύ και εμείς και οι οικογένειές μας. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί μας έχουν υποστεί και βλάβη της υγείας τους και από αυτόν τον λόγο. Τις τελευταίες ημέρες συνάδελφός μας στα Ιωάννινα υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και παλεύει για τη ζωή του. Μακάρι ο άνθρωπος να ξεπεράσει όσο γίνεται το πρόβλημα.
Τα διαδιδόμενα και γραφόμενα κατά καιρούς από τα διάφορα παπαγαλάκια των εφημερίδων δυστυχώς ήταν και είναι αέρας κοπανιστός. Η βούληση και οι δεσμεύσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και άλλων στελεχών της Διοίκησης ακριβώς το ίδιο. Δεν τους ενδιαφέρει φαίνεται πλέον καθαρά η τύχη μας, η ψυχολογική μας κατάσταση , ο ρόλος μας στην Επιχείρηση. Κάποιοι εκ των συναδέλφων της σειράς μας με υψηλές θέσεις στην ιεραρχία ίσως θεωρούσαν σκόπιμο εξ αυτού του λόγου να απέχουν από τις προσπάθειές μας και την σωστή ενημέρωσή μας. Άς αναλογιστούμε όλοι την ασφαλιστική μας μεταχείριση από 1-1-2013.
Ας απαιτήσουμε λοιπόν (με οποιονδήποτε τρόπο αυτό είναι δυνατόν) να μας αφήσουν στην ησυχία μας στο εξής και να πάψουν να παίζουν με τα νεύρα μας και την υγεία μας, γιατί παντού υπάρχουν όρια και καμιά φορά και ανεξέλεγκτες εξελίξεις δεδομένου ότι έχουμε γίνει εκτός των άλλων περίγελος των υπολοίπων συναδέλφων. Όσο για την ΟΜΕ – ΟΤΕ και γενικά τους συνδικαλιστές δεν θέλω ούτε καν να αναφερθώ.
Είχα πράγματι μία τελευταία ελπίδα στη Δικαιοσύνη. Πίστευα ότι τώρα θα γίνει το Δικαστήριο και θα δικαιωθούμε (εξάλλου δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική απόφαση). Η ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη δικαιοσύνη της πατρίδος μας φρονεί ότι το δίκαιο πρέπει να απονέμεται μετά από 5-10-15 χρόνια . Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ΄΄λειτουργούς’’ και στους αρμόδιους υπουργούς που πασχίζουν υποτίθεται για την εύρρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης. Άς κριθούν από το λαό συνολικά. Και μια αναφορά στο δικηγόρο μας. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πιο αποτελεσματικός στη μετάδοση των νομικών σπουδών στους φοιτητές του και πιο χρήσιμος στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα. Ίσως η αρχική μου σκέψη (γιατί είμαι από αυτούς που πρωτοξεκίνησε αυτή την ιστορία με τα δικαστήρια γιατί πίστευα και πιστεύω ότι έχουμε απόλυτο δίκιο) για κατά τόπους αγωγές στα Διοικητικά Πρωτοδικείο να ήταν πιο αποτελεσματική. Τέλος πάντων.
Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να ηρεμήσουμε, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα διάφορα σενάρια και να περιμένουμε το νέο δικαστήριο ή τις διαθέσεις του νέου αφεντικού. Εξάλλου κατά τις υπουργάρες μας στο νέο καθεστώς θα είμαστε πολύ καλά γιατί ο ΟΤΕ ανέβηκε κατηγορία και όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι (κούνια που τους κούναγε που λένε και στον τόπο μου). Παράλληλα όμως θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Να αποστείλουμε μια επιστολή (υπογεγραμμένη από όλους) στον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας με λεπτομερή καταγραφή των μέχρι τώρα δεδομένων και ζητώντας τη βοήθειά του αυτή τη φορά να γίνει το δικαστήριο. Επίσης να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία συλλόγου ανεξάρτητου, πράγμα που ευνοείται και από το μπάχαλο που επικρατεί τώρα στην Ομοσπονδία.
Τελειώνοντας γιατί πολλά έγραψα (αλλά δεν πρόκειται να σας ενοχλήσω σύντομα) να ευχαριστήσω πραγματικά την επιτροπή για τις προσπάθειές της όλο αυτό το διάστημα , την ενημέρωση που μας παρείχε και τις αντοχές της στις καθημερινές σχεδόν επικοινωνίες μας.-

Θεόδωρος Μακρής
2651046299 Ιωάννινα

***3μελής Επιτροπή (7)

Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι τα χρήματα που είχαν ενταχθεί στο προϋπολογισμό για την αποχώρησή μας δεν έχουν ακόμα αφαιρεθεί δεδομένου ότι η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/5/2008.

Όπως είχαμε αποφασίσει στη συνάντηση του Βύρωνα μετά τις 26/5 θα παίρναμε νεότερες αποφάσεις.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου όπου θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.


Η ημέρα και ώρα θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερη ανάρτηση στο blog.


3μελής επιτροπή

Κ. Αλμπανίδης

Συνάδελφοι γεια σας.
Για όσους είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα εκδικαζόταν η υπόθεσή μας, αποκαλύφθηκε περίτρανα για μια ακόμη φορά η μεγάλη κοροϊδία (αλητεία θα έλεγα) που γίνεται σε βάρος μας εδώ και 2,5 χρόνια. Κάποιοι το έχουν καταλάβει, κάποιοι ακόμη δυσκολεύονται….. Για να μην αρχίσουμε πάλι τα ευχολόγια και τις προφητείες για το τι θα έπρεπε να είχε γίνει και δεν έγινε (βλέπε υποστήριξη από ΟΜΕ-ΟΤΕ, αγωγή κατά του ΟΤΕ, κ.λ.π.), ας οργανωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! είτε με διαγραφή από την ΟΜΕ-ΟΤΕ, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (ακόμη και δυναμικά), αλλά σας παρακαλώ ας γίνει κάτι πλέον με σοβαρότητα. ΕΛΕΟΣ !!!!!.

Να προγραμματισθεί συγκέντρωση ΑΜΕΣΑ με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, κατεχόντων και μη κατεχόντων θέσεις ευθύνης και χωρίς καμία δικαιολογία περί μη συμμετοχής (βλέπε απόσταση, υποχρεώσεις, οικογένεια, ξέρεις δεν με ενδιαφέρει και τόσο, κ.λ.π) όπου θα δώσουμε ένα βροντερό παρόν ότι είμαστε ΕΔΩ, ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ παρά τον ψυχολογικό πόλεμο που δεχόμαστε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε αποτέλεσμα στον δίκαιο αγώνα μας. Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τον καθένα από εμάς για να σκεφτεί και να προτείνει το καλύτερο δυνατό.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σ. Μπέρμπεης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ , <<ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ; >> ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ . ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ . ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΕΜΕΛΗ -Σ.Τ.Ε.- ΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ .ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣΜΑΣ ΑΜΜΕΣΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΥΡΟΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ . ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΘΗΚΑΜΕ ΕΡΜΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ κ. ΡΕΜΕΛΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ . ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ . ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ . ΑΣ ΜΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΥΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΝΗΛΙΚΟΙ . ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΣΠΑΝΙΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΜΟ ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ. Σ. ΣΜΠΕΡΜΠΕΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΛ.2645021212

Γ. Τράντζας (2)

Καλημέρα (?) Συνάδελφοι,
Θα ήθελα μία πληροφορία, αν κάποιος από εμάς έκανε αίτηση στο ΤΑΠ-ΟΤΕ με βάση το χαρτί τού ΟΤΕ,ρωτώντας την ημερομηνία συνταξιοδότησης και τι του απάντησαν?.
Γιώργος Τράντζας
2651025299-6979091100
gtrantzas@ote.gr

Α. Κολοβός (2)

Συνάδελφοι κάνετε μία σύσκεψη η τριμελής επιτροπή και βγάλτε μιά απόφαση τι πρέπει να κάνουμε.
ΑΡΓ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΤΕΚ ΣΤΥΛ

Γ. Σελίμης (5)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο Κος ΡΕΜΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΧΩΡIΣΤΑ.
ΣΕΛΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ι. Μπαλάσκας (2)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ
Ο ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
1) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ
2) ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
3) ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
2531056713 6973761941
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

***3μελής Επιτροπή (6)

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι το σημερινό δικαστήριο στο Συμβούλιο Επικρατείας

αναβλήθηκε για τις 17/11/2008


3μελής επιτροπή

Γ. Κρομλίδης

Συνάδελφοι
Όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε, η κοροϊδία από πλευράς Διοίκησης, έφτασε στο αποκορύφωμά της. Ουδέποτε είχαν πρόθεση να μας διώξουν -γιατί αλλιώς θα το είχαν πραγματοποιήσει εδώ και δύο χρόνια- απλώς καλλιεργούσαν τόσο καιρό ένα θετικό κλίμα για την υπόθεσή μας, ώστε να μας έχουν σε λήθαργο. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
Την εθελουσία την έκαναν ώστε να γίνει ελκυστικός ο ΟΤΕ για την πώλησή του. Τώρα που η πώληση έγινε, η δική μας υπόθεση ουδόλως τους ενδιαφέρει. Δικαστήριο μην περιμένετε να γίνει και αν γίνει μην περιμένετε απόφαση. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και πως μπορούμε να αντιδράσουμε.
Πιστεύω ότι το λάθος ήταν που δεν κάναμε αγωγή και κατά του ΟΤΕ. Εμείς με τον ΟΤΕ έχουμε το πρόβλημα που δεν μας ενέταξε στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, παραβιάζοντας κατάφορα τον ΓΚΠ, και όχι με την απόφαση του Υπουργού. Δηλαδή πιστεύετε ότι εάν είχαμε δικαιωθεί δικαστικά κατά του ΟΤΕ και είχαμε απολυθεί, ότι δεν θα είχαμε συνταξιοδοτηθεί ; Θα αφήναν 700 άτομα στο δρόμο χωρίς να μας δώσουν σύνταξη; Θα δημιουργούσαν μέγα κοινωνικό πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που είχαμε και την θετική απόφαση του ΤΑΠ-ΟΤΕ για την άμεση συνταξιοδότησή μας.
Η γνώμη μου είναι ότι, έστω και τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αγωγή κατά του ΟΤΕ στα Αστικά Δικαστήρια.

Γιώργος Κρομλίδης
23810-51153
Έδεσσα

Β. Μαντέλης

Συνάδελφοι
Σήμερα 21-5-08 αποδείχτηκε πλέον περίτρανα ότι η κυνικότητα και η υποκρισία συνδικαλιστών και κυβερνώντων περισσεύει ενώ η ψυχική υγεία όλων μας έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Χωρίς χρονοτριβή ας προχωρήσουμε στην άμεση σύσταση του συλλόγου μας χωρίς να περιμένουμε αρμοδιότητες και αναρμοδιότητες δικαστηρίων που απλά ροκανίζουν το χρόνο και τα νεύρα μας.
Είναι η μόνη διέξοδος για αγώνα και αληθινή ενημέρωση. Κανείς από αυτούς που ορίζουν τις τύχες μας, δεν θα θελήσει πάρει στα σοβαρά μια ικανή μεν αλλά άτυπη επιτροπή και φυσικά δεν θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις της με την δικαιολογία ότι δήθεν δεν εκπροσωπεί νομίμως κανέναν.
Αντίθετα ένας σύλλογος που μπορεί να ξεκινήσει με εκατό έστω συναδέλφους, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα συσπειρώσει στις τάξεις του ολόκληρη την «υψηλόμισθη» κατηγορία μας με αποτέλεσμα να αποτελεί αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέροντα συνομιλητή για κάθε μελλοντικό μάνατζερ για μια αξιοπρεπή έξοδό μας από την επιχείρηση.
Τέλος μια επίσημη εκπροσώπηση είναι τη στιγμή αυτή περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και το ΤΑΠ ΟΤΕ απαξιεί να μας απαντήσει για τον χρόνο συνταξιοδότησής μας. Φανταστείτε λοιπόν συνάδελφοι τι θα γίνει σε λίγους μήνες όταν στο παιχνίδι αυτό προστεθεί και η γραφειοκρατία του ΙΚΑ.

ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ

Σ. Κοντός

Καλημέρα Συνάδελφοι
Παρατηρώ οτι πολλοί αναφέρονται στην ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζοντας την αγωνία τους για την απουσία ενδιαφέροντος εκ μέρους του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου για την περίπτωσή μας των 700 .Πάνω σ΄αυτό θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου.
Φαίνεται οτι η προκλητική αφωνία του κου Κούτρα ,λαλίστατου σ'άλλα ,για το δίκαιο του θέματος μας δεν είναι τυχαίο γεγονός .Καταδεικνύει σκοπιμότητα και επιλεκτική αρνητική σιωπή απέναντι στο δίκαιο μας .Αραγε η νομική παιδεία του κου Κούτρα τον οδηγεί στην έκφραση άποψης οτι το θέμα μας είναι μόνο νομικό; Μάλλον όχι . Ο κος Κούτρας δεν προέρχεται από συνδικαλιστική παρθενογέννηση. Είναι συνδικαλιστικός διάδοχος των κκ Παναγόπουλου -Οικονόμου που συνυπέγραψαν την εθελουσία έξοδο στην οποία μας δόθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχουμε υποβάλλοντας σχετική αίτηση.
Συνεπώς όλες οι συνέπειες ( ψυχική ταλαιπωρία-υπηρεσιακή απαξίωση-οικονομική ζημία-οικογενειακή αναστάτωση), που έχουν επέλθει στο πρόσωπο του καθενός μας ξεχωριστά, λόγω της μακρόχρονης δικαστικής μας περιπέτειας, τον αφορούν και γι'αυτές πρέπει να εκφραστεί και να αγωνιστεί ως συνδικαλιστικός μας εκπρόσωπος.
ΣΤΑΜ. ΚΟΝΤΟΣ

Δ. Παππάς

Φίλε Γιώργο Περπινιά καλημέρα σε σένα καθώς και σε όλους τους

700οσιο-μάρτυρες

(ελπίζω να τελειώσει το ….μάρτυρες σύντομα….)

Φυσικά και κάποια στιγμή το δίκαιο του αγώνα μας θα λάμψει δεν μπορεί

Ας περιμένουμε λίγες μέρες. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δικάζει τα αιτήματα των πολιτών και είναι τυφλή…..

Η μοναδική μου απορία παραμένει :

Πού είναι η ΟΜΕ-ΟΤΕ ?

Που είναι ο Πρόεδρος της κ Κούτρας ο οποίος μου απάντησε απλά <<Το θέμα είναι νομικό>>???

Πού είναι μια ξεκάθαρη θέση της ΟΜΕ???

Δημήτρης Παππάς

23510-56150 6974035514

dpap@ote.gr

Κατερίνη

Περπινιάς (7)

Οι παροιμίες είναι βγαλμένες από την ζωή (πρωτότυπο ε!!!) και όμως θέλει προσοχή.

Ο στόχος είναι το δίκιο μας και η συνταξιοδότηση μας. Κάθε παραπέρα σκέψη είναι αέρας που

κουνάει το χέρι μας στην σκόπευση.

26/05/2008 όλα μπορεί να συμβούν. Μην πανικοβάλλεστε αλλά με ψυχραιμία και δύναμη

προχωράμε.

Ήρθε η ώρα και του Κου Βουρλούμη

Συνάδελφε που μνημόνευσες τις διάφορες δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος

Συμβούλου , νομίζω ότι περιμένεις τώρα την οριστική δήλωση του.Η δύναμη του είναι αναμφισβήτητη , η γνωμοδότηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ υπέρ μας , καιρός να γίνει πράξη η βούληση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Α. Κολοβός

Συνάδελφοι γειά καί χαρά καί από μένα.
Καλή ή κίνηση γιά τό blog καί όλες οι κινήσεις τής τριμελής επιτροπής, είμαι μαζί σας.
Μιά ερώτηση μόνο. Τό δικαστήριο πρέπει νά βγάλη απόφαση τώρα ή θά έχουμε πάλι αναβολές καί αναρμοδιότητες;
καί κάτι άλλο γιατί τόση βιασύνη γιά διαγραφή ; έχουμε κουβεντιάση μέ τήν ΟΜΕ είναι αρνητική γιά τό θέμα μας;
ευχαριστώ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΤΕΚ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
τηλ 6977689295

***3μελής Επιτροπή (5)

Συνάδελφοι
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματός μας σας ενημερώνουμε ότι αιτήσεις διαγραφής να στέλνονται στη διεύθυνση

Γ. Θαλασσινός
Νικομηδείας 4
17124 Νέα Σμύρνη Αθήνα

Θερμή παράκληση σε όλους σας να συγκεντρώνει ένας ανά περιοχή τις αιτήσεις και να τις αποστέλλει στη παραπάνω διεύθυνση
Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη για την αποφυγή διάδοσης κάθε πληροφορίας που δεν είναι τεκμηριωμένη.
Σας υπενθυμίζουμε ότι σε 3 βδομάδες (26 Μαϊου) έχουμε το δικαστήριο στο ΣΤΕ Είμαστε σε διαρκή επαφή με το δικηγόρο μας και για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε μέσω του blog.

3μελής Επιτροπή

Γ. Σελίμης (4)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 3ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΣΕΛΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΟΛΟΣ